Hervey Bayn lomapäivät lopuillaan – mietelmiä

Ke 22.2.2012, Hervey Bay (AU)

Muutamat Hervey Bayssa vietetyt ja erityisesti Rockhamptonin bussivalvomisyön jälkeen tervetulleena vastaanotetut lomapäivät alkavat olla pulkassa. Matka kohti Brisbanea jatkuu nimittäin huomenna.

Itse kaupunki vaikutti hyvin turistisuuntautuneelta mutta toisaalta ainakin tähän vuodenaikaan sangen hiljaiselta. Hiekkarantaa oli kaupungin edustalla kilometreittäin ja majoituksia, vaikkakaan ei ihan halpoja sellaisia, on tarjolla runsaasti. Tiistai-illan ukkosmyräkkää sekä muutamaa keskiviikkoista sadekuuroa lukuunottamatta säätkin olivat melko aurinkoiset ja suotuisat.

Lähes neljän päivän paikoillaan olon jälkeen liikkeelle on taas mukava päästä. Huominen päivämatka on tosin pituudeltaan vain alle neljäsataa kilometriä ja paikallaan oltaneen taas useampia päiviä. Ja Australian osuutta, ainakaan virallista sellaista, on enää jäljellä parisentuhatta kilometriä. Suoranaiseksi lomailuksihan tämä jo menee.

Kovin erilaista Pikavuoroilua on tämä verrattuna vuoden takaiseen. Aika kultaa muistot, sanotaan, mutta silti. Australia, vaikka tätä ei saareksi kuulemma saisi sanoakaan, on kuitenkin lopulta vain sitä, vaikkakin toki hyvin suuri sellainen. Automatkasta täällä tulee kuitenkin lopulta vain jonkinlainen kierros tai ympyrä. Sen sijaan mitä se parhaimmillaan voisi olla – selkeä siirtymä paikasta A paikkaan B, muodostaen karttaan kauniin, lukuisien kulttuurien, ilmastollisten olosuhteiden ja aikavyöhylleiden yli kulkevan kaaren. Kuten vaikkapa talvella tehty matka linja-autolla Suomesta Bangkokiin teki.

Mutta matka jatkuu ja katsotaan mitä se tuo tullessaan. Tulin tuossa ostaneeksi noin kuukauden päästä lähtevän, yksisuuntaisen lennon Aucklandiin, Uuteen-Seelantiin. Pitänee tutkia se seuraavaksi ja katsoa sitten mihin suuntaan siitä jatkaisi. Länteen vaiko itään.

Hervey Bayn hiekkarantaa. Laiturin rakenteista päätellen veden korkeus vaihtelee täällä sangen runsaasti.

Melko hiljainen rantabulevardi samaisessa kaupungissa. Hiekkarannan ja tien välissä on puuvyöhyke.

Tällaisia katuja Hervey Bayssa näytti olevan paljon. Asutus on omakotitalotyyppistä, rakennukset harvassa ja kadut leveitä. Huomaa puuttuvat jalkakäytävät. Vaikka edelleenkään en ole Pohjois-Amerikkaa kierrellyt, niin silti kuvittelisin siellä olevan paljon tällaisia paikkoja.

 

Facebooktwittermail

6 vastausta artikkeliin ”Hervey Bayn lomapäivät lopuillaan – mietelmiä

 1. Miten kauan aiot tällä kerralla mualimaa kierrellä? Kesäksi kotiin??
  Kanattaakin kyllä täältä pois pysyä, flunssa toisensa jäkeen hätyyttelee ihmisiä-myös allekirjoittanutta. Ja lumipyryjä näyttää olevan keskimäärin pari kapaletta joka viikolle.
  Mutta vastapainona on ilmennyt outo valoilmiö useanakin päivänä valaisten maiseman ja mielen; tulee se kesä vielä tänne pohjolaankin…joskus!
  Ja sen odotus tuntuu paljon siedettävämmältä omaa matkantekoasi seuratessa; nöyrä kiitos kun viitsit jakaa tunnelmat meidän talveen jumiutuneiden kanssa!

  • En osaa vielä varmasti sanoa kuinka kauan täällä, tällä kertaa seikkailen. Tuskin kuitenkaan ihan kesään asti. Huhtikuun puolessa välissä oli alun perin tarkoitus palailla, mutta suunnitelmat saattavat toki muuttuakin. Kelit lienevät sielläkin jo silloin paljon paremmat.

   Flunssaa on muuten täälläkin liikkeellä, syy tosin taitaa olla erilainen – täällä se nimittäin on ilmastointi.

 2. Niin,tuosta pikavuoroilusta vielä,tänään tulee ohjelma teemalta,jossa käydään Kazakstanissa ja Astanassa Ville Haapasalon kaa.Tuskimpa olisi kiinnostanut,ellei pikavuoro olisi tehnyt tunnetuksi.

  • Kas, Kazakstan taisi muuten olla useammalle ensimmäisellä matkalla mukana olleelle koko reissun kohokohtia. Niin myös itselleni. Siellä kun oli monenlaista tapahtumaa, toisaalta rajatonta Aroa ja toisaalta moderni Astana. Lisäksi se oli kaikille matkalaisille uusi tuttavuus. Moni on muistaakseni ainakin kahvipöytäpuheissa sanonut voivansa mennä sinne uudestaankin.

 3. Kiitos tästä blogista! Olen sitä seurannut Thaimaasta alkaen. Ville Haapasalon ohjelmasta sen verran, että se näkyy ulkomaillakin viikon verran Yle Areenan kautta (30 päivää silkkitiellä). Sitä olen itse katsellut täältä Yhdysvalloista käsin. Blogisti arvaili aivan oikein, että Pohjois-Amerikassakin on tuollaisia alueita (kolmas kuva). On toki paljon muutakin. Onko blogisti tulossa Amerikan mantereellekin?

  • Kiitoksia kiitoksista,
   alkuperäinen tarkoitus ei ollut Pohjois-Amerikkaan tulla eikä se mitenkään varmaa ole vieläkään. Muutama pikavuorolainen vain on ehdotellut sitä kautta kotiin menemistä ja kuinka ollakaan, ajatus itää nyt sitten omassa päässänikin.

   Toisaalta ihan ilmainenhan tuollainen auunnitelmanmuuts ei olisi ja itse kunkin rahavarat täällä ovat kuitenkin rajalliset. Mutta katsellaan ja mietitään sekä tutkitaan vaihtoehtoja. Vielähän asiaa ei tarvitse hetkeen päättää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *