Suomen suurin matkablogiyhteisö

Seitsenvuotiaalleni

Onnea rakas esikoiseni, täytit tänään jo 7 vuotta!

En olisi voinut kuvitella esikouluvuotesi kokevan tällaisia muutoksia mitä nyt elämme. Toivon sydämestäni, että tämä koronakevät taittuu ja pääset vielä päättämään eskarivuoden ystäviesi kanssa ja aivan kuten siskosi, pitämään ne isot synttärijuhlat!

Ensimmäinen luokka alkaa syksyllä ja uskon että olet valmis koulutielle. Meillä on edessä koulurepun hankinta ja pelkkien kirjojen lisäksi toivon reppusi täytteeksi onnistumisen hetkiä, itseluottamusta, reilun kaverin taitoja ja ehkä jopa elinikäisten ystävyyssuhteiden versoja.

Minua ei huoleta hetkeäkään, tuletko pärjäämään koulussa tai osaatko huolehtia tavaroistasi, tiedän että nämä tulevat sujumaan. Enemmän sydäntäni painaa, saatko säilytettyä herkän puolesi ja että ethän unohda olevasi vielä lapsi, vaikka isommat lapset saattaisivat yrittää vetää mukaansa hurjemmilla poluille. Pienet lapset, pienet murheet -sanonta alkaa avautua minulle vuosi vuodelta enemmän.

Olen niin ylpeä monesta ominaisuudestasi ja kyvystäsi. Sinulla on mahtava taito hahmottaa asioiden syy-seuraussuhteita ja osaat ottaa muut huomioon tekemisissäsi. Säästät, lasket ja järjestelet innolla niin kolikoita kuin karkkejakin, ihailen itsekuriasi! Kun leffaan mennessä sait valita 10 irtokarkkia, keksit pian etsiä laareista ne kaikkein isoimmat yksilöt – vaikka et niistä lopulta syönytkään kuin murto-osan.

Jaksat keskittyä intensiivisesti niihin asioihin, joissa olet valmiiksi taitava. Rakennat erittäin vaativiakin legoja äänikirjaa kuunnellen jopa tuntitolkulla. Jo pienestä pitäen olet kuitenkin kaivannut pientä kannustusta ja tsemppausta, jos kaikki ei heti suju kuten pitäisi.

Muistan, kun aivan pienenä kamppailit klassisen palikkalaatikon kanssa. Siinä missä joku toinen jaksaa kokeilla vaihtoehtoja uudelleen ja uudelleen, sinä kopautit palikkaa paristi laatikkoa kohden ja sen jälkeen palikka lensi seinään, jos ei ollut sopinut oikeaan koloon.

Olet luotettavin lapsi, jonka voin kuvitella. Pysähdyt suojatien eteen, katsot molempiin suuntiin. Vaikka kahdeksanvaihteinen polkupyöräsi viilettäisi kuulo- ja näköetäisyyden ulottumattomissa, tiedän että olet pysähtynyt suojatien eteen odottamaan aikuista. Olet käynyt yksin kaupassa, kun hajamielinen äiti unohti hankkia pullataikinaan kardemummaa.

Sinulla on rohkeutta kokeilla ja lähteä mukaan juttuihin, joita vanhempasi eivät todellakaan tehneet ikäisenäsi – eikä välttämättä edes aikuisina. Olet riippuliitänyt jo viisivuotiaana, hypännyt uimahallissa 5m hyppytornista kuusivuotiaana ja nyt vaan katsotaan, mitä tapahtuu seitsemänvuotiaana!

Olet aina ollut oikeudenmukainen ja osaat antaa omastasi sille, jolla on vähemmän. Sänkyyn tuodun synttäriaamiaisenkin halusit jakaa siskon kanssa. Jos koet, että sinua kohdellaan epäoikeudenmukaisesti, otat asian voimakkaasti esille.

Kaikkien näiden, välillä jopa kovin aikuismaisten piirteiden myötä mietin toisinaan, vaadinko tai odotanko sinulta liikoja? Toisaalta haluan antaa haastetta enkä ole koskaan pelännyt tuottaa sinulle pettymyksiä, turvallisesti ja hallitusti. Toivon, että niistä on hyötyä sitten, jos elämä heittää eteen odottamattomia yllätyksiä.

Luovit jo nyt rauhallisesti eteenpäin vaikka suunnitelmat muuttuisivat lennosta. Osaat suhtautua uuteen tilanteeseen erittäin maltillisesti, kunhan vain saat selkeän selvityksen, miksi näin tapahtuu.

Aamusi alkavat ja illat päättyvät useinmiten puurolla, lisukkeiksi kelpaa lähes mikä tahansa. Kasviksiin suhtaudut yhtä epäluuloisesti kuin äitisi pienenä. Synttäripäiväsi toiveruokaa oli kalapuikot ja ranskalaiset, karjalanpiirakoita ja munavoita sekä sellainen räiskälekakku kuin Viirulla ja Pesosellakin oli.

Seitsemään vuoteen on mahtunut monta seikkailua, unohtumatonta kokemusta ja lisää on ihan varmasti edessä. Olet maailman paras juuri tuollaisena kuin olet. Ihanaa syntymäpäivää muru!

***

Blogini uusimmat jutut näet helposti Facebookissa, kuvia ja myös arkisempia stooreja Instagramissa, ja voit seurata minua myös Bloglovinissa ja Blogit.fi:ssä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Tuikku 13.4.2020 at 18:14

    Siunausta kevääseen teidän perheellenne,voikaa hyvin! 💕💕💕

    • Reply Jenni / H niin kuin Hausfrau 16.4.2020 at 22:32

      Kiitos paljon ja ihanaa kevättä myös teille! 🙂

    Leave a Reply