Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sivuni ystäväkirjaan

Tuntuu, että olen ollut lähiaikoina ihan ulkona blogiskenestä, sillä kun Isäkuukaudet-blogista tuli kysymys, että tiedänkö sen ystäväkirjahaasteen, ei mulla ollut pienintäkään aavistusta, mistä voisi olla kyse.

Aina on kuitenkin hyvä vastata kyllä, joten otin ilomielin haasteen vastaan. Itseasiassa tällainen pieni taustoitus ja esittely tulee muutenkin hyvään saumaan, koska blogissa pörrää sen verran monta uutta lukijaa, joille en ole esittäytynyt vissiin lainkaan, hups.

Joten hei, tässä mä oon. Ja kiva että sä oot täällä kanssa! Blogi ei olisi mitään ilman sen lukijoita. Jutun lopussa vielä linkki edelliseen (ja ainoaan) samantyyppiseen juttuun minusta, ja heitän toki haasteen eteenpäin samalla.


Bloginimeni tarina:
Idea blogista syntyi, kun selvisi, että perheemme muuttaisi Saksaan lastemme ollessa juuri ja juuri 4v ja 2v. Luonnostelin useitakin erilaisia nimiä, mutta harmittavasti tuhosin muistiinpanon puhelimestani, jossa ne kaikki oli tallessa. Siellä oli ainakin Reinin rannalla  ja jotain muuta höttöä, mutta H niin kuin Hausfrau palasi mieleeni aina uudelleen ja uudelleen.

Alkuunhan tämä oli aivan pätevä määritelmä minusta, kun muutimme Mieheni töiden perässä eikä lapsilla ollut edes päivähoitopaikkoja. Hausfrau kuitenkin pääsi hieman tuulettumaan osa-aikatöiden pariin ja nyt kun olemme taas takaisin koti-Suomessa, olen enemmänkin R niin kuin Ruuhkavuosimutsi. Apua, kamala sana – lupaan etten käytä sitä enää koskaan.

Perusjuttuja

Siviilisäätyni: Naimisissa opiskeluaikaisen tutorini kanssa

Asumismuotoni: Teknisesti pian asunnoton. Olemme juuri myyneet rivitalonpäätymme ja tästä pitäisi lähteä joulukuussa. Valitettavasti sitä uutta ei vaan ole vielä löytynyt, joten pohdimme erilaisia evakkovaihtoehtoja.

Ammattini: Palveluasiantuntija

Työpaikka: Töölönlahdella. Aiemmin tosiaan kotona. Onneksi olen päässyt kokemaan kummatki pestit, niin osaa arvostaa kolikon molempia puolia.

Kiinalainen horoskooppini: Ei mitään käryä. Enkä aijo sitä nytkään selvittää.

Harrastukset: Juuri yhtenä iltana juteltiin lasten kanssa iltapalapöydässä harrastuksista. Kerroin, että se blogi on äidin rakas harrastus. ”Eihän se oo mikään harrastus! Pitää olla joku liikuntajuttu!!”  Että silleen. Mutta harrastan siis tätä blogia, mutta en intohimoisesti juuri mitään muuta. Kiinnostuksen kohteeni vaihtelevat ja kortilla oleva aika sanelee tällä hetkellä sen, että voin harrastaa tyyliin äänikirjoja bussimatkoilla töihin ja sieltä takaisin.

Jos harrastamiseen olisi enemmän rajattomasti aikaa, aloittaisin aikuisbaletin (taas), menisin kansalaisopiston tai vastaavan tahon saksan kielen tunneille, kävisin jonkun valokuvauskurssin, kasvisruokakurssin, aloittaisin kondiittoriopinnot, kehonpainotreenin, opettelisin ompelemaan ja kävisin koodauksen avoimen alkeiskurssin loppuun. Tälleen alkuun.

Syvällistä

Periaatteet: Asioilla on taipumus kääntyä parhain päin. Älä latele sellaisia uhkauksia lapsille, joita et voi pitää. (Oikeasti toivoisin, että voisin olla ylipäänsä uhkailematta mitenkään, mutta kukaanhan ei ole täydellinen)

Maailmankatsomukseni: Voi mä oon niin huono näissä liian syvällisissä jutuissa. Ihan sellainen tavallinen. Yritetään olla toisillemme kivoja.

Pohdin: Mitä haluan tehdä isona. Miten kasvattaa lapsia nyt, kun he eivät ole enää 24/7 omassa vaikutuspiirissä. Kuinka valaa heihin se perustavanlaatuinen usko itseensä, ettei heidän tarvitsisi koskaan esittää jotain muuta kuin mitä ovat. Mitä voin tehdä vanhempana, ettei lapsiani kiusattaisi – ja etteivät he kiusaisi muita?

Vihaan: Viha on vahva sana. En tiedä vihaanko  todella mitään. Mutta inhoan kaikenlaista turhaa nillitystä ja rompetta.

Halveksin: Ihmisten kapeakatseisuutta.

Pyrin: Olemaan optimistinen, vaikka realistisuus ja pragmaattisuus minussa voivatkin näyttäytyä joskus jopa pessimistisinä piirteinä.

Rakastan: Perhettäni. Nokkelia sanaleikkejä.

Haaveilen eniten: Turvallisesta ja turvatusta tulevaisuudesta

Tarvitsen: Parempia hermoja itselleni siinä vaiheessa kun 6-vuotiaan hermot pettävät

Pelkään: Menettäväni minulle kaikkein tärkeimmät

Kaipaan: Saksaan. Tai siis kaipaan elämääni Saksassa. Sanomalla tämän ääneen toivon että se tunne tässä pikkuhiljaa tasaantuisi. Lienee vielä joku paluumuuton tasausvaihe meneillään.

Murehdin: Millainen maailma on elää lapsillamme vaikka 50 vuoden kuluttua. Tätä samaa taidettiin murehtia jo 50 vuotta sitten. 

Kerään: Mielummin muistoja kiikkustuoliin kuin muuttolaatikkoon. Lisäksi univelkaa. Ja lukemattomia aikakauslehtiä.

Lempi-

Värini: Turkoosi.

Vuodenaika: Kesä! Vai kevät? Kesä!!

Eläin: Lemmikkejä meillä ei ole eikä tule. Tyttäreni lempieläin on seepra. Mitähän tähän sanoisin? Karhu? Syö kesät ja nukkuu talvet.

Kirja: Nukahdan pääsääntöisesti parin sivun jälkeen, joten sanon että se työmatkaa tahdittava äänikirja. Tai siis mä mitään kirjaa nyt kuuntele, vaan vähän myöhäisheränneenä Auta Antti! -podcastiä. Perinteisessä formaatissa rankat selviytymistarinat kiehtovat, esim. Auschwitzin tatuoija.

Elokuva: Kill Bill 1 & 2 sekä Puhdistus

Musiikkilaji: Vahvasti fiiliksen mukaan. Kaikkea EDM osastolta saksalaiseen räppiin ja The Rasmukseen.

Numero: 16

Asia minussa: En hermoile turhia, ainakaan yleensä

Ruoka: Kaikki, mitä ei tarvitse tehdä itse

Juoma: Kuiva Riesling, kylmä kuplavesi

Lomakohde: Karibia (ei se Turun, vaikka sekin ihan jees) ja Keski-Eurooppa autolla

Tuoksu: Puhtaat lakanat, vastaleikattu nurmikko ja tuore pulla. Yhtä harvinaisia kaikki.

Kasvi: Magnolia & muratti

Säätila: Helle

Tapa viettää vapaailta: Rennosti kotona. Olen huomannut olevani aikamoinen kotihiiri lähiaikoina.

Kysymyksiä

Pidätkö tytöistä vai pojista? Tykkään lapsista, ensisijaisesti omistani.

Onko sinulla salaisuuksia? Eikö jollain muka ole?

Onko sinulla valkolakkia? On. Tallessa. Päässä aina Vappuna.

Millainen oli ensimmäinen tatuointisi tai lävistys? Ei ole. Ei musteen pistettä missään eikä edes reikiä korvissa. Yli parikymppiseksi saakka jaksoin miettiä, onko pakko hankkia korvikset, mut sit jossain kohtaa huomasin että eipä taida olla.

Mitä tilaat baarissa? Lasillinen sitä kuivaa Rieslingiä jos vaan on tai sit kuiva siideri jäillä. Tilaisin 2dl Alt-olutta jos olisin Düsseldorfissa.

Poltatko tupakkaa? Silloin tällöin.

Omistatko eläimiä? En.

Onko sinua siunattu parhaalla ystävällä? On. Useammalla.

Mitä muuttaisit itsessäsi? Haluaisin olla vähän pitkäjänteisempi, huomioonottavampi ja hahmottaa nopeammin isoja kokonaisuuksia yksityiskohtien sijaan.

Kerro jotakin siitä…

Olit 10-vuotta nykyistä nuorempi: Olin vastannut yllätyskosintaan kyllä, asuimme rivitalokolmiossa Espoossa ja tunsin itseni tosi aikuiseksi.

Viimeksi koit romanttisen hetken: Lasketaanko pullo punkkua puoliksi viereisillä sohvilla sellaiseksi?

Viimeksi sait jonkun nauramaan oikein kunnolla: Lapsille uppoaa onneksi huonommatkin jutut, joten varmaan heidät

Joku kehuu sinua taitavaksi: Perisuomalaiseen tapaan ensireaktioni on edelleen vähätellä omia saavutuksia tai selitellä sitä jotenkin. Inhoan tätä! Olen tietoisesti pyrkinyt ottamaan kehut vastaan kehuina, mutta kunhan ei nyt vaan sitten ylpistyisi, nih.

Teet itsellesi lounasta: Todella harvoin. Ajatukseni oli ottaa mahdollisimman usein töihin omat eväät mukaan, mutta meidän alakerran ravintola on niin hyvä, että olen tainnut syödä eväitä koko syksyn aikana ehkä kolme kertaa.

Sinulla viimeksi oli kotoisa olo: Heti kun tulen kotiin.

Lausut kehuja: Työkavereille (voisi kyllä lausua useamminkin), lapsille ja kyllä Mieskin saa osansa – tästä yleensä tehdään ihan numero, joten voisi olla petrattavaa.

Viimeksi luit jotakin syvällistä: Mikähän nyt laskettaisiin syvälliseksi? Tykkään kovasti Annuskan pohdinnoista lapsiin ja kasvatukseen liittyen, joten sanon sen.

Linkitä biisi, joka on koskettanut sinua viimeksi: Rakede: Macht die Augen zu

Sellaisia juttuja. Oliko jotain uutta tai yllättävää?

Aiempi samanhenkinen juttu on luettavissa täällä.

Voisin itse nakata tämän eteenpäin Globe Called Homen kaimalle ja Hollanninhippiäiselle, jolla on blogissa aina ihanan omintakeinen meno.

***

Blogini uusimmat jutut näet helposti Facebookissa, kuvia ja myös arkisempia stooreja Instagramissa, ja voit seurata minua myös Bloglovinissa ja Blogit.fi:ssä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Ulla 30.10.2019 at 22:35

    Kivaa luettavaa!
    Yllättäviä olivat tupakka ja linkittämäsi biisi, joka juuri soi taustalla 🤔😍

  • Leave a Reply