Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vuoden 2018 parhaat jutut

*yhteistyössä: Matkamessut

Blogivuosi 2018 taittuu kohti päätöstään ja on aika tehdä hieman yhteenvetoa. Keräsin yhteen ne jutut, jotka keräsivät eniten lukijoita ja jätin nyt suosiolla pois ne, joita luettiin vähiten. Siihen on nimittäin saattanut olla ihan syynsä, joten antaa niiden hautautua kaikessa hiljaisuudessa digitaalisten arkistojen kätköihin.

Monelta kannalta onnistunutta blogi- ja matkailuvuotta juhlistetaan tämän jutun lopussa Matkamessujen lippuarvonnalla!

Blogi täytti 2 vuotta

H niin kuin Hausfrau  sai alkusysäyksensä syksyllä 2016 ja näki päivänvalon joulukuun ensimmäisenä päivänä samana vuonna. Blogin 2-vuotissyntymäpäivä meni siis kuin varkain ohi ilman suuria juhlallisuuksia. Harmittavasti en voinut edes ilmoittaa olevani ”matkoilla”, vaan taisin keskittyä täysin suomalaisten joulumyyjäisten valmisteluihin.

Viime vuonna blogin kuukausittaisten lukijoiden ennätys rikkoutui kolme kertaa, josta en voi muuta kuin kiittää teitä kaikkia, äärimmäisen kiva että olet löytänyt tiesi tekstieni pariin! Lisäksi H niin kuin Hausfrau  on itsepintaisesti pysynyt blogit.fi -sivustolla matkailublogien top 10:ssä läpi koko vuoden ehkä muutamaa viikkoa lukuunottamatta, huikeaa!

Kolmen kategorian cocktail

Koska blogini on omannäköiseni cocktail matkailu-, ulkosuomalaisuus- ja minäminäminä-juttuja, näiden osa-alueiden irrottaminen omiksi kategorioikseen antoi uuden punaisen langan – tai langat – itselleni kirjoittajana. Ajatukseni onkin, että kaikkien lukijoiden ei ole tarkoituskaan lukea kaikkia juttuja (saa toki!), vaan kategorioiden avulla voi poimia itselleen rusinat tästä blogipullasta.

Alkuun blogin kaikki jutut keskittyivät Saksaan muuttoon valmistautumiseen ja hyvin pitkälti kaikkiin pieniin ja suuriin käytännön asioihin, mitä tuollaiseen mullistukseen kuuluu. Saksaan muutettuamme mukaan tuli myös enemmän puhtaasti matkailujuttuja ja se alkaa näkyä myös vuoden 2018 luetuimpien juttujen listalla. Kantavana teemana näyttää silti olevan saksalaisten ja saksalaisuuden ihmettely, josta toki riittää ammennettavaa.

Vuoden 2018 luetuimmat

Yksittäisten juttujen lukukerrat eivät ole täysin absoluuttisen oikeat, koska edelleen blogiani luetaan ylivoimaisesti eniten suoraan etusivun kautta, jolloin voi kerralla lukaista jopa 4 eri juttua ilman erillisiä klikkauksia. Koska tekstieni luonne oli blogin alkuaikoina hyvinkin kronologinen, tämä oli mielestäni ehdottomasti lukijaystävällisin tapa – nykyisin olen jopa miettinyt blogin ulkoasun muuttamista malliin, jossa lukija etusivulta valitsisi haluamansa tekstin luettavaksi. Mitä mieltä olette?

Mutta nyt: yhteensä 109 julkaistun jutun joukosta tässä vuoden 2018 luetuimmat:

1. Ensikertalaisen Disneyland Paris

Olin lukenut blogijuttuja ja saanut matkavinkkejä, mutta halusin vielä kirjoittaa oman versioni ja lisätä siihen ne asiat, jotka olisin itse halunnut kuulla. Kannatti selvästi, koska tulin samalla kirjoittaneeksi koko vuoden luetuimman yksittäisen jutun!

2. Tee ruokaostokset kuin saksalainen

Työtäni lähiruokakaupassa oli ehtinyt kulua joitain kuukausia, kun halusin kirjoittaa havainnoistani – niistä pienistä eroista, jotka usein ovat niitä kiinnostavimpia. Alkuunsa mielessäni oli vakavasävyisempi teksti, mutta koska tajusin onneksi hyvissä ajoin siitä tulevan kuolettavan tylsä, vaihdoin tyyliä. Pilke silmäkulmassa kirjoittaminen on taitolaji, mutta tällä kertaa taisin onnistua.

3. Käsittämätön hotellikokemus

Heh, kuten edellisvuonnakin, aprillipäiväksi kirjoittamani ”kohujuttu” on päässyt kärkikolmikkoon. Ja taas kerran poden tästä hienoista huonoa omaatuntoa, koska tarkoitukseni ei koskaan ole syöttää lukijoille pajunköyttä – muuten kuin yhtenä päivänä vuodessa ja silloinkin vaan silliä ja kuravettä!

4. I want to play a game: Aurinkotuolien varaaminen

Olin ajatellut viettää lomaa myös blogista kesällä ollessamme Turkissa, mutta jo muutaman päivän jälkeen piti avautua tästä lomakohteiden riesasta, aurinkotuolien varaamisesta pyyhkeillä. Ala-arvoisinta on, että menin itse tähän leikkiin mukaan, joten mikään moralisointijuttu ei edes ole kyseessä.

5. Tarkan markan saksalaiset

Tosielämän esimerkkejä siitä, miten hintatietoisia ja tarkkoja käteisellä kaiken mahdollisen maksavat saksalaiset voivat olla.

6. Kallis, kalliimpi, kampaaja

Vuosi siihen meni, mutta uskaltauduin viimein kampaajan tuoliin Saksassa. Skandinaavinen hiuslaatu ei selvästi ollut kampaajan ominta alaa ja käyntiin upposi sekä aikaa että rahaa, mutta lopputulos sentään oli mainio.

7. En ole tyhmä, en vain osaa tätä kieltä vielä

Tuskastelua saksan kielen kanssa töissä. Ajatuksia siitä, kuinka turhauttavaa välillä onkaan se, ettei voi ilmaista itseään kuten haluaisi.

8. Turkin reissun hudit

Vaikka edelleen pidän – ja erityisesti lapset pitää – kesäistä Turkin lomaamme onnistuneena kokemuksena, jäi sieltä muutamat nihkeämmät asiat mieleen.

9. Blautopf – salainen sininen suppilo Saksassa

Tämä juttu ansaitseekin nousta tälle listalle, kyseessä on kesäloman roadtripin antia, satumaisen sininen lähde, joka kannattaa tallentaa itselleen muistiin, jos seikkailee Etelä-Saksan suunnalla.

10. Ruoka – all inclusiven kantava voima

Ensimmäisen all inclusive -lomamme ruodintaa ja kokemuksia ruoka- ja juomapuoli edellä. Elämähän pyörii tunnetusti ruuan ympärillä ja lomalla erityisesti, joten kyseessä erityisen tärkeä aihe.

Arvonta: Voita liput Matkamessuille itsellesi ja ystävälle!

Matkamessut järjestetään Helsingissä, Messukeskuksessa 18.-20.1.2019.

Osallistu arvontaan kommentoimalla tätä blogijuttua (1 arpa) tai H niin kuin Hausfraun Facebook-sivulla olevaa postausta (1 arpa). Voit siis tuplata mahdollisuutesi voittaa kommentoimalla molempiin. Kerro vaikka mikä matka sinua odottaa seuraavaksi tai minne haluaisit päästä matkustamaan.

Osallistumisaika päättyy su 13.1.2019 klo 23.59 Suomen aikaa. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Palkintoja arvotaan yksi (1) ja tämä pitää sisällään kaksi (2) yhden hengen yhden päivän lippua messuille. Liput toimitetaan sähköpostilla voittajalle.

Paljon onnea arvontaan!

Matkamessujen nettisivut

***

Blogini löydät myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Marjo 29.12.2018 at 09:24

  Mukana arvonnassa. Luen aina uusimman tekstin, kun facebookissa huomaan sellaisen ilmestyneen.

 • Reply Lotta 29.12.2018 at 10:45

  Seuraavaksi haluaisin päästä matkustamaan Kuubaan tai Japaniin, molemmat olleet haaveissa pitkään.

 • Reply Pirmeli 29.12.2018 at 12:09

  Hauskoja tekstejä matkustamisesta ja asumisesta Saksassa.

 • Reply Tria 29.12.2018 at 17:16

  Mä tykkään siitä, että sä valotat elämää Saksassa monelta kantilta. Esim. ruokia ja -ostoksia koskevat jutut ovat mieleisiä mulle. Sä olet myös rehellinen. Jos tulee huteja, sä kirjoitat niistäkin, etkä siloittele.

 • Reply Anna 29.12.2018 at 18:04

  Ensi kesänä kuukauden bussi-interrail (en tiedä onko sille virallista nimeä) Itä-Eurooppaan ja Balkanille. 🙂

 • Reply Merja 29.12.2018 at 20:22

  Seuraava reissu suuntautuu Tanskaan, mutta ensi vuoden toiveteissu on Kalifornia. Toivottavasti toteutuu 😀

 • Reply Hanna Kooooo 29.12.2018 at 21:19

  Norjaan ensi kesänä. 🙂

 • Reply Margit 29.12.2018 at 22:42

  Rakastan Saksaa, etenkin eteläisiä osia, mutta nyt sielu halajaa Itävallan puolelle ja vuorille patikoimaan. Oletko muuten huomannut, että on olemassa kirja Hausfrau, kotona Sveitsissä?

 • Reply Katja Ikonen 30.12.2018 at 10:30

  Puola todennäköisesti vuorossa seuraavaksi, mutta Japaniin haluaisin uudestaan.

 • Reply Noora 30.12.2018 at 10:32

  Matkustan seuraavaksi Kuubaan! Haaveissa sitten onkin vaikka ja mitä. 😅

 • Reply Viola 30.12.2018 at 23:00

  Toiveena olisi matka Miamiin😊

 • Reply Neea 30.12.2018 at 23:01

  Haluaisin päästä matkalle jonnekin Pohjois-Amerikkaan päin, kuten Miamiin tai New Yorkiin.

 • Reply Sisko / Hieman_vino 31.12.2018 at 09:47

  Onnea pari vuotiaalle! 🙂
  En ihmettele tuota luetuimpien listaa yhtään. 🙂
  Nyt on varattu pitkä viikonloppu Puolaan, mutta haaveissa on paljon muutakin.. 🙂

 • Reply Jansku 31.12.2018 at 18:23

  Amsterdam on seuraavaksi matkakohteena!

 • Reply Jonna 1.1.2019 at 12:48

  Malediiveille halajaisin!

 • Reply Sandra 2.1.2019 at 10:36

  Onnittelut kaksivuotiaalle! En yhtään ihmettele, että olet saanut postauksille hyvät lukijamäärät. Mielestäni osaat kirjoittaa todella mielenkiintoisia otsikoita, jotka saavat klikkaamaan (olematta ns. klikkiotsikoita vailla vastinetta). Se on todella hyvä taito 🙂

  Ja minne seuraavaksi… hmm… Uuteen-Seelantiin!

  • Reply Jenni / H niin kuin Hausfrau 14.1.2019 at 21:45

   Onneksi olkoon Sandra ja kiitos ihanasta kommentistasi! Olet voittanut lipun matkamessuille, tarkkaile sähköpostiasi 🙂

 • Reply Mari 9.1.2019 at 22:48

  Agios Nikolaokseen olisi parinkymmenen vuoden tauon jälkeen ihana päästä käymään eli Kreikkaan Kreetalle=)

 • Reply Merja 10.1.2019 at 13:59

  Seuraavaksi Ranskaan ja Saksaan ystäviä tapaamaan. Voin samaistua juttuisi hyvin. Itsekin Saksassa aikoinaan asuneena. Ei ollut aina helppoa, mutta ainakin näin jälkeen päin ajateltuna hauskaa aikaa.

 • Reply Ansku 13.1.2019 at 11:44

  Kreikassa saarihyppely olisi haaveissa😊

 • Reply Lea 13.1.2019 at 17:22

  Haluaisin päästä Malediiveille tai Karibian risteilylle. 🙂

 • Leave a Reply