Suomen suurin matkablogiyhteisö

Schwarzwald, osa 3: Maailman suurin käkikello

Kaikenlaista sitä tulee elämässään nähtyä. Olen ollut mm. maailman korkeimmassa rakennuksessa (Burj Khalifa, Dubai) sekä maailman suurimmassa kaupungissa (Tokio, Japani), ja nyt voin ylpeänä sanoa nähneeni myös maailman suurimman käkikellon. #lifegoals

Maailman suurin käkikello on Saksan Schwarzwaldissa, ja niitä on itseasiassa siellä kaksin kappalein. Kylttien kanssa saa olla tarkkana, lähellä toisiaan on nimittäin nähtävissä ”ensimmäinen maailman isoin käkikello” ja ”maailman isoin käkikello”. Me mentiin ehkä hieman harhaan tässä, kun suunnattiin sille kellolle, joka ei siis enää ole se maailman isoin. Mutta väliäkö tuolla, pidetään sitä sitten alkuperäisenä ja jätetään kilpailevat kopiot omaan arvoonsa.

Olin järkeillyt, että paikalla kannattaa olla aamupäivällä, lähellä tasatuntia, jotta varmasti nähtäisiin käen kukkuvan. Kaarrettiin siis pihaan varttia vailla 11, ja astuttiin sisään muutaman muun turistin kanssa sympaattiseen taloon,  joka oli yhtä kuin käkikello. Sisäänpääsystä veloitettiin muutama euro, ja lisää rahaa olisi voinut tuhlata matkamuistomyymälään. Aidon Schwarzwaldilaisen käkikellon olisi voinut kotiuttaa muutamalla sadalla eurolla, mutta tyydyttiin parin euron jääkaappimagneettiin (jep, mekin keräillään niitä!).

Käkikellotalon rakentajan pojan vaimo esitteli meille seinänkokoisen kellokoneiston toimintaa ja kertoi kellon historiasta. Tämä jälkeen oli aika siirtyä pihalle, ja vaikka kello oli vasta hieman vaille 11, laittoi nainen käen kukkumaan erikseen, jotta kaikki halukkaat saavat matkamuistokuvansa. Eli paikalle ei tarvitse osua tietyllä kellonlyömällä, mutta ainakin itsellä tämä hieman latisti tunnelmaa, kun olin ollut olevani niin ovela ajoituksen kanssa.

Sanoisin, että ellei nyt ihan vallan fanita käkikelloja jo valmiiksi, ei tätä varten kannata erikseen pitkää matkaa taittaa. Mutta jos Schonach ja Schonachbach sattuvat reitille muutenkin, niin täällä voi hyvin pitää vaikka paussin. Samalla voi vaikka ajella sen oikeasti isoimman kellon ohi, kuten me tehtiin lähtiessä.

Matkabloggaaja ja käkikello

 

Schonachin käkikellon nettisivut (ne on just niin hienot kuin nettisivut Saksassa muutenkin)

Schonachbachin käkikellon nettisivut (käkikellokaupan yhteydessä)

***

Blogini löydät myös FacebookistaInstagramistaBloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply