Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kuuma kesäpäivä Kölnin eläintarhassa

Saksassa tuntuu olevan todella paljon eläintarhoja. Pelkästään meidän läheltä löytyy ainakin 3 kookasta eläintarhaa alle tunnin ajomatkan päästä; Krefeldistä, Duisburgista ja Kölnistä. Düsseldorfissakin on aiemmin ollut oma eläintarhansa, mutta nykyisin tämä Zoopark on vain puistoalue, jossa myös mahtava vesileikkipaikka.

Monet lapsiperhevieraat Suomesta kertovat toiveekseen päästä eläintarhaan meillä vieraillessaan, joten siinäkin mielessä kiva, että vaihtoehtoja löytyy. Toisaalta jos menisi aina samaan puistoon, voisi hankkia itselleen vuosikortin, jolloin käynnit tulisivat edullisemmaksi, mutta kyllä sitä mielummin itsekin näkee uusia paikkoja.

Viimeisimpänä käytiin Kölnin eläintarhassa, johon pääsee kätevästi myös kaupungin keskustasta suoraan U-bahnalla 18 tai bussilla 140. Suunnitellulle vierailupäivälle osui yksi tämän hellekesän kuumimmista päivistä, mittari näytti +36 astetta varjossa lähes koko päivän. Hieman varoittelin etukäteen, että eläimiä voi olla vaikea nähdä tuollaisella säällä, mutta kun kaksivuotiaalle enkelikiharoin varustetulle neitokaiselle on luvattu virtahepo, niin onhan se mentävä katsomaan virtahepoja.

Virtahepojen ruokinta oli vaikuttava

Auton sai parkkiin lähelle eläintarhaa hyvin (ilmainen parkki!) ja pääsyliput maksoivat 19,50 euroa aikuisilta ja yli 4-12-vuotiailta lapsilta 9,50 euroa. Lapset saivat ystävällisiltä työntekijöiltä tehtävälaput ja kynät, palauttamalla lapun saisi kuulemma pienen yllätyksen lopuksi. Voi miten kiva!

Virtahepojen asuinalue eli Hippodom oli aivan pääsisäänkäynnin lähellä, joten suunnattiinkin suoraan sinne. Kaksi hippoa makoili rauhakseltaan omalla rannalla mutta ei niistä meinannut näkyä kuin kuonot. Kuikuiltiin hetken aikaa ympärillemme ja huomasin sattumalta seinälä lapun, jossa kerrottiin ruokinta-ajan olevan klo 14.00. Katsahdin kelloa, se oli 13.58 joten juuri parempaa ajoitusta ei olisi voinut olla. Jäätiin passiin hippojen uintipaikan paksun lasin taakse, ja hetken kuluttua yksi eläintenhoitajista alkoikin heitellä omenoita veteen. Jonkin aikaa jouduttiin odottamaan, että virtahevot reagoivat molskahduksiin – mutta sitten ne saapuivat. Hieman sameassa vedessä ensin kauempana, sitten aivan lasissa kiinni.

Kaksivuotias oli tohkeissaan ja niin oli kyllä isommatkin lapset, aikuisista puhumattakaan. Oli huikeaa nähdä virtahevon turvan harvassakasvavat karvat ja isot käyrät hampaat. Muutama omena ei mitenkään voi kyllä täyttää noin mahtavaa eläintä, joten varmasti muutakin ruokaa heille on tiedossa.

Selvittiin alueelta ilman kakkaroiskeita, vaikka seinällä oli varoituskyltti tällaisestakin aiheesta.

Isojen eläinten alueita useita

Hippojen jälkeen jatkettiin kierrosta ympäri eläintarhaa. Aivan kuten Krefeldissä ja Duisburgissakin, täälläkin puistoa oli mukava kiertää leveillä kaduilla ja hurjasta helteestä huolimatta eläimet olivat nähtävillä. Kuten seurueemme yksi jäsenistä kommentoikin, aitaukset on suuniteltu niin, että eläimet ovat kovin lähellä.

Kölnin eläintarhassa oli huomattavan paljon erityisen suuria eläimiä. Norsuja kokonainen lauma, kirahveja, sarvikuono, merileijonia ja meidän Reetan ehdoton suosikki: seeprat. Isoille apinoille oli omistettu kokonainen iso alue ja erikseen oli myös sademetsätalo – näissä oli kyllä hieman turhan hikinen ilmasto kun muutenkin meinasi läkähtyä. Yhteensä puisto tarjoaa yli 10 000 eläintä, jotka edustavat yli 800 eri lajia. Vertailun vuoksi Helsingin Korkeasaaressa on noin 150 eläinlajia.

Kylmiä limupulloja, mehua ja suolaisia sipsejä kului useamman tunnin kestäneen reissun aikana. Mitään oikeaa ruokaa ei edes juuri tehnyt mieli, jäätelö korvasi kätevästi päivällisen. Ostosten hinnat olivat aika kovia (0,5 litran limupullo 3,10 euroa), joten mahdollisuuksien mukaan kannattaa varautua omilla eväillä.

Paljon nähtävää myös toiselle vierailulle

Eläinten ruokinta-aikoja oli pitkin päivää, mutta monien lajien ruokinnat olivat samaan aikaan. Näin on varmastikin tarkoitus jakaa vierailijoita tasaisemmin alueelle ja toki tarjota nähtävää myös tuleville visiiteille. Meidän vierailupäivänä koko puistossa ei kyllä ollut juuri muita kuin me ja eläimet koulujen loma-ajasta huolimatta. Kyselinkin tästä lähtiessä, ja kyllä, normaalisti paikalla on moninkertaisesti ihmisiä, jotka helle oli nyt ajanut muihin kohteisiin.

Ennen lähtöporttia on luonnollisesti matkamuistomyymälä, joka kyllä tällä kertaa pääsi yllättämään iloisesti. Tarjolla oli lukuisia pehmoleluja monessa eri koossa, paljon eläinaiheisia kirjoja, kivoja leluja ja muuta mukavaa. Joskus nämä tuntuvat olevan täynnä krääsää, mutta ei näin täällä kertaa.

Lapset palauttivat lopuksi tehtävälaput, joissa piti yhdistää eläimen pää ja sen jalka ja nimetä eläimet. He saivat valita tästä hyvästä eläinaiheiset tarrat itselleen. Annetaan tälle reissulle tuplapeukku ylöspäin!

***

Blogini löydät myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply