Viimeinen etappi, tällä erää

Ma 26.12.11 Bromo (ID) – Denpasar, Bali (ID)

Lepäillyn ja rauhallisissa merkeissä sujuneen sunnuntain jälkeen matka jatkui kohti Pikavuoroetapin tämän osuuden päätepistettä Balia. Tavarat lastattiin Bromo-vuorella pikkubussin katolle ja kahdentoista vahva seurue autoon hotellissa nautitun aamupalan jälkeen kymmeneltä aamupäivällä. Matka mäkeä alas läheiseen kaupunkiin vei vajaan tunnin, ollen ajallisesti lyhyempi kuin muutamaa päivää aikaisemmin samalla keinolla taittamamme sama reitti mäkeä ylös, kuten loogista onkin. Kaupungissa kulkupeli vaihtui suurempaan linjabussiin, jossa näkyi olevan muitakin, sekä länsimaisia matkailijoita että paikallisväestöä.

Nimestä päätellen saksalaisomisteisen majapaikan maisemia Bromo-vuoren kupeessa. Täällä yövyttiin kaksi yötä.

Maisemia. Ilmasto vuoristossa oli sangen miellyttävä (ei liian kuuma) ja ilma raikasta. Pidin.

Hmm... Portti ennen vuoristokylää Bromon kupeessa. Symbolihan taitaa olla alun perin intialaista alkuperää, joten jätetään natsikortti tällä kertaa pakkaan. Hakaristejä näkee Indonesiassa melko usein. Esimerkiksi Balin hotellikin sattuu olemaan nimeltään Swastika.

Päivästä tuli, kuinka ollakaan, taas pitkä. Vaikka pidempiä taukoja ei vajaan tunnin lounaspysähdyksen lisäksi pidetty, bussimatkan ajalliseksi pituudeksi muodostui 12 tuntia. Ainoa merkittävämpi linja-automatkustamisen monotonisuuden katkaissut tapahtuma oli lauttamatka Jaavan saarelta Balille. Matka ei ollut pitkä, mutta kaikkineen salmen ylittämiseen taisi hieman kulahtaneelta autolautan ja lossin välimuodolta kulua noin tunti.

Balin saaren puolella satamassa oltiin vasta hämärän laskeuduttua. Matkaa saaren pääkaupunkiin Denpasariin kuitenkin oli jäljellä vielä toistasataa kilometriä. Illan pimentymisestä huolimatta liikennettä Balin teillä näytti olevan, sillä keskinopeus ei kaksiseksi muodostunut. Pimellä tiellä bussikyytiläiset saivat nauttia lähinnä mielipuolisuuden rajoja hipovista, myös bussin itsensä tekemistä ohituksista. Tähänhän tosin Indonesian liikenteessä on jo totuttu. Auto oli perillä Denpasarin linja-autoasemalla vasta yhdentoista jälkeen iltayöstä.

Nyt edessä on kuukauden tauko. Mikäli oikein muistan, Ajokin pitäisi startata Australian Darwinista tammikuun 28. päivä. Elleivät suunnitelmat muutu, siis. Itse en tälle kuukauden tauolle ole vielä pahemmin ohjelmaa suunnitellut. Täytynee keksiä jotain..

Tässä bussissa vietettiin yli puoli vuorokautta. Vettä tuli päivän mittaan useaampaan otteeseen ja reilusti. Perillä Balilla selvisi, että bussin tavaratilan luukut ilmeisesti vuosivat. Useamman matkustajan matkalaukut (ja tietenkin myös niiden sisältö) olivat nimittäin läpimärkiä.

Perillä - Bali.

Tänään kuunnellaan:

The Blondie – The tide is high

 

4 thoughts on “Viimeinen etappi, tällä erää

 1. Tulinpa tässä vasta nyt lukijoidesi joukkoon taas. Mukavaa seurata tutulla tyylillä kerrottua juttua! En edes ajatellut löytäväni juttujasi näiltä etapeilta, kun pikavuoron ”reportteri” oli toiseksi muuttunut.Mutta hyvä näin, pääsee taas tunnelmaan mukaan.
  Ei muuta kuin tsemppiä matkaan, sitä näköjään tarvitaan auton ongelmien määristä päätellen. Paikallinen ilmasto taitaa laittaa kaluston koville,joskin leviäähän noi vanhat toki tääläkin jatkuvasti…
  Minne siis taukoa viettämään, kai saamme välähdyksiä seuraavan kuukaudenkin ajalta???
  Meillä länsisuomessa viitisen astetta lämmintä, tuuli vihdoin tyyntynyt ja sähkötkin saatu takaisin. Olihan myräkkää parille päivälle, seuraava tulossa loppuviikolle. Toivotan teille mukavampia kelejä!
  Juuri sanoivat telkkarissa atsteekkien uskovan, että elämä on unessa olemista, vain kuolema on todellista! siispä mukavia unia sinnekkin!

  • Terve taas Hepe ja tervetuloa sekä kiitos palautteesta,
   tämä viikko on kulunut lähinnä lepäillessä ja lorviessa. Katsotaan vuoden vaihteen jälkeen jos tässä saisi kehitettyä jotain raportointikelpoista ohjelmaa.

   Autosta muuten arvelen, että puolen vuoden seisokki Pattayalla oli loppujen lopuksi sille yllättävän raskas. Korroosio on päässyt pahasti mellastamaan varsinkin noissa putkistoissa kun tuntuvat olevan kovin haperoita.

 2. Tulipa luettua pitkät artikkelit putkeen ja näköjään on seikkailua piisannut. Kuvissakin näkyy lämpöä olevan.
  Varmaan tuolla melkoisesti on Suomi-pojalle ihmettelemistä, joten pistä tosiaan rapsaa tulemaan. Ettei kävisi niin, että jäisimme täällä pimeässä pohjolassa noista paitsi.

  • Kiitoksia palautteesta. Lämmin täällä Balilla on ollut, varsinkin tänään. Hiki virtaa. Huonekin vaihtui hieman yksinkertaiseen (ei ilmastointilaitetta) eilen, joten pelkällä fanilla koitan selvitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.