Singaporeen

La 17.12.11 Malacca (MY) – Singapore (SG)

Lauantaiaamuinen herätys oli aikainen. Tilausbussi Singaporeen lähti nimittäin jo kuudelta aamulla. Ajokki jäi siis Malaccaan (jonka nimellä tuntuu muuten olevan useita kirjoitusasuja, suomeksi kaupunki taitaa olla Melaka) korjaamolle (joka taisi olla ensimmäinen varsinainen linja-autokorjaamo jossa bussi on ollut Suomesta lähdön jälkeen). Toivoaksemme hyviin käsiin, siis. Korjaamolla oli ilmeisesti kokemusta jopa samanlaisella alustalla ja moottorilla varustetuista autoista. Tämä kuulosti lupaavalta.

Hotellihuone Melakassa. Tämän ikkunattoman huoneen hinta oli noin 15 euroa yö. Kaupungissa vaikutti olevan lukuisia hotelleja, monessa hintaluokassa. Tämä lienee ollut keskitasoa vaatimattomampi paikka.

Tällä mentiin. Ajokin korvannut bussi kuvattuna perillä Singaporessa. Auton kiireisestä aikataulusta kertonee se, että heti kun olimme päässeet ulos linja-autosta uudet matkustajat siirtyivät siihen sisään ja bussi oli pian lähdössä takaisin Malesiaan.

Matka Malaccasta Singaporeen vei rajamuodollisuuksineen noin neljä ja puoli tuntia. Kuljettajalla oli mitä ilmeisemmin kokemusta tämän reitin ajamisesta ja aikataulu, jossa piti pysyä.  Kaikki pysähdykset nimittäin pidettiin lyhyinä ja taukojen uhatessa venyä kuski paimensi matkalaiset torvea soittamalla takaisin bussiin. Yleisestikin ottaen siirtyminen sujui suorastaan tylsähkön rutiininomaisesti.

Rajanylitys Singaporeen oli suhteellisen ongelmaton. Viisumia suomalaiset eivät maahan tarvitse. Rajaa ylittävien matkatavarat tosin läpivalaistiin ja erityisesti avaamattomien savukeaskien tuonti maahan tuntui olevan pannassa. Joiltain porukan jäseniltä näitä pakkauksia nimittäin takavarikoitiinkin. Avaamattomasta maahan tuodusta alkoholia sisältävästä pullosta voi myös joutua maksamaan rajalla veroa. Tämäkin tuli seurueessa kokeiltua.

Matka jatkuu maanantaina, jolloin on tarkoitus siirtyä vesiteitse läheiselle, alle tunnin laivamatkan päässä sijaitsevalle, Indonesian puolella sijaitsevalle Batamin saarelle. Sieltä pitäisi ennakkotietojen mukaan olla laivayhteys Jakartaan. Lippujen ostamista tälle yli vuorokauden mittaiselle laivarupeamalle selviteltiin lauantaina pitkällisesti, mutta niiden hankkiminen etukäteen Singaporesta näyttää, ainakin viikonloppuna, mahdottomalta. Menemmepä siis paikan päälle katsomaan mikä tilanne on.

Kaatosateinen sunnuntaiaamu Singaporen Little India -kaupunginosassa. Alue vaikuttaa nimensä veroiselta, katukuvassa nimittäin näkyy pääosin intialaisperäisen oloisia ihmisiä.

 

 

3 thoughts on “Singaporeen

 1. Sateet tuntuu seuraavan sua Kaakkois-Aasian matkoilla!
  Onko Singaporessa yhtä siistiä kuin sen maine on?

  Kannattaa katsoa minkälaiseen indonesialaiseen laivaan astuu: http://www.thejakartapost.com/news/2011/12/18/182-people-missing-ship-accident.html
  Singaporen ja Batamin välillä näyttää kulkevan pienehköjä venetyyppisiä aluksia: http://www.marinetraffic.com/ais/fi/default.aspx#
  Täältä löysin joitakin ohjeita ja linkin aikataulusivulle http://www.the-inncrowd.com/singtoindonesia.htm. Jos oikein aikataulua tulkitsin niin laiva lähtee maanantaina klo 15 ja maksaa noin 21-85 euroa. Se ei selvinnyt sisältyykö tuohon myös hytti vai onko pelkkä kansipaikka. Voisi kuvitella että kalliimmat liput on hytillisiä ja economy on kansipaikka. Laiva on nimeltään KM Kelud ja ihan asialliseltahan tuo näyttää.

 2. Terveisiä mereltä, matka kohti Jakartaa edistyy ja mobiilinetti näyttäisi toimivan hetkellisesti. Hyvin bongattu EsaT, olemme juuri tuolla laivalla. Meitä lähti loppujen lopuksi vain kuusi tänne laivareissulle (yhteensä porukkaa taitaa olla 22). Loput, myös Jani, lentävät Singaporesta Jakartaan.

  Jani sai kuulemma Ajokin laivausasiat kuntoon. Auto saadaan siis ainakin laivattua Singaporesta Australiaan. Mitä toimenpiteitä bussin saamiseksi maan tieliikenteeseen tarvitaan on vielä epäselvää.

  Taifuunista ei havaintoja. Eilen tosin satoi lähes kaatamalla,, lähes koko päivän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.