(Vesi-) leikkikaluja

Vaikka alla esitelty härveli ei taida yli 20 kilon painoisena ainakaan reppumatkailuun sopiakaan, niin pienehkölläkin autolla tehtävään reissailuun se istuu paremmin kuin hyvin (edellyttäen tietenkin, että muuta roinaa ei ole mukana aivan mahdotonta määrää). Esittelyssä, parempienkaan juttujen puutteessa, ilmatäytteinen, Advanced Elementsin valmistama kokoontaitettava kajakki AdvancedFrame 2.

Kiinteärunkoisista kajakeista minulla ei henkilökohtaisesti juurikaan kokemusta ole, joten varsinaista vertailua ilmatäytteisen ja ”oikean” kajakin välillä en pysty tekemään.  Kova tuuli tarttuu runkoon kääntäen sitä jossain määrin, mutta yleisesti ottaen kajakki on sangen suuntavakaa ja pidettävissä suunnassaan voimallisemmassakin puhurissa. Kiinteärunkoiset kajakit lienevät matalammasta runkolinjastaan johtuen vähemmän tuuliherkkiä. Mutta toisaalta kaikkeahan ei ikinä voi saada. Ovathan kokoon taitettavan kajakin helppo kuljetettavuus ja säilytettävyys kaupunkiasukkaalle melkoisia etuja.

Kajakin uittaminen uhkasi jäädä menneenä kesänä, lähinnä omasta laiskuudesta johtuen, kokonaan väliin. Talven lähestyessä kuitenkin ryhdistäydyin. Oheiset kuvat on otettu syyskuun loppupuolella Saimaalla.

Vaiheet yksi ja kaksi.

Vaiheet kolme ja neljä.

Vaihe viisi ja - ready to roll. Aukkopeitteitä on kaksi erilaista, yhdelle ja kahdelle melojalle. Yksin melottaessa tavaraa kannen alle mahtuu mukaan melkoisesti, varmaankin tarpeeksi vaikkapa viikonkin reissulle.

Ja ainakaan kiikkerä tällainen kajakki ei ole. Nurin sitä ei nimittäin saa oikein millään joten eskimokäännökset jäävät tällä laitteella tekemättä. Joskus mittailin pidemmän, parin tunnin siirtymistaipaleen keskinopeutta kartasta ja olin saavinani tulokseksi noin kuusi kilometriä tunnissa. Tämän tuloksen tulkinta jääköön kunkin lukijan arvioitavaksi. Ripeää kävelyvauhtia kuitenkin, vastannee tuo.

Kajakin laadukkuudesta (joka on omien havaintojenikin mukaan sangen hyvä) kertonee osin myös hinta. Suomessa näitä nimittäin myytiin ainakin jokunen vuosi takaperin yli tuhannen euron hintaan. Omani tilasin tuolloin hintavertailua tehtyäni Yhdysvalloista. Postikuluista ja arvonlisäverosta (joka EU:n ulkopuolelta tilatuista tavaroista on Suomen tulliin maksettava) huolimatta kokonaishankintahinnassa säästi satoja euroja.

Sinänsä huvittavana anekdoottina; muistan lähettäneeni sähköpostia kalifornialaiseen kajakkimyymälään kysyäkseni toimittavatko he myymiään tuotteita niinkin eksoottiseen paikkaan kuin Suomeen, Eurooppaan. Odotin kielteistä vastausta. Yllätyksekseni vastaus olikin: ”totta kai, juurikin eilen postitimme Suomeen kolme kajakkia, ei tässä mitään ongelmaa ole”. Höh. Pieni on maailma.

Kaislikossa suhisee.

Rantakallioita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.