Pe 18.2.11 Jingning – Xi’an

Aamulla hotellilta päästiin liikkeelle jo puoli yhdeksältä. Ulkona odotti yllätys, yöllä nimittäin oli satanut jonkin verran lunta ja lumisade jatkui edellleen aamupäivällä. Matka jatkui alkuun moottoritietä, mutta valtatien remontin takia jouduimme pian siirtymään ajamaan tavallista kaksikaistaista maantietä.

Vaikka lunta ei tiellä ollut tullut kovin paljon, liukas maantie aiheutti selvästi ongelmia paikalliselle liikenteelle. Ilmeiseti monella ajoneuvolla oli allaan melko sileät kesärenkaat sillä eräässä maantien risteyksessä koettiin koko reissun ensimmäinen varsinainen liikenteellinen läheltä-piti -tilanne. Sivutieltä nimittäin ajoi bussin eteen henkilöauto, joka ei liukkaasta kelistä johtuen päässytkään liikkeelle tielle päästyään. Vastaan tuli samaan aikaan toista kaistaa pieni pakettiauto ja linja-autoa ei mitenkään olisi saanut pysähtymään ajoissa. Pikavuoron kuljettaja selvitti kuitenkin tilanteen taidolla ajaen edellä mainittujen autojen välistä, muutaman sentin marginaalilla tosiin ajoneuvoihin.Tilanteesta selvittiin siis säikähdyksellä.

Maantie muuttui pian vajaan sadan kilometrin vuoristoiseksi osuudeksi. Onneksi tässä vaiheessa lumitihkusta huolimatta sää oli lämmennyt sen verran, ettei tie ollut enää liukas kuin paikoin. Vastaantulevalla kaistalla paikallinen liikenne näytti silti olevan ongelmissa, sillä kohtasimme usean kilometrin jonon. Omaan ajosuuntaamme liikenne sentään sujui suhteellisen joustavasti. Loppumatka saatiin ajaa pääosin moottoritietä ja lumisadekin loppui pian vuoriston jälkeen. Väliin tosin mahtui tuskallinen pätkä erittäin huonoa kiertgotietä, joka ei kilometreissä luultavasti ollut kovinkaan pitkä, mutta ajallisesti vei varmaankin reilusti yli tunnin. Kiertotietä jouduttiin käyttämään koska moottoritien eräs siltaosuus ei ollut vielä valmis.

Ruuhkaa vastaantulevalla kaistalla vuoristossa.

Jo noin tunti ennen Xi’anin miljoonakaupunkiin pääsyä ilma muuttui hyvin sumuiseksi. Oppaan mukaan kyse ei ollut saasteista vaan pikemminkin tavallisesta sumusta, joka on kaupungille kuulemma tyypillistä talvisaikaan. Ilma kyllä haisi jossain määrin savuiselta, joten saasteillakin lienee ollut osuutensa asiaan. Hotellin etsiminen kaupungista muodostui uudelle oppaallemme sangen haasteelliseksi. Monen väärän käännöksen ja edestakaisinajelun jälkeen pikavuorolaiset päätyivät ehdottamaan oppaalle taksia, joka ajaisi linja-auton edessä oikeaan paikkaan. Tätä keinoa käyttäen hotelli lopulta löydettiinkin. Olimme ilmeisesti etsimässä hotellia väärältä puolelta kaupunkia. Oppaan mukaan hänen aiemmat asiakkaansa ovat käyttäneet navigaattoria, jolla on aina löydetty perille, kartat kun ovat niin sekavia. Tämä ei oikein lupaa hyvää tulevia kaupunkeja ajatellen, varsinkin kun oppaan suunnistustaidoissa oli havaittavissa empimistä ja puutteita jo valtateillä. Kaupungissa ja sen ympäristössä pyörimisessä meni hukkaan useampi tunti. Xi’anista matka jatkuu kohti Chengdua sunnuntaina.

Facebooktwittermailby feather

3 vastausta artikkeliin ”Pe 18.2.11 Jingning – Xi’an

  • Luvalla sanoen vähän heikolta näyttää oppaan kartalla pysyminen edelleen, ehkä jopa vielä heikommalta kuin alussa. Onneksi kaupunkeihin saavuttaessa voidaan aina ottaa taksi ajamaan bussin eteen, muuten tästä ei tulisi yhtään mitään.

 1. Täällähän se läheltä-piti-tilanne oli mainittu.Muistui tämäkin mieleen kun näin otsikon.
  Sitä vain eli niin hengessä mukana,että kaikki uutisointi,missä suomalainenbussi oli ”meidän bussi”mainittu,niin sen rinnasti pikavuoroon.
  Monta viikkoa tuli seurattua.Kyseinen uutinen koskettaa aina,kun on maininta suomalaisista.
  Ja vielä olimmehan(virtuaaliomainen).
  http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2011/03/1285793/suomalaisbussi-pain-kallionseinaa-phuketissa
  Tuntui todella pahalta,kun vielä oli pikavuoroblogissa ,että bussi siirretään jonnekkin.
  Onneksi kukaan ei loukkaantunut turmabussissa.

  Kiitoksi blogistasi.Seuraan edelleen matkaasi innolla mukana

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.