Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sveitsin roadtrip: Tunnelmapaloja Luganosta

Sveitsiläinen toukokuu jatkui vilpoisissa ja tihkusateisissa tunnelmissa. Koko kevät taisi olla Euroopassa ennätyksellisen viileä, joten piti sitten vaan sopeutua. Matka jatkui vuorilta vaihteeksi järven äärelle, kohteena italiankielisellä alueella oleva Luganon kaupunki.

Kolme kohdetta kerralla

Intensiivinen matkamme Sveitsissä alkoi lähestyä loppuaan, ja ehkä pientä matkaväsymystä alkoi olla ilmassa. Olimme ajaneet Sveitsin eri kielialueiden läpi, aloittaen ranskankielisestä Montreuxista, jatkaen saksankieliselle alueelle, yöpyen maantien varrella hotellissa, jonka henkilökunnan keskinäisestä puheesta ei saanut mitään selvää, eli sen täytyi olla retoromaania ja näin päättäen reissua italiankieliselle alueelle Luganoon.

Kieli kuvastaa myös alueen kulttuuria ja tunnelmaa ehkä enemmän kuin olisi voinut kuvitellakaan. Ranskankieliseltä alueelta jäi mieleen taiteellisuus ja kauneus, saksalaiselta siisteys ja nyt italialainen alue oli kuin oltaisiin suoraan Italiaan hypätty. Raja ei toki Luganossa kaukana olekaan, mutta silti.

Sanoisinkin, että jos haluat kokea sekä Ranskan, Saksan että Italian ja sinulla on rajoitetusti aikaa  – mutta joustava matkabudjetti – niin valitse Sveitsi! Ainoa asia, joka säilyy samana alueesta toiseen on sveitsiläinen hintataso – ja uskomattomat maisemat.

Monte Bréltä avautuu mahtavat maisemat

Valitettavasti itselle Lugano ei enää kaikkien edellispäivien kokemusten jälkeen tarjonnut juuri mitään kovin mieleenpainuvaa tai kiinnostavaa. Osasyynsä lienee pienellä reissuväsyllä ja edelleen harmaanviileällä säällä. Ajatuksissa oli kuitenkin ollut kevätauringon paistattelua rantabulevardien terasseilla, mutta päädyimme puikkelehtimaan kivijalkaliikkeiden markiisien alta kerrospukeutuneena.

Luganossa on ainakin kaksi kehuttua nyppylää, joilta tiirailla järveä, kaupunkia ja sveitsiläiseen tapaan kauniita maisemia. San Salvatore olisi ollut toinen vaihtoehto, mutta me menimme Monte Brélle. Molempiin pääsee funikulaarilla, mutta päädyimme ottamaan auton alle ja kiipesimme vielä muutamat serpenttiinitiet ennenkuin olisi aika jättää Alpit taakse.

Luganon jälkeen matka jatkui takaisin Saksaan, mutta ei suinkaan loppunut vielä! Ajettiin Liechtensteinin läpi ihan vaan ajamisen ilosta ja seuraava stoppi on kaikkien prinsessalinnojen isä, äiti ja isomummi eli Neuschwansteinin linna.

***

Tämä juttusarja käsittelee toukokuussa 2019 tekemäämme roadtrippiä Sveitsissä. Kategoriasta ”Matkailu – Sveitsi” löydät kaikki muut sarjan jutut. Tervetuloa mukaan!

***

Blogini uusimmat jutut näet helposti Facebookissa, kuvia ja myös arkisempia stooreja Instagramissa, ja voit seurata minua myös Bloglovinissa ja Blogit.fi:ssä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply