Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kympillä kukkia pellolta

Täällä on jatkettu helteen pakoilua ja katsottu liikaa piirrettyjä sisällä. Sen verran on uskaltauduttu ulos, että käytiin piiiitkään to do -listalla olleella kukkien itsepoimintapellolla. Alkuun mietin, että mentäis pyörällä, mutta vilkaisu mittariin (+34c) ja auton ilmastointi vei voiton hyvin nopealla pohtimisella.

Asuin aiemmin Helsingissä lähellä Haltialan peltoja, joista oli mahdollista hakea herneitä tai kukkia ilmaiseksi omaan käyttöön. Kaikki eivät valitettavasti aina ihan ymmärtäneet, mitä tämä ”omaan käyttöön” oikein tarkoittaa, mutta toivottavasti pelloista on riittänyt taas iloa mahdollisimman monelle.

Nyt lähistöllämme on muutamiakin peltoja, joista voi käydä poimimassa kukkasia pientä maksua vastaan. Ollaan ajettu ja pyöräilty näiden ohi useasti, mutta koskaan ei ole ollut hyvä hetki jäädä saati saksia tai veistä mukana. Nyt varustauduin saksilla, paperikassilla ja pussillisella vettä.

Kukkapellolle voi vapaasti mennä poimimaan daalioita, gladioluksia ja auringonkukkia. Hinnat ovat maltilliset; daaliat 0,40 euroa, galdiolukset 0,80 euroa, auringonkukat 0,80 euroa. Rahat laitetaan kassaan ja kyltti muistuttaa, että vain maksetuista kukista tulee iloa.

En tiedä yhtään, mikä on paikallisten rehellisyystaso tällaisissa ostoksissa, mutta voisin kuvitella sen kuitenkin suht korkeaksi. Näkyihän maassa nahistuneita leikattuja kukkavarsia, mutta ehkä tarpeeksi suuri osa maksaa ostoksensa rehellisesti, jolloin bisnes on vielä kannattavaa.

Laskutaidottomille asiakkaille kassan vieressä oli laminoitu taulukko, paljonko tekee vaikkapa 8 kukkasta 0,80 euron kappalehinnalla. Kerääjille oli tarjolla myös veitsiä paksujen varsien leikkuuta varten, joten oltaisiin siinä mielessä voitu pysähtyä pelloille milloin vain.

Kerättiin kukkia noin kympillä ja saatiin hienot kotiinviemiset! Pellolla oli ihan tajuttoman kuuma, vartin homman jälkeen minä ja lapset oltiin ihan valmiita palaamaan auton ja ilmastoinnin pariin. Ihmettelin, miten kukat olivat näinkin hyvässä hapessa, kun mitään kastelulaitteita en pellolla nähnyt.

Erittäin epäsaksalaisesti kukkaostokset olisi ollut mahdollista maksaa myös kännykällä PayPal-tililtä. Täällähän käteinen on edelleen oikeasti kovaa valuuttaa, joten tämä yllätti ihan aidosti.

5-vuotias hovikuvaajani Armin on loistava, Instagram-husband kun on usein töissä

***

Blogini löydät myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply