Kuvia Singaporesta

Su 18.12.11 Singapore (SG)

Singaporesta tulee jossain määrin mieleen Hong Kong. Kadut ovat kovin siistejä ja asiat tuntuvat olevan hyvässä järjestyksessä. Esimerkiksi taksamittaria käyttämättömien taksikuskien kanssa taistelu kyydin hinnasta (jota useimmissa Aasian maissa joutuu harrastamaan) tuntuu olevan tarpeetonta. Kaikissa takseissa nimittäin mittaria automaattisesti käytetään ja matkan voi maksaa ongelmitta luottokortilla. Miellyttävää vaihtelua tämäkin. Huolimatta Singaporen maineesta tiukan lainsäädännön maana, lyhyen vierailun perusteella tämä ei kuitenkaan juuri näy katukuvassa. Purukuminsyöjiä (joka siis on maassa kielletty) ei siis kyttää poliisi jokaisessa kadunkulmassa.

Viihtymistä tosin rajoittaa korkeahko hintataso. Esimerkiksi majoitukset retkeilymajatyyppisissä yhteishuoneissakin näyttäisivät maksavan halvimmillaankin lähes 20 euroa yö. Ruoka ja ravintoloiden hintataso on kuin Helsingissä, ollen osin jopa korkeampikin. Näinhän se lienee. Länsimaisten mittareiden mukaan mitattuna pitkälle kehittynyt valtio voinee harvoin olla myös edullinen.

Näkymä Singaporen keskustasta.

Näyttävää arkkitehtuuria.

 

Joenrantakatu.

 

Tuoreita mereneläviä.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusmail

2 vastausta artikkeliin ”Kuvia Singaporesta

 1. Onko edelleen satanut siellä suunnassa ? Täällä ainakin tuntuu sadetta riittävän, talvesta ei ole edelleenkään tietoa…
  Mikä on loppuvuoden matkareitti ja mitä olet ajatellut tehdä ?
  Ruokailu aina kiinnostaa, mitä olet normaalisti syönyt ja mitä olet jättänyt väliin ?

  • No terve SMa
   Viimepäivinä ei ole pahemmin sadellut pieniä kuuroja lukuunottamatta. Nyt olemme juuri lähdössä pois Jakartasta kohti Länsi-Jaavaa ja lopulta Balille ennen vuoden vaihdetta. Australiassa matka jatkuu tammikuun viimeisinä päivinä. Eli kohta on edessä kuukauden tauko..

   Sapuskaa olen paljolti syönyt mitä on tuotu eteen. Paljohkosti tosin on syöty länkkäriruokaakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *