Suomen suurin matkablogiyhteisö

Läpi vaikka harmaan talven

Suomessa tupruttaa lunta vain lisää ja lisää. Täällä Düsseldorfin kupeessa on maa ollut tänä talvena muutaman hetken valkoisena, mutta nyt taas vallitsee harmaus. Siinäkin on kuitenkin oma kauneutensa – ainakin silloin kun ei vihmo vettä päälle. Tänään oli Volksgartenin alueella oikein mukiinmenevä ulkoilusää, Südparkin valtaavat keväämmällä mahtavat magnoliat, mutta niitä pitää vielä odottaa.

Olen aurinkoenergialla toimivaa tyyppiä, ja valitsisin mieluusti pikkupakkasen viiden sentin lumipeitteellä kuin pari astetta plussaa ja jäätävän vesisateen. Mutta täällä talven todellisuus on valitettavasti enemmän tuota jälkimmäistä ja sen kanssa nyt on vaan tultava toimeen.

Yksi täältä jo Suomeen palannut perheenäiti lohdutti minua ennen ensimmäistä kokonaista talvea:

Kesä kestää kuitenkin paljon pidempään, syksylläkin voi olla vielä oikein lämpimiä päiviä. Marraskuun pimeyden keskellä juhlitaan St.Martinin lyhtykulkueita ja sitten pian joulutorit ja -markkinat avautuvatkin jo. Glühweinin voimalla mennään yli uudenvuoden ja sitten onkin enää hetki karnevaaliaikaan. Ja sitten on jo kevät!

Tällä mantralla olen nyt kohta kaksi kokonaista talvea porskuttanut, ja näytän selviäväni tälläkin kertaa tästä vetelästä harmaudesta. Ulkoilu on kyllä jätetty aika miminiin, olen oikein tyytyväinen että lapset näyttävät ulkoilevan päivittäin (pieniä poikkeuksia lukuunottamatta) päiväkodissa, joten muuten ollaankin sitten rötvätty aika paljon kotona. Viikonloppuisin ollaan käyty edelleen usein uimassa tai vaikkapa trampoliinipuistossa.

Düsseldorfkin nautti lumipeitteestä muutamien päivien ajan, mutta se oli nopeasti nautittu. Kuivuuteen ja  atopiaan kallellaan oleva ihoni ei arvostanut pakkasilmaa vaan reagoi samantien. Muutoin tällainen oikein kostea ilmanala on ollut oikein passeli, eikä Saksassa olon aikana ole tarvinnut vaivata ihotautilääkäreitä kertaakaan.

Nyt on enää kaksi viikkoa ensimmäisiin karnevaalikekkereihin, joten voidaan jo sanoa olevamme talvesta voiton puolella! Viime vuonna lämmin kevät antoi vähän odottaa itseään ja maaliskuinen visiittimme Pariisin Disneylandiin meni hyisissä tunnelmissa. Saas nähdä millaisia yllätyksiä luontoäiti järjestää tänä vuonna, vai voitaisiinko vaan tästä tasaisesti nousta kohti lämpimämpiä lukemia? Lapsille on luvattu ulkojäätelöt heti, kun on +15c.

***

Blogini löydät myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply