Kevät keikkuen tulevi

Saimme paistatella helmikuun puolella jo parinkympin lämpimissä säissä, mulla oli jopa balleriinat jalassa parina päivänä. Maaliskuu sen sijaan on tarjoillut lähinnä tuulta, sadetta, harmautta ja jopa kunnon myrskyä, kuten eilen. Tuulen nopeudeksi oli ilmoitettu yli 30m/s ja se sekoitti junaliikenteen, muunkin liikenteen ja aiheutti palokunnalle ja muille pelastusviranomaisille lukuisia tehtäviä.

Meidän pihalla kaatui meidän kaasugrilli- joka on kuitenkin aika painava! – ja Arminin päiväkodin lähellä oli isosta puusta enää pätkä jäljellä tänä aamuna. Työmatkalaisia oli selvästi enemmän liikenteessä autoilla, koska junien kulku oli vähän niin ja näin. Noin 15 kilometrin työmatkani halki Düsseldorfin kaupungin venähti aamulla lähes tunnin mittaiseksi mateluksi.

Sääennuste lupailee puolipilvistä seuraavan kerran vasta ensi viikolle, siihen saakka luvassa lisää tuulta ja sadetta. Mutta jos vaikka sitten tulisi se oikea kevät? Se ihana, leuto, jopa lämmin ja luonnon talviunestaan herättävä Saksan kevät, joka on ehdoton lempivuodenaikani täällä.

Nykyiseen kevätseurantaani kuuluu magnoliapuiden päivittäinen kyttääminen, ja on ilahduttavaa nähdä häivähdys pinkkiä tämän muun harmauden keskellä.

Viikonlopuksi on jokatapauksessa luvassa pitkään odotettua aktiviteettiä. Perheemme pakkaa taas kamat autoon ja hyödyntää Keski-Euroopan lyhyet ajomatkat pyrähtämällä Ranskan puolelle pariksi päiväksi. Samassa ajassa kuin Helsingistä hurauttaa Kuopioon pääsee Düsseldorfista Épernayhin, shamppanjan pääkaupungiksi kutsuttuun kuplajuoman mekkaan.

Joten siis santé  ja jos sinulla on meille vinkkejä Champagnen alueelle, erityisesti Épernayhin, niin nyt on hyvä aika jakaa ne!

***

Blogini löydät myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply