Paluumuuttajien blogeja

Näin se aika juoksee ja meidänkin paluumuutosta Saksasta Suomeen on jo 8 kuukautta.

Arki rullaa väliä herätys-päiväkoti-toimisto-päiväkoti-päivällinen-harrastus (ei oma vaan lapsen)-iltapala-nukkumaan. Omaa aikaa on suurinpiirtein ne päivittäiset työmatkat bussissa ja siitäkin vähästä ajasta kilpailevat  ainakin whatsapp, kirjat, some ja blogi.

Yritän kaivaa itsestäni sellaisia ”#arkibest” henkisiä pilkahduksia, mutta aikamoista juoksemista tämä nyt kuitenkin on.  Kirjaston bestseller hyllystä löytämäni kirjan lukemista saa sitäkin aikatauluttaa, jotta sen ehtisi kahdessa viikossa kahlata läpi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lounastreffit piristävät keskellä viikkoa

Onneksi keskelle viikkoa on mahdollista sovittaa välillä edes lounastreffeja, kiitos toimiston keskeisen sijainnin ydinkeskustassa! Sushilautasellisen äärellä vaihdoin kuulumiset tänään Riikan kanssa, joka on ulkosuomalaisten blogeja seuraaville tuttu Vihreän saaren emäntänä.

Meidän molempien perheiden ulkomaillemuutot osuivat suht samaan aikaan ja nyt vielä paluumuutotkin verrattain lähekkäin. Voin muuten kertoa että on hämmentävää ja samalla jotenkin niin helppoa tavata kasvokkain henkilö, jonka elämää on seurannut noin kolmen vuoden ajan netin ja somen välityksellä. On kuin tuntisi toisen mutta ei sitten kuitenkaan – koska eihän blogista tai somesta voi koskaan oppia tuntemaan ketään oikeasti.

Muuttorekka Saksan kotimme pihassa toukokuussa 2019

Paluumuuttoa käsitteleviä blogeja

Toisen paluumuuttajan kanssa on jotenkin valmiiksi samalla levelillä, ajatustenvaihto soljuu ja toinen voi ymmärtää rivien välistä enemmän kuin muut. Ajattelin jakaa tähän kohtaa muutamia muita blogivinkkejä, joissa on lähiaikoina käsitelty paluumuuttoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vihreän saaren emäntä

Riikan perheen vei Irlantiin miehen työ. Muuttaessa lapsia oli yksi, palatessa kaksi. Blogissa on paljon ihania palasia arjesta irlantilaisessa pikkukaupungissa, matkavinkkejä luonnonkauniille saarelle ja nyt näkövinkkeliä Helsingistä käsin. Miltä tuntuu palata Suomeen mutta ei tuttuun kotikaupunkiin?

One glass of milk, please

Huippukirjoittaja ja todellinen tunteiden tulkki (jos tällainen ilmaisu sallitaan) Annuska   hyvästi Piilaakson ja sen merenrannat ja ne vaihtuivat itäisen Helsingin rantoihin. Teräviä havaintoja elämästä maailmalla, lasten kasvatuksesta ja sopeutumista suomalaiseen sielunmaisemaan.

Periaatteen nainen

Elämänsä kertaheitolla uusiksi pistänyt Milla jätti palan sydämestään La Lineaan, aivan Gibraltarin kupeeseen Espanjaan. Todellinen selviytyjä pyörittäessään yksin arkea kolmen pojan perheessä. Hänessä taitaa olla ripaus ellei reippaampikin ropsaus espanjalaista temperamenttia!

Are you KIDing me?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Laura palasi Lontoosta Suomeen viime keväällä, vain hetki ennen meitä. Luin hänen tekstejään niihin kovasti samaistuen ja kaikki se tunteiden sekamelska tuli kovin tutuksi.

Kulttuurikorppikotka

Pitkään Irlannissa elänyt, eläkeikään ehtineen kirjoittajan havaintoja sekä Suomesta että Irlannista. Kun lapsetkin ovat jo lentäneet pesästä, voiko itse lentää minne haluaa?

Eau de Cologne

Ei vielä Suomen kamaralla mutta lähtöpäätös Kölnistä Helsinkiin on tehty. Mielenkiintoisia aikoja edessä siis! Johanna on tuttuja omilta Saksan ajoilta ja vaikka kaikki ei ollut aina ruusuilla tanssimista, on hän vetänyt suomalaisella sisulla kaikkea saksalaista sekoilua 6-0.

Muita samaa teemaa käsitteleviä blogeja saa vinkata kommetteihin tai somekanaviin, linkit alla!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

***

Blogini uusimmat jutut näet helposti Facebookissa, kuvia ja myös arkisempia stooreja Instagramissa, ja voit seurata minua myös Bloglovinissa ja Blogit.fi:ssä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply