Suunnitelmamuutoksia myrskyisessa Phuketissa

Ti 29.3.11 Phuket (TH)

Tana aamuna olin aikeissa lahtea pitkanmatkan linja-autolla etelaan, kohti Singaporea. Aamu valkeni erittain tuulisena ja rankkasateisena. Lipun varaaminen ja jarjestelyt (jotka talla kertaa tein englantilaisen kaverin pyorittamasta matkatoimistosta) sujuivat eilen jopa liiankin hyvin ja helposti, joten aavistelin, etta jotain voi menna viela pieleen.

Aamulla, ensimmaisen osuden minibussin saavuttua majapaikkaani sainkin kuulla kuskilta, ettei Etela-Thaimaaseen ajaminen onnistu tanaan. Huomenna kuulemma onnistuisi. Saatilaa katsellessani moinen lausunto tuntuu aika rohkealta, silla pahoin pelkaan, etta koko Phuket on kohta motissa. Siispa, takaisin matkatoimistoon pahkailemaan uutta peliliiketta. Siella selvisi, etta Etela-Thaimaa on tosiaankin jo jonkinlaista katastrofialuetta ja vaikka tasta johonkin hieman etelammaksi paasisikin, jossain todennakoisesti jaisi jumiin. Esimerkiksi Koh Samuin saarella olevat matkailijat ovat kuulemma motissa eivatka paase saarelta pois.

Lyhyen miettimisen jalkeen paatin varata lipun tanaan iltapaivalla lahtevasta yobussista Bangkokiin, silla sinne pitaisi viela taalta paasta. Epailen pahasti, etta huomenna vaihtoehdot Phuketista pois matkustamiseen ovat viela vahaisemmat kuin tanaan. Suuntana on siis pohjoinen. Taidanpa lahtea sitten kaymaan vaikka Kambodzassa, sinnehan muistaakseni ajaa Pattayalta ainakin yksi pikavuorobussi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.