Suomen suurin matkablogiyhteisö

Viikonloppurientoja

Nyt on luvassa sellaisia viikonloppuja ja rientoja jouluun saakka että oksat pois ja pala latvaa!

Bundesliigaa

Tulevana viikonloppuna pääsen ensimmäistä kertaa katsomaan Bundesliigan peliä, kun divarista liigaan noussut Düsseldorf Fortuna pelaa kotiottelun VfL Wolfsburgia vastaan. Jalkapallotietouteni on häviävän pieni, mutta onhan se nyt pakko päästä edes kerran kunnon matsiin kun jalkapallohullussa Saksassa asutaan.

Tietämykseni tasoa voi arvoida vaikkapa siitä, kun Düsseldorf Fortuna lyhennetään usein muotoon F95 perustamisvuoden mukaan. Mietiskelin sitten itsekseni, että onpas nuori joukkue, kunnes näin jossain oikean vuosiluvun: 1895.

Sillä lailla.

Pelejä & valotaidetta

Lähikaupunki Essenissä on viikonloppuna enemmänkin tapahtumaa. Ensimmäisenä suunnataan vuosittaisille Spiel-messuille eli enempää eikä vähempää kuin maailman suurimmille ei-elektroniseen pelaamiseen keskittyvään tapahtumaan. Minä ja Mies ollaan aina tykätty pelailla kaikenlaista, kotoa löytyy vino pino erilaisia lauta-, strategia- ja korttipelejä.

Löytyy sieltä hyllystä myös Kanin Loikka ja Kimble, mutta koska uskotaan porttiteoriaan niin lapsista kehkeytyy varmasti varsin hyvinä pelaajia myös. Tänään pelasin Arminin ja Reetan kanssa ”merirosvopeliä” eli korttipeli Port Royalia. 3-vuotias ei jaksanut ihan loppuun saakka, mutta 5-vuotias taisteli mainiosti.

Jahka selvitään pelimessuilta voidaan jatkaa illlan hämärtyessä samassa kaupungissa, koska Essenin valofestivaalit ovat juuri alkaneet. Oltiin tapahtumassa myös viime vuonna ja tykättiin kovasti, viimeksi taisi tulla sesongin ensimmäiset Glühweinitkin  juotua juuri tuolla.

A-luokan reissu Suomeen

Marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna on luvassa todellinen A-luokan reissu: lennän yksin viikonlopuksi Helsinkiin. Ehdin käymään ainakin yksissä ristiäisissä, parilla dinnerillä rakkaiden ystävien kanssa ja todennäköisesti sekoamassa jossain ruokakaupassa.

Pipareita! Glögiä! Suklaata! Joulusuklaata! Piimää! Viiliä! Manhattan-sipsejä! Jälkiuunileipää!

Lisäksi aijon hämmästellä, kuinka kortilla maksaminen onnistuu kaikkialla, kuinka kallista mikä milloinkin on ja kuinka paljon tutut kulmat ovat mahtaneet taas muuttua. Mutta voi odotan niiiiin paljon tätä, oi että!

Kohti joulua

Muutamana viikonloppuna ennen joulua saadaan vielä odotettuja vieraita kyläilemään ja sitten aletaankin olla jo tosi lähellä meidän tulevaa Suomen reissua. Noudatetaan viime vuonna hyväksi havaittua kaavaa eli ajetaan Tanskan ja Ruotsin läpi yhdellä yöpymisellä ja sitten vielä Tallink Siljalla lahden yli. Lapset muistavat viime vuodesta hämmentävän hyvin Harri Hylkeen discon, joten odotettavissa on vauhdikas risteily.

Aikaa Suomessa meillä on parisen viikkoa, ja ehkäpä muut ulkosuomalaiset voivat samaistua tähän: meillä on jo lähes kaikki päivät ohjelmoitu täyteen. Mutta vain ja ainoastaan kaikkea kivaa – perheen näkemistä, uintireissuja, mökkireissuja, kummilapsien ja heidän vanhempiensa moikkaamista.

Joulusta puheenollen, olkaahan linjoilla viikonloppuna, olisi pitkästä aikaa arvontaa luvassa!

***

Blogini löydät myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply