Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sveitsin roadtrip: Kuvankaunis Montreux

Roadtrip Sveitsiin oli viimeinen reissu, jonka teimme Düsseldorfista käsin. Se oli monessa mielessä yksi mieleenpainuvimmista matkoista, ja olen innoissani siitä, että pääsen jakamaan vihdoinkin nämä kokemukset, kuvat ja vinkit kanssanne. Aloitetaan matka Montreuxista, huikeasta rantakaupungista läntisessä Sveitsissä, Genevenjärven itäpäässä.

Kaupungissa tulee fiiliksiä Monacosta, Nizzasta ja Comon alueesta. Toukokuussa, juurikin talvi- ja kesäsesongin välissä rantakadut eivät pullistelleet turisteja, mutta aasialaisilta, intialaisilta ja venäläisiltä ei taida välttyä juuri missään koskaan. Ei sillä, että tarvitsisikaan, mutta itseasiassa läpi koko Sveitsin matkamme näitä turistiryhmiä näkyi paljon lähes kaikissa kohteissa.

Lähtö yöllä ja lounaaksi Alpeille

Noudatimme tuttua kaavaamme kotoa lähtiessä, eli kello soimaan aikuisille 02.30, aamupesut ja kamat autoon ja lapset hereille 03.30. Autossa oltiin lähtövalmiina ihan tylsästi tasan minuutilleen 04.00, johon alunperinkin tähtäsimme. Öinen lähtöaika mahdollistaa sujuvan ajamisen Saksan Autobahnoilla ja pystyimme vetämään 700 kilometrin matkan yhdellä (!) aamiaispysähdyksellä, aikaa koko matkaan pysähdyksineen kului 7,5 tuntia eli oltiin mukavasti lounasaikaan Montreuxissa.

Se hetki, kun horisontti häviää ja Alpit valtaavat näkökentän, on joka ikinen kerta yhtä valloittava.

Koska emme vielä päässeet hotellihuoneelle, teimme välipysähdyksen Chillonin linnalla, joka sijaistee muutaman kilometrin keskustasta rantaa pitkin etelään päin. Koko ajomatkan luonnollisesti valvomaan joutunut kuski otti linnan parkkiksella nokkaunet autossa, ja minä lähdin lasten kanssa ulkoilemaan. Vastoin kaikkia ennusteita sää oli utuisen aurinkoinen eikä suinkaan niin kylmä kuin mitä pelkäsin.

Chillonin linna ja Instagram-laituri

Chillonin linna on Sveitsin kuuluisimpia nähtävyyksiä ja siellä käy vuosittain noin 300 000 matkailijaa. Jos haluat lukea lisää itse linnasta ja sen historiasta, vilkaise ihmeessä Martan matkassa -blogin juttu kierroksesta muurien sisäpuolella.

Montreux on 2000 metriä korkeiden vuorenhuippujen suojassa kuin kätketty paratiisi – myös somekuvaajille. Ja sanottakoon, että vaikka itsekin pyydän itsestäni otettavan perinteisiä poseerauskuvia, on yksi halvoista huveista katsoa, kun ihmiset otattavat itsestään näitä kuvia. Toisaalta, kukapa kieltämään sitä näissä maisemissa, vai mitä olet mieltä? Minun suoritukseni tästä ”Instagram-laiturista”. Koska oma hovikuvaajani veteli sikeitä autossa, nappasi kuvan 4-vuotias Reetta.

Välipalaeväiden loputtua könyttiin takaisin autolle, suunnattiin hotellille ja jätettiin tokkurainen Mies vielä jatkamaan univelkansa umpeen kuromista. Kyllä lomailu on rentouttavaa, eikö? Mutta tämä reissu olikin ihan puhdasta matkailua. Luvassa olisi yhteensä 8 yötä seitsemässä eri hotellissa ja kokonaisuudessan 2500km ajoa. Univajeelle ei ole sijaa.

Montreux yhdistää Mercuryn ja Mannerheimin

Montreuxissa ovat viettäneet elämänsä ehtoopuolen muutama erittäin tunnettu mies. Toinen on Queen-yhtyeen legendaarinen laulaja Freddie Mercury ja toinen on Suomen presidentti, marsalkka C. G. E. Mannerheim. Molemmilla on omat muistopaikkansa kaupungissa, ja näin suomalaisena – erityisesti ulkosuomalaisena – oli Mannerheimin puisto yksi must see -kohteista.

Mannerheimin puistossa oli perällä ihan mukiinmenevä lasten leikkipaikka, joka tuli jo todella tarpeeseen, kun oltiin kävelty hotellilta jo jonkin matkaa rantakatua pitkin. Mutta voi minkälainen rantakatu, eikun rantabulevardi se olikaan. Quai des Fleurs tai Lakeside Promenade, millä nimellä raittia kutsuukaan, kattaa koko rantaviivan Montreuxin satamasta Mannerheimin puistolle ja siitä vielä eteenpäinkin on täynnä kauneinta kukkaloistoa, jota olen nähnyt.

Sveitsissä kukatkin tuoksuvat rahalle ja vauraudelle, ja toinen toistaan ihastuttavammat ja äärettömän hyvinhoidetut istutukset värittivät maisemaa lumihuippuisten vuorten kohotessa taustalla. Lapset kaivoivat kiviä mullasta ja minä huokailin maisemien kauneutta.

Loppupäivä käytettiin lähinnä Queenin jalanjäljissä kulkemiseen, mutta siitä lisää seuraavalla kerralla. Toivottavasti nämä kuvat voivat välittää edes ripauksen sitä rauhan ja tyyneyden tunnetta, joka Montreux minussa valtasi. Voisin haahuilla tätä rantaa edestakaisin, kyllästymättä, niin kauan kunnes joku huolestuisi. Palmujen ja lumihuippuisten vuorten yhdistelmä on pettämätön.

***

Tämä juttusarja käsittelee toukokuussa 2019 tekemäämme roadtrippiä Sveitsissä. Kategoriasta ”Matkailu maittain – Sveitsi” löydät kaikki muut sarjan jutut. Tervetuloa mukaan!

***

Blogini löydät myös FacebookistaInstagramistaBloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply ida ihana 30.6.2019 at 06:56

  Voi, miten kauniita kuvia ja maisemia!:) Tuli heti sellainen kaipuu ja inspiraatio, että tuonne on päästävä! Nizzan maisemiin kun olen aiemmin jo niin rakastunut <3
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • Reply Jenni / H niin kuin Hausfrau 12.7.2019 at 12:54

   Kannattaa kyllä mennä! Kesä-heinäkuussa kaupungissa järjetsetään myös vuosittain suuret jazz-festivaalit, joissa myös ilmaiskonsertteja, sinne olisi kiva joskus päästä 🙂

  Leave a Reply