Varustelista seuraavaksi neljäksi kuukaudeksi

Viimeaikaisista matkavalmistelutavoistani huomattavasti poiketen sain hieman käsittämättömän reippauskohtauksen ja laadin aikani kuluksi (sekä blogin täytteeksi – myönnän) muistinvaraisen listan niistä perustarpeista, joita mukaan tulevalle neljän kuukauden reissulleni tarvitsen. Viime vuosina pakkaaminen on tyypillisemmin tapahtunut heittelemällä kassiin rutiininomaisesti juurikin näitä perustarpeita muutamaa tuntia ennen lähtöä.

Ja toki, monesti kassia ei ole pakkausvaiheessa täysin purettu edellisen retken jäljiltä.  Näin ei ole nytkään. Pitäisi kaiketi ennen pakkaamista tutkia mitä kassista edellisen reissun jäljiltä vielä löytyy. Tiedä vaikka löytyisi tuliaisia! Toivottavasti ei löydy eväitä. Päivittäisessä käytössä oleva käsimatkatavarareppukin pitänee syynätä tarkkaan. En haluaisi luopua lentokentän turvatarkastuksessa mistään olennaisesta vain siksi, että kapine on reppuun unohtunut ja se nykymallin tarkistuksessa tulkittaisiin suunnattomaksi vaaraksi lentomatkustamiselle ja otettaisiin minulta pois.

Vaatteet ja jalkineet

 • T-paidat 1 + 5 kpl
 • Alushousut 1 + 6 pr
 • Sukat 1 + 8 pr
 • Villasukat 1 pr
 • Reisitaskuhousut 1 + 1 pr
 • Kauluspaidat  2 kpl
 • Reisitaskushortsit 1 kpl
 • Vyö 2 kpl
 • Uimahousut 1 kpl
 • Pyyhe (keskikokoinen, frotee) 1 kpl
 • Retkipyyhe (pieneen tilaan pakkautuva)   1 kpl
 • Kaulahuivi  1 kpl
 • Fleece-huppari  1 kpl
 • Gore-tex –takki  1 kpl
 • Pipo 1 kpl (lentokentälle selviämistä varten)
 • Nahkahansikkaat  1 pr  (lentokentälle selviämistä varten)
 • Pitkähihainen villapaita 1 kpl (päälle)
 • Urheilushortsit  1 kpl
 • Käyttökengät 1 pr
 • Sandaalit  1 pr
 • Lenkkikengät  1 pr

Elektroniikka

 • Tietokone, säilytyskoteloineen
 • Laturi tietokoneeseen
 • Hiiri
 • Verkkojohto tietokoneeseen
 • Kännykän ja tietokoneen yhdysjohto
 • Muistitikkuja 2 kpl
 • Kolme puhelinta, sim-kortteineen
 • Bluetooth kuulokemikrofoni (toimii yhteen sekä puhelimen että tietokoneen kanssa)
 • Laturi puhelimiin
 • Kamera, säilytyskoteloineen
 • Laturi kameraan
 • Sovitin erilaisille pistorasioille

Muut tarvikkeet

 • Otsalamppu
 • Taskulamppu, led, pieni
 • Kompassi   (ehkä ?)
 • Linkkuveitsi, Victorinox  (HUOM! ei käsimatkatavaroihin)
 • Tulitikkuja
 • Korvatulpat
 • Lyijytäytekynä (toimiva)
 • Kuulakärkikynä (toimiva)
 • Muistikirja
 • Syömäväline (Spork)
 • Juomakuppi
 • Munalukko, pieni, avaimineen
 • Sateenvarjo
 • Makuupussi

Tämän lisäksi mukaan on pakattava tarvittavat hygieniatarvikkeet sekä tietenkin paperit ja matkustusasiakirjat. Tapanani on ollut skannata kaikki olennaiset paperit kuten esimerkiksi passi, mahdolliset viisumit, nettipankin avainlukukortit sekä matkavakuutustositteet ja tallentaa ne sähköpostiin. Tällöin niihin (ja niiden paperikopioihin) pääsee tarvittaessa käsiksi mistä tahansa nettikahvilasta, vaikka kaikki muu olisikin syystä tai toisesta kadoksissa. Tätä konstia en ole tosin onneksi ikinä vielä joutunut käyttämään.

Mitähän jäi?

Pakkasitko liikaa? Eipä hätää, posti nimittäin kulkee. Lähetin tämän paketin Thaimaasta Suomeen maaliskuussa ja hieman reissussa rähjääntynyt lähetys saapui perille toukokuun loppupuolella (jolloin olin itse jo kotona). Peritty postimaksu tästä vajaan viiden kilon laatikosta oli muistaakseni hieman alle 40 euroa.

 

Facebooktwittermailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.