Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pakastellaanko teillä?

Taas on se aika vuodesta. Se aika, jolloin suomalainen täyttää tyhjentynyttä pakastintaan kesän herkuilla talven varalle.

Muutamia kesiä sitten, juuri ennen muuttoamme Saksaan olin ylittänyt itseni ja pussittanut pakkasen pullolleen mansikkaa ja mustikkaa. Tällöin en luonnollisesti vielä tiennyt muuttomahdollisuudesta ja keräsin vararavintoa kuin paraskin jyväjemmari. Kun muutto sitten varmistui, päädyin jakamaan marjapusseja ystäville, erityisesti niille, joilla oli pieniä lapsia. Pakkaskylmät marjat sopivat kuuman aamupuuron joukkoon mainiosti.

Saksan kodissa meillä oli onneksi keittiö valmiina (on täysin normaalia vuokrata asunto kokonaan ilman keittiötä!), mutta jääkaappi oli vain sellainen ”tavallisen kokoinen” kaappi. Ja sen jääkaapin yläosan haukkasi vielä pakastelokero. Muutos Suomen kodin täyskorkeasta jääkaapista ja erillisestä, myöskin täyskorkeasta pakastimesta oli melkoinen.

Vaikka opinkin elämään pienemmän jääkaapin kanssa, en oikeastaan koskaan oppinut hyödyntämään pikkuruista pakastelokeroamme. Minkä sinne laittoi, se sinne jäi. Lukuunottamatta jäätelöitä, koska lapset pitivät huolen siitä, etteivät ne unohtuneet!

Mansikkakesä

Maksoin juhannuksena itseni kipeäksi suomalaisista mansikoista (15€ / 2 litraa), mutta hinnathan tuntuivat romahtavan heti tällä viikolla. Nyt tutun viiden kilon laatikon sai meidän lähikaupasta hintaan 29,95€ ja se on mielestäni ihan kohtuullinen.

Siivosin koko laatikollisen marjat, pilkoin ne ja lusikoin pieniin suljettaviin pusseihin. Sain tuosta viidestä kilosta 41 pussukkaa, ja ajattelin kyllä hommata vielä toisen mokoman. Olin lupaillut lapsille, että menisimme itse poimimaan mansikoita, mutta houkutus ostaa valmis laatikko on myös suuri. Toisaalta voidaan hyvin tehdä molemmat! Mansikanpoiminta olisi taas sellainen sarjassamme ”näin meillä Suomessa tehdään asiat” -oppitunti.

Nyt kun käytössämme on taas tuo täyskorkea pakastin, kumisee se kuitenkin pitkälti tyhjyyttään. Parissa vuodessa pakasteiden käyttö on selvästi unohtunut! Täytyisi tehdä sellainen kunnon pakkastäydennys kaikilla niillä ihanilla puolivalmisteilla, joita supermarkettien palastealtaissa täällä on.

Saksassa valikoima oli aika pitkäti pakastepizzaa ja erilaisia perunaversioita, painottuen ranskalaisiin. Tai siis olihan siellä muutakin, mutta sen pikkuruisen pakkaslokeron kanssa en juurikaan jäänyt tutkimaan valikoimaa sen tarkemmin. Kaipasin kovasti mm. valmista peruna-sipulisekoitusta, josta olisi ollut niiiiin helppoa tehdä kaikki kiusaukset.

Tämän kesän aikana on myös tarkoitus käydä keräämässä ainakin mustikoita ja pistää nekin pakkaseen. Oi että mä odotan jo mustikkasesongin alkamista! Saksassa tuli yliannostus nopeasti homehtuvia ja mauttomia pensasmustikoita, ei nimittäin ole suomalaisen metsämustikan voittanutta.

***

Ps. Kotona ei ole enää yhtäkään muuttolaatikkoa, ja nyt on kulunut kolme viikkoa muuttokuorman saapumisesta. Puuh!

***

Blogini löydät myös FacebookistaInstagramistaBloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Katriina 29.6.2019 at 13:02

    Olen pakastanut mansikoita eräitä satoja kiloja, ja ostin niitä varten pakastekaapinkin. Meillä täällä Pfalzissa on lyhyet matkat mansikkapelloille.
    Silloin kun minulla oli vauvaikäisiä ja pieniä lapsia kävin pellolta noukkimassa reilusti 30 kg mansikoita ja 240 l:n pakastin oli niitä täynnä. Minulla oli ripulilapsi, joka ei muuta sietänyt kuin mansikoita ja banaaneja. Pilttipurkkeja meillä ei nähty lainkaan, kun keitin vihannesruuatkin itse. Kävi yhtä nopeasti kuin purkin lämmittäminen.
    Kesäkuun helteessä ei ollut kivaa kyykkiä mansikkapellolla vauvakin konttaamassa mukana, ja mansikat vielä heti illalla perata, mutta minkäs teet. Minun lapseni kylläkin olivat aika terveitä, ja sairastivat harvoin nuhia eivätkä olleet ”korvalapsia”. Myöhemmin luin, että mansikat tappavat viruksia.
    Jännää, että itse en voinut syödä mansikan mansikkaa 9 vuotiaasta alkaen, vaan sain hirveän mahanpoltteen 4 mansikastakin tai metsämansikoista. Jostakin syystä mahani on ruvennut taas sietämään mansikoita. Jee! Kivoja kesäisiä päiviä toivottaen!

  • Leave a Reply