Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sveitsin roadtrip: Vuoristojärvi Champex-Lacissa

Pikkuhiljaa toivuttuamme Matterhornin aiheuttamasta pettymyksestä jatkoimme matkaa kohti seuraavaa yöpymispaikkaa, joka sijaitsisi Interlakenin alueella. Ennen sinne pääsyä ehdimme kuitenkin ulkoilla aamulla sveitsiläisen vuoriston kevätsäässä eli sellaisessa harmaan-kylmän-kosteissa tunnelmissa.

Toukokuussa monet Sveitsin parhaista autoteistä – eli tässä tarkoitan sellaisia huikaisevia, mutkittelevia reittejä, jotka nuolevat vuorien seinämiä ylös ja alas – olivat vielä kokonaan suljettuja tai vain osittain auki olevia. Näin ollen oltiin jipoissa jo hieman maltillisimmistakin mutkateistä aina kun niitä vain reitille sattui.

Hillitty ja harmaa Champex-Lac

Olimme yöpyneet lounais-Sveitsissä, Orsièresissä, ja hotellilta lähti lupaavan näköinen serpenttiinitie kohti vuoristojärveä Champex-Lac nimisessä kylässä. Sinne siis! Parkkeerattiin autot järven rannalle ja puettiin talvivaatteet päälle pienessä räntäsateessa. Hieman tuli tässä kohtaa mietittyä, että miksei vaan lähdetty vaikka Kreikkaan mutta onneksi suomalainen on kasvatettu siihen, että säähän on vaan asenne- ja pukeutumisasia. Merinovillaa alle ja goretexiä päälle, niistä ei meidän lomia olekaan aiemmin tehty.

Champex-Lac oli rauhallinen, hiljainen, lumoava ja harmaa. Alle kilometrin pituinen ja parisataa metriä leveä järvi olisi paremmalla säällä houkutellut kävelemään itsensä ympäri, mutta tyydyttiin tallustamaan vain jonkin matkaa rantaa ees taas. Lisäksi lumikasat vetivät ulkosuomalaisia lapsia puoleensa magneetin lailla, joten kulkeminen oli jokseenkin hidasta. Hanskat märkinä ja kengät sohjosta kuraisina reissuretkueemme pakkautui aamu-ulkoilun jälkeen kuivattelemaan auton suojiin ja kohti seuraavaa järveä.

Paikkana tämä kyseinen järvi ei ole varmastikaan mitenkään ainutlaatuinen – vastaavia ulkoiluun, kalastukseen ja rentoutumiseen soveltuvia kohteita lienevät Alpit pullollaan. Uskaltaisin siis suositella menemään Sveitsissä ihan mille tahansa vuoristojärvelle, niiden on oltava mahtavia kaikkien. Tämä oli vain yksi esimerkki 1500 metrin korkeudessa olevasta lätäköstä, jota ympäröivät toinen toistaan korkeammat lumipeitteiset huiput.

Lisätietoja paikasta alueen nettisivuilta ja Googlesta löytyy kartta osoitteella Champex-Lac, 1938 Orsières, Sveitsi.

***

Tämä juttusarja käsittelee toukokuussa 2019 tekemäämme roadtrippiä Sveitsissä. Kategoriasta ”Matkailu maittain – Sveitsi” löydät kaikki muut sarjan jutut. Tervetuloa mukaan!

***

Blogini löydät myös FacebookistaInstagramistaBloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply