Päivä 3: Lähes kaikki purkutyöt tehtynä

Remonttia on nyt tasan kolme päivää takana, fiilis korkealla ja pohjatyöt eli lähinnä kaiken purkaminen on sujunut todella joutuisasti. Purkujätteen kasa on kasvanut ja tyhjentynyt ja kasvanut jälleen aivan uusiin mittoihin pihalla. Onneksi pakettiautojen vuokraaminen käy kätevästi, joten otetaan sitten aina isompi auto alle ja viedään ylimääräiset Sortti-asemalle.

Nyt kun ollaan molemmat Miehen kanssa töistä lomalla, on asiointi Sortissa helppoa. Normaalisti arkipäivisin töiden lomassa sinne ehtiminen on turhan hankalaa enkä voi ymmärtää, miten tuollainen paikka ei voi olla auki viikonloppuisin. Ehkä joskus tämä muuttuu? Olen yrittänyt parhaani mukaan tarjota facessa joitain uusiokäyttöön soveltuvia osia, mutta hieman heikolla menestyksellä. Toki ymmärrän, ettei mun ”nouda tänään” ilmoitukset ota niin hyvin tulta, mutta parempi se kai on edes yrittää?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Täytyy ensin purkaa, jotta voi rakentaa uutta

Mikä kaikki muuttuu? Mitä kolmessa päivässä on saatu aikaiseksi? Tässä vastauksia, olkaa hyvät!

Eteinen: Tuulikaappi eli sellainen väliseinä sekä sen ovi saivat lähteä, sekä kaikki eteisessä olleet ovelliset kaapistot. Tilalle tulee avarampi ja isoilla, peilillisillä liukuovilla varustettu eteiskaappi. Meillä ei ole koskaan ollut näin isoa eteistä, ja kaappiin saa ehkä kerrankin työnnettyä neljän hengen perheen ulkovaatteet ja kengät vuodenajan mukaan. Joka kesälläkin tarkoittaa lähes kaikkia paitsi toppatakkeja, joten tila ei ole pahitteeksi.

Sisäovet: Edellisessä asunnossa oli todella monta ovea todella hassuissa paikoissa, ja lopulta jätettiin moni niistä vain kulkuaukoiksi ilman ovea. Nyt ovien määrä on eteistä lukuunottamatta fiksumpi, mutta ovet menevät vaihtoon joka tapauksessa. Bauhausissa jo nähtiin yhdet kivat, periaatteessa hyvin simppelit valkoiset ovet, mutta ne miellyttivät heti molempien silmää. Joten jos ei kilpailevia vaihtoehtoja tule vastaan, mennään niillä.

Kaikki listat: Ruuvatut lattialistat, maalatut kattolistat ja myös kulmissa olevat muovilistat saivat lähteä. Nämä oli pakko ottaa pois, jotta saadaan purettua katto ja lattia. Tilalle tulee toki uudet listat, mutta näitä ei olla ehditty vielä katsoa tarkemmin. Voi olla, että pitää ensin nähdä uusi katto ja uusi lattia paikallaan, jotta saa paremmin kiinni, millaiset listat näihin sopisi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pakko sanoa vielä listoista tähän kohtaan, että en varmaan ikinä ollut edes huomannut asunnoissa olevan erilaisia listoja,  ennen kuin tuli meidän ensimmäinen remppa, ja toki ne tulivat siinä vastaan. Tämä ehkä kertoo, kuinka tärkeitä listat ovat mulle, mutta nykyisin kyllä silmä osuu näihinkin ihan eri tavalla.

Kaapit: Eteisessä ja kaikissa kolmessa makuuhuoneessa oli kaappeja, mikä on sinänsä positiivinen asia. Jos nyt verrataan taas siihen Saksaan, niin siellä meidän vuokrakodissa ei ollut kaapin kaappia, koska kuten keittiö, niitä ei käsitetä mitenkään kiinteänä osana asuntoa. Tuolloin hankittiin sitten Ikeasta toisiksi halvimmat (joku raja sentään!) vaatekaapit meille ja lapsille, ja onneksi seuraavat asukkaat halusivat nämä nimellisellä korvauksella itselleen lunastaa. Mutta kuten nyt tämän asunnon eteisessä, myös makuuhuoneissa ovelliset kaapit saivat lähteä ja tilalle tulee liukuovelliset peilikaapit.

Keittiö: Remppamiehet tulivat purkamaan keittiön ja vievät sen eteenpäin uuteen osoitteeseensa. Juurikin tänään on uusi keittiö laitettu lopulta tilaukseen ja tästä asiasta tulee varmasti lisää juttua myöhemmin. Keittiöstä on asunnolla vielä käytössä jääkaappi remppaeväille ja pakastin siirretään näillä näkymin alakertaan varapakastimeksi esimerkiksi marjakautta varten.

Olen nyt kahteen kertaan jo joutunut luopumaan isosta määrästä isolla vaivalla kerättyjä marjoja kesken talven. Ensin Saksaan muuton vuoksi ja sitten viime talvena, kun vanha koti myytiin eikä uudesta ollut vielä tietoa. Jos vaikka ensi kesän sato säilyisi ihan vaan mulla ja voitaisiin nauttia siitä läpi talven?

Lattia: Eteisessä ja keittiössä on laattalattia ja muissa huoneissa kertaalleen hiottu parketti. Mutta molemmat väärän värisiä ja mitä näitä syitä nyt on. Vaikka jollain määritelmällä näistä olisi vielä saanut siistit, on lattia kuitenkin sellainen elementti, joka on kaikista helpoin tehdä tässä kaiken muun yhteydessä. Esimerkiksi keittiö tullaan asentamaan laattojen päälle, joten jos olisi pistänyt ensin keittiön uusiksi ja vaikka viiden vuoden kuluttua halunnut vaihtaa laatat, olisi tämä ollut astetta haastavampi projekti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sisäkatto: Uudet sisäkattolaudat odottelevat jo ostettuina, kun Mies äkkäsi Bauhausin ”Ota 4, maksa 3” -tarjouksen. Oltiin taidettu tsekata tuleva vaalea lauta jo etukäteen, joten ostopäätös oli helppo. Mies joutui roudaamaan kuutisenkymmentä lautapakettia omin voimin isänsä autotalliin. Oltiin nimittäin iltasella kaupassa ja mulla iski kriisi, että mitä jos niitä lautoja ei olisi enää seuraavana iltana jäljellä, jolloin seuraava ostosmahdollisuus olisi ollut? Reippaasti hoidettu, eipä tarvitse stressata enää tuostakaan.

Tapetit: En ole koskaan tapetoinut mitään, ainoastaan poistanut tapettia. Muistan kun mulla oli lapsena vaaleankeltainen tapetti, jossa oli paljon erivärisiä pieniä läiskiä. Joskus piirsin sinne sekaan lisää, ihan vain testatakseni, huomaako kukaan. Ei huomannut.

Teini-ikäisenä ”tapetoin” seinät uudelleen lattiasta kattoon Suosikin julisteillä, ja aina julisteiden paikkaa vaihtaessa tapetista irtosi suikale teipinpalan tai sinitarran mukana ja lopulta pelkkä tapetti näytti ihan järkyttävältä.

Kannelmäen kaksiossa poistettiin seinästä kolme päällekäistä kerrosta tapettia, joista keskimmäinen oli viheliäsitä lasikuitutapettia. Sitä hinkattiin ja rapsutettiin ja alla oleva käsittelemätön kyprokkilevy otti osuman jos toisenkin tämän operaation yhteydessä. Never again, sanoin.

Ja tässä sitä oltiin taas tänään, levittämässä tapetinpoistoainetta telalla seinään, peläten pahinta ja toivoen parasta. Tällä kertaa tähdet olivat kuitenkin meidän puolella, ja vain kaksi kerrosta tapettia oli liisteröity kertaalleen valkoiseksi maalatun seinän päälle. Pienten käynnistelyvaikeuksien jälkeen vuodat lähtivät eivät nyt sentään kokonaisina mutta kutkuttavan isoina suikaleina. Kaikkia huoneita ei ole vielä käsitelty, mutta uskaltaisin silti julistaa että Tapetti 0 – Hausfrau 1.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kylpyhuone: Tämä osio on nyt kyllä vielä kesken, mutta aloitettu kuitenkin. Alkuun oli pari estettä taklattavan. Ensin pakollisesta asbestikartoituksesta piti saada vihreää valoa. Asbestia ei asunnosta löytynyt. Tämä ei ollut yllätys, mutta laki vaatii tekemään kaikkiin ennen vuotta 1994 rakennettuihin asuntoihin tällaisen kartoituksen, jolla vahvistetaan oliko tuota ainetta käytetty vai ei.

Toisekseen piti saada putkimies paikalle tekemään muutamia tulppauksia, koska kylpyhuoneen kaikkia nykyisiä vesipisteitä ei tarvita enää jatkossa. Tässä kohtaa oli jo toisen kerran tähdet meidän puolella. Mitään luottoputkaria meillä ei ole, mutta puhelimesta löytyi muutama vanha yhteystieto ja kavereilta sai myös vinkkejä. Muutaman aamuisen puhelinsoiton jälkeen tärppäsi ja putkimies saapui hoitamaan homman puoliltapäivin. Jes!

Remontin seuraavia askeleita odotellessa, nyt hykertelen hetken tässä tyytyväisyydessä!

***

Blogini uusimmat jutut näet helposti Facebookissa, kuvia ja myös arkisempia stooreja Instagramissa, ja voit seurata minua myös Bloglovinissa ja Blogit.fi:ssä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply