Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lähtövalmisteluja joululomalle

Me lähdetään ensi yönä ajamaan kohti Suomea! Reitti on sama kuin viime vuonna eli mennään Tanskan ja Ruotsin läpi ja Tukholmasta laivalla Helsinkiin. Uuden vuoden jälkeen sitten samaa reittiä takaisin. Molempiin suuntiin yövytään laivan lisäksi Kööpenhaminassa, ja koska suomalainen kaveriperhe sattuu kätevästi asumaan siellä niin saadaan monta kärpästä yhdellä iskulla.

Kokemus tuo varmuutta – myös automatkailuun

Automatkaaminen on sen verran tuttua puuhaa jo meille, että en ole joutunut kuluttamaan henkistä pääomaa ihan järkyttävän paljon kaiken suunnitteluun. Mukaan pitää kuitenkin ottaa monia eri tilanteisiin sopivia tarvikkeita ja vaatekertoja: luvassa ainakin ulkoilua (joka sisältää ikuisuuskysymyksen talvivaatteet vai kuravatteet? Paras lienee ottaa molemmat!), uimista, mökkeilyä sekä kaupungilla oleilua lasten kanssa ja ilman. Autossa tullaan istumaan useampi tunti, joten sinne on varattu viihdykettä lapsille; piirustusvälineet, vihkot, tarroja, puuhakirjoja, pari pientä lelua, Spotifyn lasten lempikappaleiden soittolista ja muutama uusi äänisatu. Tällä kertaa sovittiin, ettei asenneta DVD-näyttöjä vaan katsotaan auton navigaattoriruudulta sitten yhdessä piirrettyjä, jos joudutaan seisomaan paikallaan vaikkapa satamassa.

Tämä liittyy myös Reetan usein koettuun matkapahoinvointiin. Minusta on tullut supernopea pelkääjänpaikalta takapenkillesyöksyjä muovipussin kera ja lapsella on aina pitkillä automatkoilla ”reissurannekkeet” eli akupunktiorannekkeet ranteissaan. En ole täysin vakuuttunut niiden tehosta, mutta ei niistä haittaakaan voi olla. Enemmän merkitystä tuntuisi olevan sillä, mitä syödään ja milloin, joten matkat pyritään selviämään kevyillä eväillä.

Joululahjat ovelle ja jääkaappi tyhjäksi

Kaikki joululahjat on hankittu, pakattu ja ne on saatu mahdutettua yhteen isoon matkalaukkuun. Muutama hieman kookkaampi yksilö jätetään jemmaan tänne Saksaan ja lapset saavat ne sitten joulun jälkeen. Lähes kaikki lahjahankinnat suoritettiin tänä vuonna kotisohvalta, kiitos Amazonin. Toinen kiitos vielä näille kuljetuspalveluille, jotka tuovat kaikki tilaukset kotiovelle ihan oletuksena. Yhden ainoan kirjatun kirjeen jouduin hakemaan postista, kun ei oltu kotona sitä toimitettaessa – ensimmäistä kertaa koko täällä asumisen aikana.

Jääkaapin tyhjäksisyöminen aloitettiin jo hyvissä ajoin, mutta jännästi sieltä joutuu kuitenkin kaikenlaisia pikkujämiä heittämään pois. Voi olla, että joudun sysäämään tämä tehtävän Miehelle, koska mulla vaan aina sieppaa niin paljon sysätä ruokaa roskiin. Jokaisen loman jälkeen aina päätän, etten päästä tyhjää kaappia pursuilemaan kaikkea epämääräistä, mutta nähtävästi epäonnistun siinä edelleen.

Ulkosuomalaisen joulu on lomaa ja ”lomaa”

Lapsilla on vierähtänyt edellisestä Suomen visiitistä kokonainen vuosi, ja he tuntuvat odottavan matkaa ihan erityisesti. Vuosi on kuitenkin prosentuaalisesti niin paljon pidempi aika heille kuin aikuisille – vaikkapa Reetan kohdalla sama kuin en itse olisi käynyt Suomessa yli 10 vuoteen. Hurja juttu ajatella, kun sen näin laittaa.

Koko loman ajan – tai no, ulkosuomalaiset tietää, että harvoinpa nämä Suomen matkan mitään lomaa  ovat – on luvassa paljon jo pitkälti ennalta sovittuja vierailuja, tapahtumia ja menoja. Tilanteessa, jossa meillä ei ole omaa asuntoa tai mökkiä, jossa viettää aikaa tämän tekee oikein mielellään. Tukikohtana pidetään anoppilaa, josta sitten singahdellaan yhdessä ja erikseen ympäri pääkaupunkiseutua ja välillä piipahdellaan pidemmälläkin. Kalenterit ei kuitenkaan ole tykitetty ihan täyteen, vaan siellä onneksi on aikaa myös ihan olemiselle, Prisma-vierailuille (hehe) ja spontaaneille treffeille.

Joululoma tulee todella hyvään saumaan ja sen jälkeen on luvassa pieniä muutoksia hausfraun arkeen – mutta tästä lisää myöhemmin!

***

Blogini löydät myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Tuikku 17.12.2018 at 18:00

    Oikein mukavaa Suomen matkaa ja rauhallista joulua teille 😘

  • Leave a Reply