Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tropical Islands on tropiikkisi Berliinin kupeessa

Tämä juttusarja käsittelee elokuussa 2018 tehtyä roadtripiämme Euroopassa. Tarkempaan reittikuvaukseen voit tutustua täällä.

Yksi roadtripin odotetuimmista kohteista oli lähes epätodellinen kylpylämaailma Tropical Islands noin 70km Berliinistä. Vanhaan Zeppelin- eli ilmalaivahalliin pykätty, läpi vuoden kostean kuuma kupla on kokemus, jolle voi helposti varata useammankin päivän aikaa.

Tropical Islands on minulle ja Miehelle tuttu yhdeltä ennen omia lapsia tehdyltä autoreissulta Euroopassa. Tällöin taisi tulla tehtyä päätös, että jos paikkaan on mahdollista joskus palata, niin se tehdään.

Päivässä ehtii, mutta useampi parempi

Valtava kuplahalli sijaitsee lähinnä ei mitään. Tietä ajellessa ei voisi kuvitellakaan, millainen näky muutaman mutkan takaa tulee. Kuplan kokoa voidaan hahmottaa kertomalla, että sinne mahtuisi Vapaudenpatsas pystyyn ja Eiffel-torni kyljelleen.

Edellisellä kerralla oltiin paikalla ainoastaan päivävisiitin verran, mutta nyt halusimme maksoimoida uintiajan ja olimme varanneet myös majoituksen. Aikaa polskia ja viettää aikaa kuplassa meillä oli näin suurinpiirtein vuorokausi, ja kahden lapsen kanssa reissatessa tässä ajassa ehti nähdä ja tehdä oleellisimmat. Tekemistä olisi riittänyt helposti yhdelle kokonaiselle vuorokaudelle vielä, ja ehkä tuolla ainakin talviaikaan saisi vielä kolmannenkin kulutettua – joskin samalla saa kulutettua myös rahaa, joten budjetti voi helposti tulla vastaan.

Yhden yön yöpyminen kahden päivän uintioikeudella maksoi 300€ ja tähän päälle tulee aamiaista lukuunottamatta kaikki ruuat ja juomat – sekä muut mahdolliset lisäpalvelut tai ostokset.

Lisämaksutontakin tekemistä on, mm. kuplan keskelle rakennetun/istutetun sademetsän keskellä samoilu ja flamingojen ihastelu. Harmittavasti flamingot tuppasivat olemaan tuolla samalla pikkulammella jatkuvasti, joten valitettavasti heidän elintilaansa oli selvästi rajoitettu jotenkin.

Majoitusvaihtoehdot

Yöpymisvaihtoehtoja on useita, joista varmasti löytää mieleisensä. Eniten tavallista hotellihuonetta muistuttavat huonerivistöt sijaitsevat kuplan yhdellä laidalla, ”rantahietikolla” olevat teltat ja eri teemoin varustellut mökit ympäri aluetta. Me valittiin sellainen ihan tavallinen huone, joka paljastui äärimmäisen hyväksi valinnaksi. Huone oli siisti ja lapsille oli sängyt erillisessä pikkuhuoneessa.

Telttamajoitusta mietittiin alkuun kokemuksen kannalta, mutta onneksi ei päädytty tähän. Vilkaistiin muutamaan tyhjillään olevaan telttaan sisään ja siellä ei ollut mitään muuta kuin kaksi patjaa lakanoineen. En tiedä missä kaikki omat tavarat olisi pitänyt silloin säilyttää ja esim. WC ja suihkut olisivat tällöin olleet niitä samoja, mitä alueen kaikki uimaritkin käyttävät.

Jos ei halua majoittua itse kuplassa (jota kuitenkin suosittelisin) on pienen kävelymatkan päässä mökkialue, josta voi vuokrata majapaikan. Muuten ihan lähellä ei ole käytännössä mitään, mutta toki lähikylistä voi löytyä hotelleja. 

Kuuma kesä ei karkottanut kävijöitä

Helteen helliessä koko Eurooppaa voisi tällaisen sisähallin olevan ei-niin-suosittujen kohteiden listalla. Ihmisiä kuitenkin riitti, mutta ei ylitsepääsemättömään ruuhkaan saakka. Jos haluaa uida kaikessa rauhassa kannattaa ehkä suunnata muualle. Vähemmän väkeä kuitenkin oli kuin saksalaisessa maauimalassa hellepäivänä.

Hallin valtava koko kuitenkin imaisee sisäänsä ihmismassan ja jakaa sen ympäri aluetta. Kuplan ilmanvaihdosta en tiedä, mutta kosteaa tuolla on ja uima-asu on vallan hyvä asustus ympäri vuorokauden.

Halli ei myöskään mene koskaan kiinni ja iltaisin voi ihailla ”auringonlaskua” tuolta horisontin taustakankaasta!

Tiedä dresscode

Uikkarissa voi tosiaan liikuskella lähes koko kuplan alueella ihan tuosta noin vain. Kannattaa kuitenkin huomioida muutamat seikat, jotka tekevät poikkeuksen sääntöön.

Syö vaatteet päällä.  Illallisravintolaan ei tarvitse laittaa ykkösiä päälle, mutta uima-asussa tai (miehillä) paidatta tuleminen on kiellettyä. Aamiaisella jaettiin ohuita aamutakkeja niille, jotka julkesivat astella paikalle pelkissä shortseissa tai uikkareissa – mm. meidän perheen Miehelle ja lapsille siis. Kyllä, aamutakkeja oli myös lasten kokoa.

Sauno alasti.  Vaikka saksalainen saunakulttuuri eroaakin monessa suhteessa suomalaisesta, myös Tropical Islandsissa saunotaan alasti. Sekasaunoissa.

Sekaisin saunomisesta

Vaikka lapset olisivat varmasti halunneet myös saunoa, me päädyttiin hieman puolivahingossa jättämään koko iso saunaosasto väliin. Edelliseltä vierailulta jäi kuitenkin mieleen useampi erilainen saunakokemus, joista oli kuitenkin vaikeahko saada suomalaisittain aitoa saunaelämystä aikaiseksi. Saunoissa oli eri teemoja, värejä, tuoksuja ja tunnelmia.

Oman lisämausteensa toi mahdollisuus kuljeskella saunaosastolla vaikka alasti – uima-asut ovat kielletty mutta pyyhkeet ja kylpytakit sallittu – ja kaikki saunat olivat siis sekasaunoja. Perheenä reissatessa tässä on ehdoton hyvä puolensa, koska voisi saunoa yhdessä. Myös nuorenaparina reissatessa käytäntö oli luonnollisesti mukava yllätys.

Siltikin pyyhkeen ripustamisen naulaan saunan ulkopuolelle keskellä kylpylää teki hieman häveliäästi ja poreammeeseen astelu ilman rihman kiertämää oli aavistuksen vaivaannuttavaa. Rentoutuminen poreissa oli myös vähän niin ja näin, kun seuraavaksi altaaseen asteli eläkeikää lähestyvä saksalainen herrasmies ei niin häveliäästi.

Saunaosastolla toivotaan rauhallista ja diskreettiä käytöstä, ja kaikkien lasten täytyy liikkua siellä oman vanhemman kanssa.

Paljon tekemistä lapsille

Erilaisten altaiden ja ihan peruspulikoinnin lisäksi Tropical Islands tarjosi hengästyttävän määrän tekemistä. Eli tylsää ei tullut vaikka pienten lasten oma uintialue olikin (hieman harmittavasti) kokonaan remontissa. Uusi laajennettu lastenpuoli avautui joulukuussa 2018.

Kaikkien altaiden vesi on mukavan lämmintä, reaaliaikaiset mittarit näyttivät 31-33 astetta jatkuvasti ja kuplassa ilma on 28-asteista. Pienetkin lapset siis viihtyvät uimassa pidempiäkin aikoja kerrallaan kun ei tarvitse pelätä normaalista uimahallista tuttua siniset huulet -efektiä.

Vesiliukumäkiä oli useampia, joista osa sen verran hurjia, ettei niihin 5- ja 3-vuotiaiden kanssa saanut saatikka kehdannut mennä.

Uintiaktiviteettien lisäksi paikka tarjosi pienen Hoplopin kokoisen sisäleikkialueen, isoimman koskaan näkemäni pallomeren, pelihallin, kauko-ohjattavien veneiden ajelumahdollisuuden ja minigolf-radan.

Yllätyksetön ruokailu

Paikoissa, joissa vaihtoehtoja on lähinnä syö tai ole syömättä, ruuan kulinaristiset elämykset jäävät usein kokematta. Näin tälläkin kertaa, joskin todettakoon että sekä syömämme lounas että illallinen olivat molemmat ihan hyvää keskikastia. Päivällä syötiin pikaisesti hiekkarannan viereisessä rantaravintolassa ja illaksi varasin meille pöydän profiililtaan hieman paremmasta Tropical Gardenista. Kaikkien ostosten maksu suoritettiin helposti rannekkeilla, joiden saldo maksettiin lähtiessä kassoilla tai respassa.

Monipuolinen buffet-aamiainen kuului meillä yöpymisen hintaan, muuten siitä olisi pitänyt maksaa 19,90€ mikä oli mielestäni ihan posketon summa vaikka valikoima olikin kattava.

Saksassa kun oltiin niin omia eväitä ei katsottu pahalla, eli budjettimatkailija voi hyvin nauttia aurinkotuoleissa omat hedelmät ja leivät.

Pientä extraa

Yksi övereimpiä juttuja, mitä kuplassa voi tehdä on kuumailmapallolento sen sisällä. Kyllä, vaikka kyse ei teknisesti ollut ihan oikeasta kuumailmapallosta niin idea oli kuitenkin sama: leijailla puiden latvojen yläpuolella ja ihmetellä maisemaa lintuperspektiivistä.

Varattiin oma lentomme lähes heti saavuttuamme paikalle ja olen sitä mieltä, että lentoon upotetut 49€ koko perheeltä olivat sen arvoiset.

Hieman edullisemmin olisi päässyt kokeilemaan ”parasailingiä”, mutta koska oltiin päästy kokeilemaan se oikea versio jo aiemmin Turkissa ei vaihtoehto houkutellut.

Summa summarum

Tropical Islands on monipuolinen kohde, jonka voi helposti yhdistää vaikkapa Berliinin kaupunkilomaan. Kaikkien ei tarvitse tehdä kylpylässä kaikkea, vaan aktiviteetit voi valita omien mielenkiinnon kohteiden ja matkaseuran kokoonpanon mukaan. Ruuan vuoksi tänne ei kannata matkustaa vaikka se ei huonoa ollutkaan. Pariskunnalle voi riittää päivä, lasten kanssa varaisin aikaa enemmän.

***

Roadtrip-juttusarjan edelliset osat:

Kesäkelkkarata Saksan ja Itävallan rajalla

Koblenz – kun kahdesta tulee yksi

Blautopf – salainen sininen suppilo Saksassa

Ravensburger Spieleland – huvipuisto lapsille

Mainaun kukkaissaari Bodenseella Etelä-Saksassa

Liechtensteinin ruhtinaskunnan juhlapäivä

Saksan Legoland

Kehlsteinhaus – ei mikä tahansa alppimaja

***

Blogini löydät myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply