Taas mennään – jouluaatto

La 24.12.11 Yogyakarta – Bromo

[edit 26.12.11 – lisätty kuvat]

Lämmin aamu lupaili kuumaa päivää kun kaksikymmentä matkalaista lastautuivat jouluaattoaamuna puoli kahdeksalta kahteen pikkubussiin, kymmenen matkustajaa kumpaankin, suuntanaan Bromon tulivuori, jossa joulua oli tarkoitus viettää. Matkan pituus oli ennakkotietojen mukaan kolmisensataa kilometriä ja arvioitu kesto kymmenen tuntia. Osa porukasta lentää pois, kuka minnekin, jo tapaninpäivänä joten siirtymisellä lähemmäs Surabayan kaupungin lentokenttää Jaavan länsipäässä alkoi olla kiire – siispä tien päälle taas.

Kujanäkymää Yogyakartasta. Kaupunki on selvästi matkailijoiden suosiossa sillä outoja, omaan porukkaan kuulumattomia länsimaisia naamoja näki kaupungissa enemmän kuin aikoihin.

Pikkubussit. Näillä kuljettiin.

Tiekuvaa jouluaatolta. Tyypillisemmin muita tienkäyttäjiä (ja ohituksia) oli huomattavasti enemmän kuin tässä kuvassa on näkyy.

Matka osoittautuikin pitkäksi ja päivän alkupuolisko sangen kuumaksi ja hiostavaksi – lämpötila lienee ollut neljänkymmenen tietämissä. Minibussien ilmastointilaitteet olivat kovilla. Lämpötila autossa nousi iltapäivällä varmaankin lähemmäs kolmeakymmentä. Päivän kääntyessä iltaa kohden saatiin myös rankahkoa sadetta, joka onneksi laski ulkolämpötilaa inhimillisempiin lukemiin.

Perillä Bromo-vuoren maastossa oltiin vasta kymmeneltä, yli 15 tunnin matkustamisen jälkeen. Koko päivä siis kului ajellessa. Pikkubussin takapenkistä, erittäin tummaksi kalvotettujen lasien takaa ei matkaa paljoltikaan pystynyt seurailemaan. Passiivisen matkustajan rooli käy nopeasti tylsäksi. Tällaista ei jaksaisi pitkään. Toivottavasti Australiassa Pikavuorokuvio saadaan taas kuntoon – tämänpäiväisen siirtymisen tyyppisistä matkatoimiston järjestämistä kuljetuksista kun kaikenlainen hohto ja suuruus puuttuu oikeastaan täysin.

Bromo-vuorella ohjelma oli sangen tiivis, sisältäen muun muassa joulujuhlat sekä yöllisen jeeppiretken vuorimaastoon katsomaan auringon nousua sekä itse vuorta. Tämä tosin on tyystin oma tarinansa ja siitä ehkä lisää myöhemmin. Matka jatkuu lepopäivän jälkeen taas maanantaina, tämän Pikavuoro-osuuden viimeisellä etapilla. Suuntana on tällöin Bali.

 


Tänään kuunnellaan joululauluja:

The Pogues & Kirsty McColl – Fairytale of New York

4 thoughts on “Taas mennään – jouluaatto

 1. Ja täällä toista päivää ilman valtakunnan sähköä ”5kw oma mylly jauhaa”
  myrsky on laittanut puuta lakoon kuin viljaa konsanaan.
  Merivesi +115.Eipä ole moista näkynyt.Fortumin sivut tökkii.,,

  • Joo, olihan myrsky. En ole eläissäni kokenut vastaavaa. Räystäspeltejä lähti tuulen mukaan mutta onneksi puutuhoja ei tullut. Lähistöllä useita kaatuneita puita. Uutta myrskyä pukkaa iltapäiväksi…

   Bromo on näköjään viimeksi purkautunut tammikuussa 2011 ja on yhä erittäin aktiivinen. Mielenkiintoista seutua.

   Mihin meinaat TTö itse siirtyä odottamaan Australian etappia? Kai menet laivalla Darwiniin?

 2. No jopas,
  siellähän taitaa olla vaarallisempaa kuin aktiivisen tulivuoren juurella konsanaan. Bromo ei tosin pahemmin osoittanut elonmerkkejä muutaman vierailupäivän aikana.

  Mieli tekisi lähteä laivalla Darwiniin (varsinkin Singapore-Jakarta -välin jälkeen, joka oli mukava matka), mutta netistä asiaa jonkin verran tutkittuani näyttää melko toivottomalta.

  Itä-Timoria on muuten myös pohdiskeltu välimatkakohteena. Siellä ei ainakaan olisi jokainen turisti käynyt…

 3. Laivojen puuttuminen väliltä Indonesia-Darwin on outoa ja ilmeisesti totta:
  http://www.seat61.com/Australia-overland.htm
  The final leg from Asia to Australia is the problem. Although there are ferries from Singapore to Indonesia, and you can get as far as Bali by scheduled buses, trains and ferry, there are no regular passenger ships to Australia from either Singapore or Indonesia. Or anywhere in the Far East to Australia, in fact. You therefore need either a cruise or passenger-carrying freighter for the last leg from Southeast Asia to Australia.
  Kysele rahtilaivafirmoista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.