Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tasan kaksi kuukautta jouluun

*Kaupallinen yhteistyö: Partiolaisten Adventtikalenteri

Jo eläköitynyt työkaverini muisti taannoin aina juhannuksen alla muistuttaa, että se on kuulkaas enää puoli vuotta jouluun!  Itse havahduin tänään siihen, että jouluaattoon on tasan kaksi kuukautta. Ottaen huomioon sen, että aika tuntuu tällä hetkellä lähinnä lentävän eteenpäin, nyt on ihan hyvä hetki hieman ennakoida joulua.

Pssst! Jutun lopussa jouluinen arvonta, tip tap!

Tuleeko joulu jo liian aikaisin?

Joku mielensäpahoittaja oli jo purkautunut jollain yleisönosastolla siitä, kuinka ei ole edes kekriä vietetty, kun jo on jouluhärpäkkeet kaupoissa esillä. Tavallaan olen ihan samaa mieltä, mun mielestä riittäis hyvin, jos mentäis niin sanotusti yksi juhla kerrallaan. Että vaikkapa vappuhuiskia ei näkyisi ennenkuin pääsiäinen on saatu pois alta jne. Joulun esiinmarssi lokakuussa on toisaalta ihan hölmöä, mutta ehkäpä sellainen maltillinen pikkufilistely sallitaan jo?

Pakko myöntää, meidän lapset valkkasivat itselleen jo kalenterit kaupasta. En olisi millään halunnut niitä vielä hankkia. Mutta kun olin siinä Prisman käytävällä tarpeeksi monta kertaa teroittanut, että näitä ei sitten hankita enempää (paitsi Partiolaisten kalenteri, joka on perinne, sitä ei lasketa!) eikä näitä voi vaihtaa, ja lapset pitivät edelleen päänsä, niin menköön. Pick your battles. Ja hei! Nyt kun hankinnat on jo suoritettu, ei sitten – eihän? – tarvitse joka kauppareissulla kuunnella, että voidaanko äiti tällä kertaa ostaa kalenterit voidaanko pliis?

Pieni varaslähtö

Toisenkin asian voisin myöntää… Nimittäin sen, että ekat glögit ja piparit on jo maisteltu. Armin osti kaupasta omilla rahoillaan rasiallisen Annas Pepparkakor, ja on ne kyllä hyviä! Joskin aijon aivan varmasti nyt tänäkin vuonna tehdä piparitaikinaa myös itse. Saksassa tämä taito oli pakko opetella, koska Ikean taikinan kanssa en päässyt yhteisymmärrykseen lainkaan.

Ja kun nyt tässä tällaisia asioita tunnustellaan, niin saatettiin ehkä kuunnella hieman joululaulujakin viikonloppusiivouksen lomassa. Ihan vähän vaan, silleen ettei olla ihan kyllästytty jo marraskuussa. Lähdettiin liikkeelle sellaisilla oikein iloisilla rallatuksilla. Hieman rauhallisemman ja tunnelmallisemman tuotannon säästän mieluusti lähemmäs oikeaa joulua. Siihen aikaan, kun oikeasti on mahdollisuus vähän pysähtyä ja ottaa rennosti.

Pari muuttujaa – ja muuttajaa

Me mennään näillä näkymin jouluksi toistamiseen Leville, ja odotan sitä ihan tosi tosi paljon! Tässä on vielä kuitenkin ennen joulua sellainen pikkumuuttuja, että onnistuttiin myymään meidän koti jonkin aikaa sitten, ja joulukuun puolessa välissä olisi sitten muutto – toistaiseksi vielä määrittelemättömään paikkaan. Joten otan vapauden hieman nautiskella joulufiilistä etukäteen, veikkaan että itse joulukuu tulee olemaan aikamoista haipakkaa. Mutta tästä lisää myöhemmin!

***

Blogiani pidempään seuranneet osasivat tätä ehkä jo odottaa, joten täältä pesee perinteinen jouluarvonta – nyt vain jo tälleen teeman mukaisesti hyvissä ajoin! Sain arvottavaksi yhteensä kolme (3) iki-ihanaa Partiolaisten Adventtikalenteria. Arvontaan osallistumisohjeet kuvan alla.

Jätä tähän blogijuttuun kommentti, jossa kerrot milloin ja miten sinun joulusi alkaa. Arvontaan osallistuvat kaikki 31.10.2019 klo 23.59 (Suomen aikaa) tulleet kommentit. Toinen kalenteri arvotaan myöhemmin blogin Facebook-sivulla ja kolmas Instagramissa – kannattaa laittaa siis nämäkin kanavat seurantaan!

Partiolaisten adventtikalenterin voit tilata myös helposti netistä. Verkkokauppa on uudistunut, kalentereja voi tilata niin Suomeen kuin ulkomaillekin ja useaan eri osoitteeseen yhdellä tilauksella. Kalenterin hinta on 10 € / kpl + postikulut. Tuotot ohjataan paikalliseen partiotoimintaan, tilausta tehdessä voi halutessassaan valita partiolippukunnan, jolle myyntituotto osoitetaan. Vuoden 2019 kalenterin on kuvittanut lastenkirjakuvittajana tunnettu Christel Rönns.

Linkki verkkokauppaan

Onnea arvontaan ja ihanaa joulun odotusta kaikille lukijoille!

***

Blogini uusimmat jutut näet helposti Facebookissa, kuvia ja myös arkisempia stooreja Instagramissa, ja voit seurata minua myös Bloglovinissa ja Blogit.fi:ssä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Marjo 24.10.2019 at 22:26

  Oo, onnea asuntokaupoista.

  Haluan osallistua arvontaan: Me leivottiin jo viime viikonloppuna pipareita ja ens viikonlopun synttäreillä aloitetaan glögikausi. Ja jonkun lahjan oon jo hankkinut. Ja lasten joulukalenteriin odottaa pääjutut mua postissa. Teen kalenterin
  itse, koska tulee siten meillä halvemmaksi, ja varsinkin esikoinen osaa viime vuoden perusteella sellaista jo odottaa ja toivoa (viime vuonna hän halusi pet shop -kalenterin eikä sellaista saanut valmiina, joten siitä se ajatus sitten lähti.) Aloitan yleensä valmistelut aina ajoissa, koska inhoan kiirettä.

 • Reply Kaija 24.10.2019 at 22:33

  tavallisesti joulun valmistelu alkaa marraskuun puolen välin paikkeilla, ensimmäisillä joulutortuilla, ja pian sitten jo teen laatikkoruokia pakasteeseen,

 • Reply Iina 24.10.2019 at 22:58

  Nykyisin joulu alkaa, kun jouluradio marraskuussa aukeaa. Sen kanssa leivotaan pipareita ja muistellaan. Vaikka me vietetäänkin joulua nyt täällä Unkarissa melko suomalaisin perintein, ei joulu Suomen ulkopuolella kuitenkaan koskaan tunnu ihan samalle.

 • Reply Airi 25.10.2019 at 06:25

  Haluaisin aloittaa joulun vieton jo heti marraskuun alussa mutta toppuuttelen ja aloittelen joulukuun ekana. Osallistun arvontaan, meillä on perheessä nyt kuusi vuotias partiopoika.

 • Reply Hanna Koooo 25.10.2019 at 06:38

  Mukana. 🙂 Minun jouluni alkaa kyllä vasta kun kun työt loppuvat joulua edeltävällä viikolla. 🙂

 • Reply Salli 25.10.2019 at 06:48

  Mukaan arvontaan ja minun jouluni alkaa yleensä joulukuun alussa.

 • Reply Leena 25.10.2019 at 08:59

  Mukana. Minun jouluni alkaa kunnolla joululaulukonsertissa, useimmin joulukuun alkupuolella.

  • Reply Jonna 27.10.2019 at 17:52

   Joulu alkaa pakkasista.

 • Reply Nelliina 25.10.2019 at 14:50

  Joulukuun alussa alkaa mun joulufiilistely. Mukaan kivaan arvontaan. Ja voimia muutto-ym joulukuun härdelleihin!

 • Reply Minna 25.10.2019 at 15:01

  Marraskuun lopussa pienillä jouluvalmisteluilla, kunnolla sitten viimeistään joulukuun vaihteessa 🙂

 • Reply MarjaKoo 25.10.2019 at 16:58

  Lokakuussa maistellaan aina ekat joulutortut glögin kera. Siitä se sitten pikkuhiljaa marraskuisten pikkujoulujen ja joulukuun alun joulukonserttien myötä joulufiilis kasvaa.

 • Reply Ruskarouva 26.10.2019 at 12:26

  Marraskuussa alkaa vaiheittain joulunvietto 🙂

 • Reply Marketta 26.10.2019 at 19:04

  Lokakuussa tehdään eka tortut ja siitähän se sitten lähtee etenemään. 😉

 • Reply minttu47 26.10.2019 at 22:17

  Joulukuun alussa joulutorttujen paistamisella & joululauluja kuunnellen.

 • Reply Tulitikkutyttö 26.10.2019 at 23:46

  Marraskuun lopussa joululauluilla ja muutamien valojen ja koristeiden esille ottamisella. (:

 • Reply Hiisukas 27.10.2019 at 20:10

  Marras-joulukuun vaihteessa leivotaan lasten kanssa, hommataan joulukalentereita yms. Tulee käytyä myös joulukonserteissa.

 • Reply Nina 27.10.2019 at 23:29

  Jouluvalojen laittamisella ja lahjojen ostamisilla =). Mukaan arvontaan!

 • Reply Ansku 28.10.2019 at 22:09

  Tänään! Ostin koristeita ja aloin tehdä joulukranssia

  • Reply Jenni / H niin kuin Hausfrau 1.11.2019 at 20:36

   Onnea Ansku! Voitit Partiolaisten Adventtikalenterin 🙂 Kurkkaa sähköpostisi 🙂

 • Reply Henna 30.10.2019 at 04:45

  6.12 alkaa valmistelut ja jouluvalot laitan, torttuja leivon lasten kanssa jo nyt lokakuussa.

 • Reply anna s. 31.10.2019 at 06:46

  Jouluvalojen laitolla pihalle 🙂

 • Leave a Reply