Suomen suurin matkablogiyhteisö

Paluumuutto: tähän mennessä tapahtunutta

Reissujuttujen lomassa täällä valmistellaan täyttä häkää paluumuuttoa Suomeen. Ei-niin-yllättävästi ollaan tehty aiheesta excel jo hyvissä ajoin ja jaettu Miehen kanssa tehtävät, mitä kukakin hoitaa. Ajattelin jakaa tämän listan täällä, jospa siitä vaikka olisi hyötyä jollekin muulle myös.

Tällä hetkellä listalla on osa isoja, osa pienempiä asioita, mutta kaikki yhtälailla tärkeitä. Joitain on jo hoidettu ja esimerkiksi tiettyjen sopimusten kohdalla on pitänyt olla tarkkana irtisanomisaikojen kanssa. Minulle esimerkiksi tuli yllätyksenä, että paikallisen päiväkodin hoitosopimuksen irtisanomisaika on 3kk – onneksi tuli ajoissa tästä puhetta hoitajien kanssa.

Paluumuuttajan muistilista

 • Vuokrasopimukset, sekä Saksan asunnon että vuokrattuna olleen Suomen kodin
 • Sähkö-, kaasusopimus sekä vesi- ja jätevesisopimus
 • Vakuutukset
 • Netti
 • Puhelinliittymä
 • Sairaskassan jäsenyydet
 • Auton vakuutus
 • Auton myynti (nyt olis tosi hyvä Skoda Fabia tarjolla!)
 • Muuttopalveluiden kilpailutus ja valinta
 • Asunnon lähtötarkastuksen sopiminen
 • Lasten harrastukset
 • Päiväkoti ja esikoulu
 • Koulupaikan peruutus
 • Työpaikan irtisanominen
 • Lentolippujen ostaminen
 • Läksiäiset
 • Tavaroiden myynti / kierrätys / poisto
 • Tuliaisten osto Suomeen
 • Abmeldung, osoitteenmuutos
 • Lämmityksen huoltofirman vuosisopimus
 • Payback pisteiden käyttö
 • Päiväkodin vanhempainyhdistyksen kannatusmaksu

Ja nämähän siis koskevat vain Saksan päätä. Suomen osalta on sitten omat hoidettavat asiansa, suurinpiirtein samat asiat on toki saatava toimimaan sielläkin ja mielellään ilman mitään keskeytyksiä. Päiväkotipaikkojen haku, asunnon tarkastus, vakuutukset jne…

Näiden lisäksi on järjestelty viimeisen viikon asumisjärjestelyjä. Muuttofirma tulee pakkaamaan ja kantamaan tavarat jo muutamia päiviä ennen mun ja lasten poistumista maasta, joten päästään onneksi ystävien alakertaan evakkoon. Mies jää vielä sitten tyhjään asuntoon maalaamaan muutamia seiniä – niiden oletetaan olevan yhtä hyvässä kunnossa eli vastamaalattuja kuin meidän saadessamme asunto käyttöömme.

Näiden käytännön asioiden pyörittäminen ja miettiminen tuo paluumuuttoa konkreettisesti lähemmäs ja huokailen tuon tuosta Saksasta lähdön haikeutta ja Suomeen paluun ihanuutta. Sitä tämä nyt sitten varmaan onkin, tunteita suuntaan ja toiseen, mutta toisaalta päivät etenevät kuin juna eteenpäin ja kohta jäljellä on enää kuukausi.

Pääsiäisenä on tarkoitus olla kotona, laittaa varastohuone, autotalli ja piha ojennukseen ja nauttia luvatuista hellesäistä – kyllä, NYT ne lämpimät ilmat taisivat saapua. Sääennuste lupaa +25c, jopa +26c joten parempaa pääsiäissäätä ei voisi toivoa!

***

Kuvat tältä viikolta yhdestä Düsseldorfin lukuisista ihanista puistoista.

***

Blogini löydät myös FacebookistaInstagramistaBloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Kati Suomalainen im Allgäu 17.4.2019 at 22:50

  Voi että, niin te vaan nyt sit lähdette. Mä jo kerkesin luulla ettette lähde kun menit töihinkin. Mut aikansa kaikkea. Tsemppiä paluumuuttoon ja onneksi on fb, blogit ja IG, niin voidaan pitää yhteyttä ja tietää mitä kuuluu.

 • Reply Snelle Finne 25.11.2019 at 11:49

  Itse olin aikoinani Saksassa melko kovalla palkalla. Varmasti muut olisivat jääneet mutta ei raha korvaa kaikkea. Siksi pakkasin tavarat ja muutin Suomeen. Oma listani ei ollut noin pitkä koska autoni oli Suomeen rekisteröity koko ajan. Ja riitti että vuoraisännälle kertoi kuukauden verran etukäteen että ”nyt suomipoika lähtee”. Siinä kaikki. Tietysti kunnantalolla joutui tekemään ilmoituksen että osoite muuttuu. Mutta siinä kaikki.

 • Leave a Reply