Maanosasta toiseen – Australia

Su 29.1.2012 Denpasar, (Bali ID) – Darwin (AU)

Air Asian lento kohti Australian Pohjoisterritorioissa sijaitsevaa Darwinin kaupunkia lähti Denpasarin lentokentältä puoli yhdeltätoista aampupäivällä. Mitään erikoisempaa raportoitavaa noin kolme tuntia kestäneeltä lennolta ei varsinaisesti ole, vaan matka sujui ilman erikoisempia sattumia.

Indonesiassa lentomatkailevan on hyvä muistaa maan kentillä perittävä lentokenttävero, joka vaihtelee riippuen lennosta ja on maksettava paikallisessa valuutassa. Tällä kertaa veron suuruus oli 150 000 rupiaa (noin 13 euroa) ja se maksettiin eräälle tiskille ennen lentokentän kansainväliselle alueelle siirtymistä. Veron suuruus on siis syytä selvittää ennen kuin tuhlaa kaikki rupiansa. Myös lyhyellä Lombok – Bali lennolla piti tuo vero maksaa. Silloin se tosin oli suuruudeltaan pienempi, muutaman euron luokkaa.

Air Asian kone Denpasarin kentällä.

Mielenkiinnolla odottamamme Australian maahantuloviranomaisten järjestämä potentiaalinen paperisota osoittautui lopulta lähes olemattomaksi. Tullin henkilökunta oli hyvin kohteliasta ja maahan päästiin muutaman kysymyksen jälkeen. Yhdeltäkään ryhmämme jäseneltä ei edes tarkastettu matkatavaroita. Vaikka Pikavuoro-Ajokin puunaus onkin ollut erittäin tarkkaa, samaa vaatimustasoa ei kuitenkaan näköjään sovelleta henkilömatkustajiin. Minkäänlaisia täisaunoja tai hygieniatarkastuksia ei siis tullissa matkailijoita varten ollut.

Jo muutaman tunnin aikana Darwinissa kävi selväksi, että rahaa tulee Australiassa menemään. Varsinaisen Pikavuoroilun ajaksi onkin pohdittu jo erilaisia leirintäaluetyyppisiä majoitusvaihtoehtoja. Ajokki Royal on edelleen puhdistettavana ja mikäli kaikki sujuu suunnitelmien mukaan matkaa on tarkoitus jatkaa Darwinista kohti Alice Springsiä ja keskistä Australiaa alkaneen viikon perjantaina.

Tänne päädyttiin iltapäivällä. Kuvassa eräs Darwinin keskustan kaduista hiljaisena sunnuntaina kuvattuna. Kovin suuri kaupunki Darwin ei ole. Kelloja siirrettin eksoottisesti 1,5 h eteenpäin. Taitaa olla ensimmäinen kerta kun itse olen puolikkaalla aikavyöhykkeellä.

Hostel-huone Darwinissa vajaa vuorokauden kestäneen majoittumisen jäljiltä. Tämä lienee halvimpia tapoja majoittua Australiassa. Peti maksaa tässä paikassa 25 AUD eli noin 20 euroa yöltä. Huone on varustettu ilmastointilaitteella ja hostellin takapihalla on jopa uima-allas.

Tänään kuunnellaan, kuinkas muutenkaan:

Men at Work – Land Down Under

Tätä kyseseistä kappaletta tulikin jo Balilla ja Lombokilla kuultua, luultavasti kymmeninä eritasoisina cover-versioina. Jokainen baareissa soittanut bändi nimittäin katsoi asiakseen versioida tätä useita kertoja illassa.

2 thoughts on “Maanosasta toiseen – Australia

 1. Videon alkuosan hippivolkkari kertonee minkälainen tunnelma Pikavuorolla on…

  Leirintämatkailu Australiassa kuullostaa mahtavalta once-in-a-lifetime -jutulta. Mielenkiinnolla odottelen raportteja. Australian erämaassa selviämisen videokurssithan on nämä: http://www.youtube.com/watch?v=Sw1QPvIJBko&feature=related Kaikista kriitikoiden haukuista huolimatta kerrasta toiseen viihdyttävää katsottavaa.

  Tarvitseeko sinun tehdä hankintoja leirintäretkeilyä varten? Bussiin kannattaa otta riittävästi juomavettä mukaan, jos vaikka käy kuten Kazakstanin arolla.

  • Heh, kieltämättä videon volkkariosuus toi mieleen tuttuja mielleyhtymiä. Ja krokotiilimieskin pitäisi varmaan kerrata jotta osaa toimia täällä oikein.

   Telttoja jo jotkut näkyivät ostaneen. Itseltäni tuollainen puuttuu. Kenttäsängyn tosin kannoin Ajokin ruumaan yli vuosi sitten Suomessa. Se on kuulemma vieläkin siellä. Käyttökelpoisuudesta en tosin tiedä, se saattaa nimittäin olla lahonnut ja/tai homehtunut vuodessa melkoisesti.

   Saapa muutenkin nähdä miten mahdollinen telttailu tulee onnistumaan. Vettä on nimittäin tullut joka päivä ja esimerkiksi tänään sade on ollut lähes taukoamatonta ja sitä on tullut kaatamalla, ukkosen kera. Täällä(kin) on kuulemma sadekausi – kuinka ollakaan – juuri nyt.

   Bussia pestään jossain satamassa ja perjantain lähtö lienee vielä epävamaa. Jani on valitellut, että kovin laiskoja ovat paikallisen firman pesijät. Ei meinaa kuulemma tulla mitään kyseisestä hommasta Rahastaa tosin osaavat, pelkästä seisoskelustakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.