Pikavaikutelmia Laosista

Su 27.2.11 Luang Prabang

Luang Prabang näyttäisi olevan turistikaupunki, sillä kaduilla näkee turisteja jatkuvasti, välillä tuntuu, että niitä (meitä) on enemmän kuin paikallisia. Kiinasta ja Kazakstanista tulleelle on hieman hämmentävää nähdä vartissa enemmän länsimaalaisia kun on oikeastaan nähnyt yhteensä yli kuukauteen. Pitkästä aikaa mukavaa on myös se, että palvelutilanteissa pärjää hyvin englannin kielellä. Itselleni näin suuri turistimäärä oli pieni yllätys, sillä en tiennyt paikan olevan näin suosittu. Useimmat lienevät omatoimimatkailijoita.

Laosissa näkyy vieläkin entisten siirtomaaisäntien ranskalainen vaikutus. Positiivista tässä ainakin on se, että aamiaiset ovat Kiinan hieman, ainakin omaan makuuni erikoisen aamupalakulttuurin jälkeen tuoreine leivonnaisineen ja patonkeineen loistavia. Ranskaa kuule myös kaduilla ja suurikin osa edellä mainituista turisteista tullee ranskaa puhuvista maista. Nimellisesti Laos lienee vieläkin kommunistinen maa (sirppi-vasara -lippuja näkeekin vielä paikoin), mutta ainakaan Luang Prabangin käytännön todellisuudessa tämä ei näy mitenkään. Ravintolat ja baarit ovat tasokkaita ja kaupoissa ei kulutustavaroista ole pulaa.

Hiljaisempi katunäkymä Luang Prabangista. Pääkatu kuhisee turisteja.

Hotelleja, majataloja ja ravintoloita kaupungissa on runsaasti, joten majoitus- ja ruokapaikoissa on mistä valita. Vaikka hintataso onkin Eurooppaa edullisempi, hinnat vaikuttavat selvästikin Kiinaa korkeammilta. Syy tähän lienee maksavien länsimaisten asiakkaiden suuri määrä. Lounaasta joutuu maksamaan helposti viisi euroa. Melko perustasoisestakin majoituksista pyydetään jopa 40 dollaria yöltä, mutta käytännön kokemukset osoittivat jo muutamassa päivässä, että hinnoissa on tinkimisvaraa. Myöskin jo listahinnaltaan halvempia majataloja löytyy helposti. Yksi tapa säästää rahaa on käyttää kypärää mikäli meinaa vuokrata skootterin. Kypärättä ajamisesta nimittäin saa sakon. Kokeiltu on.

Matka jatkuu taas huomenna maanantaina. Luang Prabangissa oltiin siis yksi yö ennakoitua pidempään.

Facebooktwittermailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.