Vientiane (LAO) – Khon Kaen (TH)

Pe 4.3.11 Vientiane (LAO) – Khon kaen (TH)

Vientianen Thaimaan lähetystössä edellisenä päivänä anotut viisumit voi noutaa seuraavana päivänä kello 13 – 15 välisenä aikana. Lähetystössä oltiinkin heti yhdeltä, kymmenien ellei sadan muun viisumia hakeneen kanssa. Monet naamat olivat tuttuja, sillä samainen monikansallinen joukko oli ollut torstaina hakemassa viisumia samaan aikaan. Viiisumia Thaimaahan voi Vientianesta hakea aamupäivisin ja hakemukseen tarvitaan muun muassa kaksi värikuvaa. Mustavalkoiset eivät virkailijoille kelvanneet, siitäkin saatiin omakohtaisia kokemuksia. Kyseessä olevassa lähetystössä viisumia anottaessa on syytä varautua parin tunnin odotteluun, sen verran suosittua puuhaa viisumihakemuksen jättäminen näytti olevan. Viisumien nouto sujui niiden anomista nopeammin ja kohti rajaa päästiin lähtemään jo ennen kahta. Koska lähetystölle oli tultu bussilla, päästiin kaupungista ajamaan Thaimaan rajalle ilman sen enempiä kiemuroita kaupungilla. Vientiane sijaitsee aivan Thaimaan rajalla ja maita erottaa kaupungin kohdalla vain Mekong-joki. Raja-asema sijaitseekin kaupungin laitamilla, vain parinkymmenen kilometrin päässä keskustasta.

Laosin puoleisesta raja-asemasta selvittiin melko nopeasti. Vaikka Laosiin tullessa linja-auton jonkinlainen tullipaperi oli ilmeisti jäänyt hakematta se ei tällä kertaa haitannut ja autokin saatiin yli rajasta maksamalla vain nimellinen käsittelymaksu, josta saatiin jopa kuitti. Myös Thaimaan puolella henkilömatkustajat pääsivät yli ongelmitta. Viimeinen raja oli herättänyt auton suhteen jännitystä pitkään, pitihän bussin saaminen Thaimaahan olla haasteellista. Helpotus olikin melkoinen kun auto saatiin yli rajasta noin tunnin byrokratian jälkeen eikä mitään erityisiä kommervenkkeja jouduttu edes käyttämään. Ehkä Vientianessa auton keulaan hankitut, Thaimaan erittäin suosittuun kuninkaaseen viittavat ”we love king” -teippauksetkin auttoivat hieman.

Thaimaan pitkään odotettua hyvää maantietä. Liikenne vaihtui raja-asemien välissä ei-kenenkään maalla vasemmanpuoleiseksi lähes huomaamatta, ovelin liittymäjärjestelyin.

Thaimaan maanteille päästiin vielä päivänvalossa, vapautuneissa tunnelmissa. Loppusuora häämöttää, ellei peräti voida sanoa että sillä ollaan jo. Yöksi ajettiin Khon kaen -nimiseen kaupunkiin. Matkaa kohti Bangkokia jatketaan sunnuntaina.

La 5.3.11 Khon Kaen (TH)

Matka on ollut pitkä ja se näköjään vaatii veronsa myös kalustolta. Kannettava tietokone on nimittäin alkanut oikuttelemaan viimepäivinä. Toivottavasti se ei hajoa kokonaan. Khon Kaenissa toimivan internetin löytäminen osoittautui myös yllättävän vaikeaksi, hotellissa se kun ei lupauksista huolimatta toiminut. Ehkäpä Bangkokissa tekniikka toimii paremmin.

Facebooktwittermailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.