Khon Kaen (TH) – Bangkok (TH)

Su 6.3.11 Khon Kaen (TH) – Bangkok (TH)

Viimeinen päiväetappi aloitettiin lämpimissä merkeissä puolen päivän jälkeen. Tie Bangkokiin oli koko matkan hyvää ja tasaista, eikä korkeuseroja ollut käytännössä ollenkaan. Tien puolesta päivämatka oli siis helppo. Säätila tosin oli Thaimaalle ilmeisestikin tyypillinen eli erittäin lämmin. Lämpötila sisällä autossa nousikin nopeasti lähes +40 asteeseen, joten matkan teko oli sangen hikistä. Oloa yritettiin helpottaa jälleen ajamalla mahdollisuuksien mukaan bussin etuovi auki.

Päivämatkan pituus oli vain noin 375 kilometriä, joten iltapäivällä pidettiin parin tunnin tauko Koratin kaupungissa. Matkaa jatkettiin vasta illan hämärtyessä. Lämpötila laski hieman auringon laskiessa, mutta lämmintä autossa riitti edelleen matkustamon lämpötilan pysyessä yli kolmessakymmenessä asteessa. Bangkokin lähestyessä tiellä törmättiin myös muutamaan ruuhkaisaan kohtaan. Kyseessä oli ilmeisesti viikonlopun paluuliikenne, jota saattoivat omalta osaltaan lisätä Thaimaan pohjoisosassa viikonloppuna pidetystä erittäin suositun budhalaismunkin hautajaistilaisuudesta palaavat autokunnat. Mainittuun tilaisuuteen oli ilmeiseti osallistunut tuhansia ihmisiä ympäri maata.

Perillä. Pikavuoro parkissa Bangkokin liikekeskustassa yhden maissa maanantaiaamuna. Tähän autoa ei saanut yöksi jättää. Vaikka Elviskin on ihan hyvä, keulan teippaukset viittaavat kuitenkin Thaimaan suosittuun kuninkaaseen.

Vuorokauden ja viikon vaihtuessa ohitettiin moottoritietä ajaen Bangkokin ensimmäiset yötaivaalle kohoavat toimistotornit. Pääosalle matkalaisista linja-automatka päättyi Bangkokin keskustassa sijaitsevan MBK-osotoskeskuksen kupeeseen puoli yhden maissa yöllä. Parkkipaikkaa autolle lähdettiin etsimään pienemmällä porukalla. Jo Khon Kaenissa bussin parkkeeraus oli osoittautunut melkoiseksi koitokseksi ja sama linja jatkui Bangkokissa. Autolla jouduttiin ajamaan ympäri kaupunkia yli neljään yöllä ennenkuin erään parkkipaikka löytyi erään pienen kauppakeskuksen pihalta. Auto oli jo aiemmin saatu suurella vaivalla parkkiin erään laatuhotellin ahtaalle piha-alueelle henkilökunnan luvalla. Kun kaikki oli saatu valmiiksi, pihalle ilmestyi hotellin vuoropäällikkö, joka kielsi pysäköinnin ja käski ajamaan auton muualle. Tämä vaikuttaisi olevan tyypillistä Thaimaalle, sillä aivan samanlaisia pysäköintikokemuksia saatiin jo edellisessä kaupungissa. Yksi lupaa ja toinen kieltää.

Auton pyörittelyä kaupunkiolosuhteissa ei lainkaan helpottanut toimimaton ohjaustehostin eivätkä muutkaan loppumatkasta ilmaantuneet pikkuviat. Vilkkurele nimittäin hajosi joitain päiviä aiemmin joten auton vilkut eivät toimineet, mikä on melko kiusallista miljoonakaupungin liikenteessä. Auton tyhjäkäynti oli myös käynyt hankalaksi lämpötilan noustessa ja mottori sammui heti, mikäli kaasupoljinta ei painettu. Kuskilta ei siis haasteita puuttunut. Kaikesta huolimatta auto saatiin onnellisesti parkkiin ja pysäköintiryhmä pääsi nukkumaan viiden jälkeen maanantaiaamuna. Pikavuoro Bangkokiin oli virallisesti päättynyt.

Facebooktwittermailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.