Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kesätoiveissa helppo loma – osallistu arvontaan!

Pari vuotta sitten annettiin pikkusormi matkustusmuodolle, joka ei vienyt kerralla koko kättä mutta havittelee nyt muutamaa lisäsormea. All inclusive. Ensi kesänä? Ehkäpä. Miksi ihmeessä? Koska me ollaan loman tarpeessa. Ja vaikka rakastan matkailua, rakastan myös lomailua. Näillä kahdella on mun korvissa vieno sävyero.

Pssst!  Jos sinullakin on jo matkakuumetta kesäksi, kurkkaa jutun lopusta linkki Matkamessujen lippuarvontaan! (liput saatu)

Meillä olisi matkaseurana oman perheen lisäksi muutama ystäväperhe, joiden kanssa todettiin matkailuodotusten kohtaavan jo taannoisella Kroatian reissulla. Silloin vuokrattiin uima-altaallinen villa, joka toimi todella hyvin. Mutta koska meistä kaikista on tullut nyt täyspäisesti työssäkäyviä mukavuudenhaluisia laiskiaisia, pyrimme välttelemään kokkaamista, kaupassakäyntiä ja siivousta kuin rotukissa kylmää kylpyä.

Rantabaari Kroatiassa

Aivot narikkaan kiitos

Koen jostain syystä suurta tarvetta selitellä tätä all inclusive -haavetta. Miksi ihmeessä? Ei kaikki tykkää samoista asioista muutenkaan, joten ei kait tähän mitään disclameria tarvita? Me haetaan nyt ihan rehellistä aivot narikkaan -lomaa, jossa saisi uida ja syödä sitä jätskiä niin paljon kuin napa vetää. Voimme hyvin hoitaa kulttuurimatkailulliset tavoitteet joku toinen kerta.

Meillä on haarukoituna yhteinen toiveajankohta, mutta kuuden henkilön voimin kaikki ei ole ihan yksinkertaista. Onneksi kuitenkin kohteen toivekriteerit on hyvin pitkälti selvillä ja niistä ollaan hyvin yksimielisiä. Jos perusoletus on, että hotellissa on ravintola, baari, ilmastointi ja ilmainen wifi, niin niiden päälle toivotaan

  • uima-altaan lisäksi vesiliukumäkiä
  • lasten kerho iso plussa
  • ranta kävelymatkan päässä
  • lääkäri helposti saatavilla

Tässä kohtaa ei olekaan niin suuresti merkitystä, missä tämä meidän unelmakohde ihan suoraan sijaitsee, jos muut kriteerit toteutuvat. Muutamia maita kuitenkin on, jonne ei niin mielellään lähdettäisi, mm. Egypti, Bulgaria ja Turkki. Näistä viimeisimmässä oltiin toissa kesänä, ja vaikka paikka itsessään oli vallan hyvä, Turkki ei pintaraapaisulla laajemmin valloittanut. Tässä onkin edessä varmasti tuntikausia googlaamista, innostumista, pettymistä, uutta toivoa ja mahdollisia kompromissejä tai miettimistä, mistä on valmis tinkimään.

Hotellin uima-allas Turkissa

Parhaat vinkit jakoon

Kuulisin mielellään kokemuksia, millaisiin lomaratkaisuihin olette päätyneet, kun osallistujia on 10+? Vaikka tässä jutussa puhuttiinkin pelkästään all inclusivesta, niin muitakaan vaihtoehtoja ei ole totaalisesti karsittu pois. Hyvänä tausta-ajatuksena voisi olla, että paljonko tuollainen all inclusive -paketti maksaisi yhteensä meidän koko poppoolta versus mitä muuta samalla rahalla on tarjolla?

Meitä olisi siis lähdössä 6 aikuista ja 6 lasta, ikähaarukalla 2-8 vuotta, yhteensä 12 henkeä. Tässä pohdiskelin eri vaihtoehtoja tehdä kohdekartoitusta mahdollisimman vähällä vaivalla ja mietin näitä nettivarauksia vs. matkatoimistoja. Muistan ajatelleeni aikanaan, että matkatoimistot kuolee kokonaan pois, kun kaikenhan voi varata netistä,  mutta tässä kohtaa voisin todella arvostaa, jos joku muu nakuttaisi hakukoneita puolestani.

Osallistu arvontaan

Instagramin puolella arvonta 6.1.2020 saakka, jossa voit voittaa liput Matkamessuille (17.-19.1.2020) itsellesi ja kaverillesi. Osallistu arvontaan täällä! Messujen yksi teema tänä vuonna onkin juuri sopivasti perhematkailu, joten käyn varmasti tutkimassa tämän puolen tarjonnan tarkasti.

Toivottavasti nähdään messuilla!

***
Blogini uusimmat jutut näet helposti Facebookissa, kuvia ja myös arkisempia stooreja Instagramissa, ja voit seurata minua myös Bloglovinissa ja Blogit.fi:ssä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mira 2.1.2020 at 06:19

    Viisi perhettä, all inclusive niille jotka sen halusi ottaa ja jonkun väittämän mukaan kanarian paras hotelli lapsiperheille Teneriffalla. Kaikki osti itse lennot ja varasi hotellihuoneet suoraan hotellilta. Vajaan kuukauden päästä lähtö. Katsotaan kuinka käy 🙂 oma villa tmv jäi pois juurikin ruuanlaiton ja siivoamisen vuoksi.

  • Leave a Reply