Jumissa Aucklandissa

Ke 4.4.2012, Auckland (Pohjoissaari, NZ)

Niinhän siinä sitten kävi. Air Pacificin (joka siis on Fidzin virallinen lentoyhtiö) lento Nadiin tiistaina yhdeltä iltapäivällä oli peruttu. Syynä oli mitä ilmeisimmin Fidzin säätilanne. Tai oikeammin ymmärsimme, että se on siirretty iltayhdeksään. Koko päivä kului siis kentällä odotellessa iltaa.

Kuuden maissa, lähtöportilla selvisi, että iltalentokin oli jo päivän aikana bookattu täyteen. Ilmeisesti koko päivä olisi pitänyt istua lähtötiskin luona ja odottaa, että hyvällä turilla paikan koneesta olisi saanut. Minkäänlaiset varaukset, netissä tai puhelimitse tehdyt, kun eivät kuulemma olleet enää voimassa. Ainut tapa päästä koneeseen oli (ja ilmeisesti myös on vieläkin) odottaa ja sitten, luukun mahdollisesti auetessa tunkea parhaasaan mukaan jonon kärkeen. Loistavaa, tunkemisestahan olen aina kovasti pitänyt.

Air Pacificilla ei muuten ole Aucklandin kentällä edes palvelutiskiä. Huonot uutset suurehkolle ja ärtyneelle matkustjaporukalle kertoi eilen illalla toisen lentoyhtiön edustaja. Mukana oli myös kaksi poliisia, jotka kehoittivat tiedotustilaisuuden alkajaisiksi ihmisiä käyttäytymään hyvin. Lentojen peruuntuminen saa mitä ilmeisimmin ihmisen käyttäytymään joskus agressiivisesti.

Nyt, kello puoli kuuden aikaan aamulla, takana on kentällä vietetty yö. Seuraava Air Pacificin lento Nadiin on jälleen yhdeltä iltapäivällä. Siihen pitäisi yrittää. Varmaa tosin ei taida olla, että mainittu kone lentää, tai sitten että siihen mahtuu. Muut lentoyhtiöt saarelle lentävät kyllä. Onneksi aikaa Los Angelesin lentoon Nadista on vielä viisi päivää. Olisin kuitenkin ehkä mieluummin viettänyt nuo päivät Fidzillä Aucklandin lentokentän sijaan.

 

2 thoughts on “Jumissa Aucklandissa

    • Nyt heitit pahan. Pihvimuodossa ei tainnut tulla lammasta syötyä kertaakaan, mutta sen sijaan kebabina (tai souvlakina = kreikkalaisen pitämän paikan kebab-rulla, sillä eihän kreikkalainen toki voi vartaassa pyörivää lihaansa kebabiksi kutsua) aika moneenkin kertaan. Ja intialaistakin taisi tulla syötyä, Uuden-Seelannin lampaalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.