Vihdoin kaupunkiympäristöön – Brisbane, Australia

Pe 24.2.2012, Brisbane (AU)

Eilinen, hieman yli 300 kilometrin ajomatka Hervey Baysta Brisbaneen sujui ilman ongelmia ja aiempiin päivämatkoihin verrattuna lyhyenä sen voisi sanoa menneen lähes huomaamatta ja taukojakaan ei muutamaa lyhyttä pysähdystä lukuun ottamatta pidetty. Sää oli koko päivän poikkeuksellisesti sateinen – ajopäivinähän ei nimittäin ole pahemmin totuttu sadetta näkemään.

Jo hyvän matkaa ennen Brisbainea kävi jo tien laadusta ilmeiseksi, että olemme saapumassa suurempaan kaupunkiin. Maantie nimittäin muuttui matkan edetessä jatkuvasti hyväkuntoisemmaksi ollen lopulta kuusikaistaista moottoritieväylää. Keskustaan päästyämme arvelut eivät osoittautuneet vääriksi, sillä jo korkean rakennuskannan ja kantakaupungin yleisen ihmispaljouden perusteella Brisbane vaikutti kuuluvan täysin eri kategoriaan ja kokoluokkaan kuin aiemmat matkan varrelle osuneet paikat Australiassa.

Sateista maantietä välillä Hervey Bay - Brisbane.

Ensimmäinen pysähdyspaikka Brisbanen kantakaupungissa. Tässä seistiin majoitusasioita setvimässä parisenkymmentä minuuttia eli kunnes virkavalta hätyytti meidät paikalta pois (huomaa kyltti).

Hostel-todellisuutta Brisbanesta joka, kuten kuvastakin lienee ilmeistä, poikkeaa jossain määrin Hervey Bayn penthouse-todellisuudesta.

Perillä Brisbanessa oltiin jo hyvissä ajoin iltapäivällä. Kaupungin apartment-tyyppiset majoitukset osoittautuivat varatuiksi tai turhan kalliiksi, joten lopulta oli yösijan valinnassa jälleen kerran tyytyminen siihen mitä sai, nimittäin reppumatkailijoiden suosimaan, suureen ja nuhjuiseen hostelliin (21 AUD/yö/peti). No, aina ei voi voittaa. Ja vaihtelukin kuulemma virkistää, olen myös kuullut sanottavan.

Sää perjantainakin oli Brisbanessa hieman harmaa ja sateinen, mutta silti keskustan lasitornien katveessa tuntui vallitsevan dynaaminen kuhina. En tiedä kaupungin elinkeinorakenteesta mitään, mutta keskustassa perjantaipäivänä pukeutumiskoodi näytti paljolti bisneshenkiseltä. Ehkä tästä voi päätellä jotain.

Muutaman kilometrin päässä, China Townissa (jossa hostellimmekin on) porukka taasen on paitsi tietysti osin kiinalaisen, paljolti myös parikymppisen reppumatkailijan oloista. Monesta maasta tulleet alle kolmekymppiset tuntuvat hyödyntävän työviisumeitaan täällä ahkerasti. Esimerkiksi irlantilaisia näyttäisi olevan paljon, mikä ei ole mikään ihme. Kotimaan talous- ja työtilanne kun lienee yhä melko kurja.

Brisbane vaikuttaa kokonaisuudessaankin virkistävältä yhdistelmältä – ainakin aiemman Australia-matkailun jälkeen. Tyhjiä pikkukaupunkeja ja keskisen Australian autiutta tässä onkin jo nähty reilunlaisesti. Matka jatkuu taas huomenna lauantaina kohti Brisbanen eteläpuolella sijaitsevaa Gold Coastia. Siirtyminen ei ole taaskaan pitkä ja jäänee noin sataan kilometriin.

Sateista Brisbanen keskustaa perjantaina.

Edelleen Brisbane, tornitaloja on keskustassa paljon.

 

Facebooktwittermail

2 vastausta artikkeliin ”Vihdoin kaupunkiympäristöön – Brisbane, Australia

 1. Minäkin sain tiedon,että poikani on tehnyt vuoden työsopimuksen
  sinne Brisbaneen.Aloittaa toukokuussa jossain Alchemyssa siinä
  keskustassa.
  Kannattaako sinne viikoksi lentää kyläilemään?lento 1200€.

  Ovatko nuo työviisumilla olleet tyytyväisiä paikkaan?

  • Varmaan muuten kannattaisi ehdottomasti ellei lento olisi niin pitkä. Itse en ehkä jaksaisi viikon takia lentää noin pitkää matkaa. Kaksi viikkoa voisi olla jo eri juttu.

   Ainakin palkkaan tuntuvat olevan yleisesti ottaen tyytyväisiä, työviisumin haltijat. Ainakin ne muutamat, joiden kanssa on tullut juteltua. Hanttihommistakin tuntuu voivan helpohkosti saada vaikkapa kolmisen tuhatta dollaria kuussa. Tosin meneeähän täällä myös tuota rahaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *