Suomen suurin matkablogiyhteisö

Syysloma ilman lomaa

Tällä viikolla on Etelä-Suomessa vietetty syyslomaa. Sää on todella syksyinen, lähivaahtera pudottanut jo kaikki lehtensä ja vettä tulee taivaalta edes vähän lähes päivittäin.

Koululaiset ovat huilanneet viikon ja esikoulun osalta homma hoidettiin niin, että varsinaista esiopetusta ei viikolla tarjottu, mutta ns. tavallista päivähoitoa kylläkin. Mulla eikä Miehellä ollut lainkaan lomapäiviä töistä, joten lapsilla oli ihan tavallinen hoitoviikko. Josta tietysti onnistuin potemaan orastavaa huonoa omaatuntoa. Syksy on ollut sen verran intensiivinen koko perheelle, että pieni hengähdys olisi ollut paikallaan.

Onneksi apuun astui lasten Mummi, joka lupautui viettämään Arminin ja Reetan kanssa kokonaisen päivän keskellä viikkoa. Näin pystyttiin lähtemään edellisenä iltana katsastamaan Linnanmäen Valokarnevaalit, kun ei tarvinnut huolehtia aikaisesta nukkumaanmenosta ennen aikaista aamuherätystä. Mummipäivänä on sama luxus kuin viikonloppuisin: Saa nukkua niin pitkään kuin nukuttaa! Tällä hetkellä se tarkoittaa lapsilla noin klo 9 aamulla, ehkä jossain kohtaa saadaan sama toive koskettamaan myös aikuisia.

Linnanmäen Valokarnevaalit oli ihan kivat. Yritin kovasti katsella ympärilleni samaan objektiiviseen tyyliin kuin ulkomailla, mutta on se vaan niin hankalaa. Paikka on yksinkertaisesti liian tuttu, vaikka toki muuttunut sitten edellisen vierailun. Uusia vuoristoratoja oli vieri vieressä ja rajatulla alueella on varmasti joutunut tekemään laskelman jos toisenkin, jotta laitteet saadaan turvallisesti mahtumaan paikoilleen.

Ilmaista ja ei-niin-ilmaista hupia

Ja onhan se kiva, että sisäänpääsy Linnanmäelle on ilmainen, eihän sinne mennytkään kuin ~100 euroa sen parin tunnin aikana. Ranneke tuohon ilta-aikaan olisi maksanut 33 euroa / hlö. Torpattiin tämä ajatus, koska haluttiin enemmänkin nauttia tunnelmasta kuin juosta laitteesta laitteeseen. Ostettiin sitten Lippunippu, eli 6 kpl laitelippuja, yht. 42 euroa. Reettakin on vihdoin yli 100cm maagisen rajan, joka monessa huvipuistossa avaa eteen ihan uudet mahdollisuudet. Päädyttiin käyttämään ensimmäiset neljä lippua laitteeseen, jonka minun sukupolveni tuntee lasten vuoristoratana tai City-Expressinä, nykyinen nimi Pikajuna ei iskostu mulle päähän ei sitten millään.

Parhaat vaunut ovat tietty joko ihan ensimmäinen tai sitten se perimmäinen, joka jää viimeisessä kaarteessa hauskasti kenolleen junan hidastaessa. Normaalisti kierroksia on menty kaksi, mutta nyt kyllä täydet pisteet laitteenohjaajalle, joka kerta toisensa jälkeen kyseli meiltä kyydissä olijoilta ”Mennäänkö vielä? Haluatteko lisää?”  ja nähtävästi tuotiin mielipiteemme julki tarpeeksi selvästi, päästiin ennätykselliset 5 kierrosta! Ei harmittanut enää yhtään niin paljon maksaa yhdestä laitteesta 7 euroa.

Viimeiset kaksi lippua lapset saivat käyttää karuselliin, sitten piti syödäkin jotain. Hodariaterioihin upposi 33 euroa ja jälkkäriksi vielä hehkuhattarat (à 6,70e). Joka ikiseen paikkaan (paitsi vessaan!) piti jonottaa, esimerkiksi hattaroiden teko oli sen verran hidasta ja niitä selvästi halusivat monet kävijät, jotta malttia piti olla matkassa. Onneksi voitiin kuitenkin olla Lintsillä rauhassa pari tuntia yli lasten normaalin nukkuma-ajan, muuten ilta olisi jäänyt todella lyhyeksi.

Huomenna sunnuntaina on Valokarnevaalien päätös ja ilotulitus, jos joku vielä mielii mennä paikalle.

Patteri loppuu perjantaisin

Arkiviikot syövät kieltämättä patterin todella tehokkaasti. Päiväkodillakin sanottiin, että lapsista näkee todella selkeästi muutoksen maanantain ja perjantain välillä. Niin näkee minustakin. Eilen perjantai-iltana oli puhetta Miehen kanssa, että jos vaikka vähän viiniä ottais kotona, ehkä pelailisi vähän lautapelejä ja viettäis rentoa parisuhdeaikaa. Kuulostaa kivalta, eikö?

Lopputulema oli se, että kun Mies kävi alakerrassa vielä lähettämässä pari duunimailia lasten nukkumaanmenon jälkeen, mä olin nukahtanut sillä välin sohvalle hieman iltayhdeksän jälkeen. Havahduin siitä sohvalta 00.30 ja siirryin jatkamaan unia sänkyyn, josta heräsin aamuyhdeksältä. Se niistä viineistä ja lautapeleistä, uusi yritys tänään?

***

Blogini uusimmat jutut näet helposti Facebookissa, kuvia ja myös arkisempia stooreja Instagramissa, ja voit seurata minua myös Bloglovinissa ja Blogit.fi:ssä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply