Onnistunut pako Lombokilta

Pe 27.1.2012 Lombok – Bali, ID

Perjantaiaamuna lennon varaaminen osoittautui hyväksi päätökseksi. Aamu nimittäin valkeni aurinkoisena mutta yhä tuulisena ja lautat eivät siten edelleenkään kulkeneet. Siispä kentälle. Sain mopokyydin (korvausta vastaan) nuorelta, majoituksenkin järjestäneeltä kaverilta. Lombokin uusi kansainvälinen lentokenttä sijaitsee saaren eteläosassa ja sinne ajoi Lembarin satamakylästä hiljaisessa perjantaiaamun liikenteessä kolmisen varttia. Saaren pääkaupungin Mataramin kupeessa on myös lentokenttä, mutta kuulemani mukaan se on nykyään suljettu ja kaikki lentoliikenne on keskitetty uudelle kentälle, joka ilmeisesti on ollut auki vasta muutaman kuukauden.

Minimalistisesti sisustettu majapaikka Lembarissa. Täällä tuli vietettyä lähes kaksi päivää.

Lentokenttä ei ollut kovin suuri, mutta se osoittautui uudeksi ja kaikki tuntui toimivan siellä sangen sulavasti jasuorastaan suuren maailman tyyliin. Selvästikin Lombokilla kehitetään infrastruktuuria suurempia turistimääriä varten. Vaikka kentällä toki turisteja toki näkyikin (jopa joitakin tuttuja naamoja satamasta), yllätyksekseni pääosa matkustajista näytti ainakin ulkonäöllisesti indonesialaiselta.

Itse lento kesti vain hieman yli puoli tuntia ja meni lähes huomaamatta. Kone oli pienehkö, mutta ainakin sisältä melko siisti. Balin Denpasarin kenttä sijaitsee aivan Kuta Beachin rantakohteen vieressä. Olin jo ennakkoon kuullut, ettei matka ole pitkä ja taksikyydistä ei siten pitäisi maksaa liikaa. Kentällä varoitus osoittutui hyödylliseksi sillä kyytejä etsiviä taksikuskeja oli runsaasti, mutta lyhyestä matkasta pyydettiin tyypillisesti yli kymmentä euroa ja mittarin käyttäminen näytti kuskeille olevan äärimmäisen vastenmielistä. Siispä otinkin kyydin jo useamman pikavuorolaisen miehittämään hotelliin Kutalla ensimmäseltä mopokuskilta joka sitä tarjosi. Päädyin maksamaan parikymmenminuuttisesta matkasta 50 000 rupiaa (noin 4,50 eur). Tinkimäänkin olisi epäilemättä pytynyt, mutta tällä kertaa en jaksanut siihen ryhtyä. Pieni raha, varsinkin kun ottaa huomioon viimepäivien vastoinkäymiset.

Lombokin uusi lentokenttä.

Tällä mentiin. Ehkä kolmannes matkustajista näytti olevan länsimaisia turisteja. Alkulento oli hieman kuoppaista, mutta muuten siirtyminen saarelta toiselle kävi hyvinkin kätevästi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.