Suomen suurin matkablogiyhteisö

Viisivuotiaalleni

Paljon onnea rakas tyttäreni, täytit tänään 5 vuotta!

Olisit halunnut kutsua syntymäpäiväjuhliisi päiväkotiryhmän kaikki lapset, mutta kökön korona-viruksen vuoksi juhlimme nyt vain oman perheen kesken kotona. Kekkerit saat myöhemmin, isot juhlat, lupaan sen.

Olet rakas pieni velmuilija, jonka ilo pursuaa usein yli äyräidensä kuulostaen joltain, jota joku voisi kuvailla jopa räkänauruksi. Kikatat, kutittelet, keksit omia aivan huippuja leikkejäsi.

Yksi niistä on ollut suosikki jo pitkään; kiipeät aikuisen hartioille istumaan ja pyydät etsimään sinut. Aikuisen tehtävä on kulkea – sinä hartioillaan – ympäriinsä etsien tätä pientä piiloutujaa. Joskus se löytyy kurkkaamalla peilistä, joskus vasta kun aikuinen meneekin sohvalle makaamaan. Kun tyttö on löytynyt, leikin voi hyvin aloittaa alusta.

Olet aina ollut vahvaluonteinen, sitä sinusta ovat sanoneet kaikki, jo ensikohtaamisista lähtien. Pidät puolesi, pistät takaisin, et jää jalkoihin. Vihaat sukkahousuja ja mekko menee päälle vain jos on aivan pakko. Harvoin on. Isoveljeltä perityt vaatteet ovat mahtavia, mutta kaikki mikä kimaltaa kelpaa myös. Sukat menee herkästi huonosti ja hupparissa on oltava vetoketju.

Olet taitava pyöräilijä, ollut jo pitkään etkä tarvitse apupyöriä. Vaikka aina pyöräily ei maistu. Teet hyvin selväksi, mistä pidät milloinkin ja pettymysten sietäminen on joskus hankalaa. Pelaat mielelläsi melkein mitä tahansa; korttipelejä, muistipelejä, lautapelejä, konsolipelejä ja näissä voittaminen ja häviäminen on helpompaa käsitellä.

Osaat juksata tai olla kertomatta koko totuutta, mutta toisaalta kerrot usein hyvin suoraan miten asiat ovat. Isoveljen mahdolliset hölmöilyt raportoidaan samantien. Kun haluat jotain, tulet pyytämään sitä minulta venyttämällä sekä suun maailman suloisimpaan irvistyshymyyn ja sanot kiiiiiilllttti?

Rakkain unikaverisi ja turva kaikkiin tilanteisiin on pehmoinen ja lämmin pieni tähtipeitto, jota kuljetetaan kotona välillä ruokapöytään saakka. Pehmoleluja sängyssä on liuta, mutta niistä rakkaimman asema vaihtelee useammin.

Kiipeilet pelottomasti ja taitavasti niin puolapuille kuin kiipeilytelineeseenkin ja olet rohkea vesipeto, erityisesti erilaisissa vesiliukumäissä. Ehkä ensi kesänä opit uimaan?

Lempiruokaasi on pasta sen kaikissa muodoissaan ja jos päälle saa parmesania niin aina parempi. Ketsuppi pelastaa ruuan kuin ruuan. Jos jossain on tarjolla herkkuja, löydät ne kyllä.

Öisin kömmit välillä kainalooni, aina oikealle puolelle ja pyydät napakasti peittoa, jos et sitä heti saa päällesi.  En tiedä kuinka kauan enää teet näin, mutta olet tervetullut siihen viekkuun jatkamaan uniasi. Aamulla kun heräät, olet useimmiten todella hereillä samantien ja aloitat höpinäsi ellei ole mahdollisuus katsoa aamupiirrettyjä.

Toivon, että innostut jatkossakin uusista asioista kuten teet nyt ja härväät ihan yhtä paljon kuin ennenkin, vaikka kuinka yrittäisimme välillä sinua toppuutella.

Toivotan sinulle mitä parhainta syntymäpäivää! Rakastan sinua juuri tuollaisena pienenä pippurina ja halittavana höpöläisenä kuin olet. Onnea viisivuotiaalle!

***

Blogini uusimmat jutut näet helposti Facebookissa, kuvia ja myös arkisempia stooreja Instagramissa, ja voit seurata minua myös Bloglovinissa ja Blogit.fi:ssä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply