Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kevätretkiä Hollantiin ja Sveitsin Alpeille

Hetken aikaa alkuvuodesta reissukalenteri ammotti tyhjyyttään, mutta sitten laitettiin tuulemaan ja nyt kevät näyttää vallan mainiolta! Kohteet ovat meille uusia, joten kaikki vinkkiviitoset ja muut suositukset otetaan taas kerran ilolla vastaan. Luvassa automatkailua ja reitit onkin jo ainakin noin suurinpiirtein katsottuina. 

Viikonloppu Hollannissa

Ensimmäisenä vuorossa on viikonlopunmittainen reissu tuohon naapurimaahan, Hollantiin. Suuntaamme merenrantakaupunki Haagiin, josta mulle tulee aina ensimmäisenä mieleen vain se kansainvälinen rikostuomioistuin. Haagissa on ajatuksena nautiskella rennosta hollantilaisesta tunnelmasta ja ah, siitä merestä! Haagista on myös lyhyt matka Keukenhofin tulppaaniparatiisiin, johon ihastuttiin viime vuonna.

Haagin lisäksi tarkoitus olisi ajella Hollannin juustokaupunkeihin, Goudaan ja Edamiin! Ai että mua hihityttää joka kerta kun ajattelenkin näitä. En vielä jonkin aikaa sitten tiennyt lainkaan, että nuo tutut juustot ovat myös ihan oikeita kaupunkeja. Näiden lisäksi on vielä hieman epävarmaan, ehdittäisiinkö koukkaamaan viime kesältä tutussa Utrechtissa, jos vaikkapa ehtisi Satun treffaamaan Keekin juustoskonssien äärellä. 

Viikko Alpeilla

Toukokuulle onkin sitten suunnitteilla reilun viikon pyrähdys aina ah-niin-ihanille Alpeille. Toissakesänä ajettiin Italian Alppien eli Dolomiittien yli matkalla Kroatiaan, viime kesänä pörrättiin lähinnä Etelä-Saksan Alpeilla ja nyt olisi sitten tarkoitus nauttia Sveitsin Alppien maisemista. 

Keväiset (ehkä jo hieman kesäiset?) Alpit oli helppo valinta. Perille pääsee taas kerran kätevästi autolla, reitille pystyy keräämään monipuolisesti nähtävää ja koettavaa ja nuo vuoret nyt vaan ovat niin henkeäsalpaavan hienoja. 

Meistä ei selvästi vieläkään ole kuoriutunut mitenkään spontaaneita matkailijoita, joten lähes kaikki hotellit on jo varattu ja jokaiselle matkapäivälle on suunniteltu yksi tai kaksi kohdetta, joissa vierailla.

Ainakin seuraavia paikkoja ollaan katsottu:

Matterhorn, Toblerone-vuorena tunnettu jättiläinen

Feeblitz Roderbahn, kesäkelkkarata

Furka Pass, yksi maailman hienoimmista näköalateistä

Stoos Funicular, maailman jyrkin kiskoköysirata

Lisäksi Google Mapsin karttanäkymä on tykitetty tallentamillani ”want to go” -paikoilla, joita voi kytistää sitten vielä matkan varrella. Ai että, kyllä tässä koko perheen enemmän ja vähemmän köhiessä on piristävää, että tiedossa on tällaisia reissuja. Nyt lisää hunajateetä…

***

Blogini löydät myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sunna 23.2.2019 at 17:44

    Oi Gouda ja sen juustot! Jos haluaa tehdä juusto-ostoksia vähän halvemmalla, niin kannattaa selvittää, minä päivänä siellä tai sen lähikaupungeissa on markkinat. Alle kympin kilohinnalla saa vaikka mitä juustoherkkuja, aijai. Nyt tuli ikävä hollantilaisille kevätmarkkinoille: juustoja, parsaa, mantelikakkuja, kibbelingiä, pehmistä… nauttikaas 🙂

  • Reply Katrina 24.2.2019 at 13:41

    ”Alles Käse” (kaikki juustoa) sanoo saksalainen sananparsi, mikä tarkoittaa kuvaannollisesti ”höpö, höpö”.
    Toivottavasti pidät juustoista. Sveitsi on silloin unelmiesi täyttymys: Emmentaler, Appenzeller, Le Gruyère, Raclette, mitä nyt niitä kaikkia kuuluisuuksia löytyykään. Sveitsissä, rajanaapurissa, on tullut käytyä useammin kuin Helsingissä, kun meiltä on sinne lyhyempi 2,5 tunnin matkakin ja saksalaisilla ZDF:llä ja ARD:llä on naapurimaitten sveitsiläisen SRG/SSR:n ja itäväaltalaisen ORF:n kanssa yhteinen 3 Sat kanavakin. että pysytään kuvissa. Ranskalaisetkin ovat juustomestareita ja meillä on heidän kanssaan ARTE. Ystävät informoivat ja viihdyttävät toisiaan enemmän kuin kerkiää katsella. Siksi me osataan niin huonosti englantia, kun ei tarvitse. 🙂 YLE:hän ei meille juuri mitään halua näyttääkään – paitsi uutiset, Strömsön ja lastenohjelmia, grrrrr!

  • Leave a Reply