Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sveitsin roadtrip: Interlaken, kaupunki järvien välissä

Interlakenin alue sijaitsee Sveitsissä Bernin kantonissa, maan keskiosassa. Kaupungissa on reilut 5000 asukasta ja sen nimi tarkoittaa ”järvien välissä”, joka todella pitää paikkansa. Länsipuolella on Thunersee ja itäpuolella Brienzersee, molemmat aivan hurjan kauniita vuorien syleilyssä.

Monien mahdollisuuksien Interlaken

Aamulla olimme aloittaneet Champex-Lacin vuoristojärveltä, jatkaneet matkaa suloiselle Blauseelle ja nyt meitä hemmoteltiin vielä kahdella järvellä. Roadtrippimme kohteeksi Interlaken valikoitui siksi, koska siellä vaikutti olevan paljon mahdollisuuksia tehdä asioita. Alue onkin kovin suosittu matkailukohde. Pohdittiin mm. mahdollisuutta käydä kokeilemassa paraglidingia, helikopterilentoa ja kaikenlaista hurjaa, mutta ajan niukkuuden ja osittain hintojen vuoksi tällaiset jäivätkin nyt haaveilun tasolle.

Sen sijaan menimme ihailemaan kahden järven ja vuorien yhdistelmää huikealta näköalapaikalta, Harder Kulmilta. Saimme hotelliltamme liput julkiseen liikenteeseen ja todella selkeät ja ystävälliset ohjeet, miten löydämme perille ja ehdimme paikalle haluamanamme ajankohtana.

Harder Kulmille pääsee funikulaarilla, sellaisella jyrkkää vuorenrinnettä painovoimaa uhmaten nousevalla junalla. Juuri ennen funikulaarin lähtöpysäkkiä ylitimme järvet yhdistävän Aare-joen, jonka vesi virtasi kirkkaana, sinivihreänä ja oletettavasti hyyyyyvin kylmänä.

Fondue-ilta Harder Kulmilla

Lipunmyynnissä oli tarjolla perus meno-paluulippujen lisäksi erilaisia teemapaketteja näköalatasanteen ravintolaan ja turisteiltin sen verran, että päädyttiin ottamaan koko porukalle ”Harder Kulm by night” paketit. Tähän kuului funikulaarikyyti ylös ja alas, alkudrinkki (ihan kauhee) ja ruoka erilliseltä suppeammalta listalta. Vaihtoehtojen vähyys ei haitannut, koska oltiin jo etukäteen päätetty että täällä syödään sitten fondueta!

Kuumia juustokattiloita tuli neljälle hengelle kolme, leipäkuutioita tuli lisää tarvittaessa ja kyllä oli hyvää! Tuhtia, mutta hyvää. Illallista tahditti livenä hauska (?) haitarialppibändi ja oli hyvä että tarjoilija oli ohjannut meidät jo heti alkuunsa kauimmaiseen pöytään, musiikki oli paikoin suht lujalla ainakin seurueen pienimmille. Terassilla ja bändin tauoilla musiikkina oli kaikkien tuntemien hittien alppiversioita, joita todennäköisesti vihaa tai sietää.

Näköalatasanne on visiitin väärti

Harder Kulmin näköalatasanne oli tuulinen ja täynnä intialaisia turistiryhmiä. Mutta se näkymä: ihan huikee! Tasanne oli kuin tyhjän päällä ja sen keskellä oli vielä suht läpinäkyvä pleksi, jonka päällä sopi seistä jos uskalsi. Vuorenhuiput tuossa taustalla ovat reilusti yli 2000 metrin korkuisia ja Harder Kulm itse on 1322 metrin korkeudessa. Toukokuussa takki oli tarpeen ja aurinko valaisi vuorenseinämät vasta laskiessaan.

Yksi Alppien upeista vesiputouksista

Fondue-illan jälkeen olisimme mieluusti menneet seuraavana päivänä risteilylle jommalle kummalle järvelle. Harmiksemme tällaisia ei kuulemma järjestetä, vaan järvillä seilaa ainoastaa reittiliikennettä. Ei sitten, otettiin autot alle ja ajettiin noin 10 km päähän Lauterbrunneniin. Siellä ulkoiltiin vuoristolampaiden laiduntaessa ja ihasteltiin Staubbachin vesiputousta. Vuorenhuippujen sulamisvesi ryöppyää maahan 297 metrin korkeudesta ja virtaus hajoaa matkallaan maahan lähes kokonaan.

Jos patikointi ja vaellus kiinnostavat, tällä alueella on siihen loppumattomat mahdollisuudet. Toiveenani olisikin joskus viettää joku virkistysviikko tai edes viikonloppu kulkien joku täysin aloittelijalle sopiva vaellusreitti ja vain huokailla maisemien kauneudelle. Muutamia vinkkejä mm. Alppien parhaat -blogissa.

***

Tämä juttusarja käsittelee toukokuussa 2019 tekemäämme roadtrippiä Sveitsissä. Kategoriasta ”Matkailu maittain – Sveitsi” löydät kaikki muut sarjan jutut. Tervetuloa mukaan!

***

Blogini uusimmat jutut näet helposti Facebookissa, kuvia ja myös arkisempia stooreja Instagramissa, ja voit seurata minua myös Bloglovinissa ja Blogit.fi:ssä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply