Suomen suurin matkablogiyhteisö

Schwarzwald, osa 2: Saksan suurin vesiputous

Schwarzwaldin metsäalueen valloitus jatkui näköalatornilta etelään, kohti Saksan korkeinta vesiputousta. Autolla matkaa ei ole kuin reilut 100km, mutta silti aikaa meni reilut puolitoistatuntia. Ei ollut autobaanaa ei, vaan oli stau  eli ruuhka Schwarzwaldin tyyliin.

Tribergin vesiputous löytyy mm. TripAdvisorinkin listoilta, mutta vierailumme siellä huhtikuisena perjantai-iltapäivänä mahdollisti koko putouksen lähes eksklusiivisesti meille. Off-seasonin iloja, mutta toisaalta harvinaisen viileä sää varmaan hälvensi myös mahdollista muuta alueella vierailevaa väkeä.

Vahingossa ilmaiseksi alueelle

Saatiin auto parkkiin lähistölle ja käveltiin putouksille hieman kuin takakautta. Tai ainakin onnistuttiin ohittamaan ihan täysin lipunmyyntikioski, joka nähtiin vasta alueelta poistuttaessa, hups. Sisäänpääsymaksu olisi ollut aikuisilta 5 euroa, joka lienee lähinnä muodollinen maksu, kun tuollainen vapaan pääsyn takaporttikin on olemassa. Eli tarkan markan matkaajille vinkkiviitonen: Kävele alueelle Asklepios Klinik Tribergin kuntoutuskeskuksen takaa, niin väistät lipunmyynnin ja kuljet silti ihan normaaleja kävelyteitä pitkin.

Vesiputous oli rehevän, havupuiden täyttämän metsikön laidassa. Älkää nyt vaan mitään Niagaraa odottako, mutta putouksen pitäisi olla Saksan korkein (EDIT: Alppien ulkopuolinen vesiputous), ja yltää se kuitenkin 163 metrin korkeuteen. Putouksen laitaa pääsi kulkemaan polkuja ja portaita, ja ehkäpä parasta alueella oli se ympäröivä metsä.

Tässä kohtaa täytyy muistaa, että ollaan asuttu nyt kaksi vuotta Saksassa niin, että pääsy metsään on ollut hyvinkin rajoitettua ja sen verran ollaan selvästikin vieraannuttu luonnosta, että kivet, puut ja purot, saniaiset, varvut ja oravat ovat ihan äärettömän vangitsevia. En enää ihmettele kaikenlaisen luontomatkailun suosiota, sille on varmasti paikkansa, mutta eihän sitä meinaa keskellä metsää kasvanut suomalainen heti hoksata.

Pala kuuluisaa kirsikkakakkua

Jos sää olisi ollut hieman lämpimämpi, lapsi terveempi ja Mies pirteämpi, olisi voinut hyvin käydä ihastelemassa putousta vielä ylätasanteeltakin, mutta nyt kurvattiin alatasanteen ja pienen leikkipaikan läpi kohti yhtä Tribergin monista kahviloista. Olin etukäteen katsonut muutaman erityisen kivan paikan, mutta päädyttiin oikaisemaan ja menemään siihen, joka oli lähinnä autoa. Tavoitteena oli tietenkin saada maistaa kuuluisaa Schwarzwaldin kakkua, eli monikerroksista suklaatäytekakkua kostutettuna kirsikkaviinalla (Kirschwasser) ja täytettynä kirsikoilla ja kermalla. Lapsille saatiin palat juustokakkua.

Yövyttiin läheisessä Schonachin kylässä ja aamulla ehdittiin ennen matkan jatkamista käydä todella kivalla leikkipaikalla (Kurgarten Schonach) kylän keskustassa.

Schwarzwaldin alueella löytyy varmaan joka kaupungin ja kylän kupeesta vaikka mitä kiinnostavaa, ja jos vaan on auto alla, niin kulkeminen kohteiden välillä on äärettömän helppoa. Julkistakin liikennettä löytyy, meille olisi kuulunut bussiliput majoitukseen mutta ne jäi tässä kohtaa testaamatta.

Näissä luontotunnelmissa on hyvä jatkaa, kun ensi viikolla auton keula osoittaa kohti Sveitsin Alpeita! Kannattaa siis laittaa ainakin H niin kuin Hausfraun Instagram seurantaan, tulen varmasti päivittelemään sinne sekä kuvia että stooreja tien päältä.

***

Blogini löydät myös FacebookistaInstagramistaBloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Soleil 5.5.2019 at 11:00

  Tuo Tribergin putous on Saksan korkeimpia ja korkein Alppien ukonpuolella olevista.
  Saksan korkein putous on lumoavassa Berchtesgadenin kansallispuistossa Röthbach Waterfall. Korkeutta tällä komistuksella on 470 metriä.

  https://soleilblogi.blogspot.com/2017/08/306-1672017loma-5osa-luontoparatiisissa.html

  • Reply Jenni / H niin kuin Hausfrau 20.5.2019 at 22:59

   Kiitos tarkennuksesta! Olinkin itseasiassa miettinyt, miten ”noin pieni” putous voi olla kaikista suurin… Tribergin kaupunki mainostaa nettisivuillaan ihan reteästi suurinta vesiputousta 😀

  Leave a Reply