Suomen suurin matkablogiyhteisö

Päällimmäiset tunnelmat All Inclusivesta

Vielä vuosi sitten Kroatiassa ollessamme naureskeltiin läheisille resorttilaisille, jotka vaelsivat joka aamu sille samalle altaalle värikkäät all inclusive -rannekkeet käsissään. No turkkilaisesta resortista terveisiä vaan, pari viikkoa hujahti saksalaisten ja itäeurooppalaisten perheiden seassa ja nyt on sitten koettu tämäkin puoli ”matkailusta”. Mitä jäi päällimmäisenä mieleen?

Mulle sanottiin etukäteen, että kun menette Turkissa viiden tähden hotelliin, niin odota neljää tähteä ettet pety. Oikein mainio vinkki ja voin vahvistaa tämän tässä nyt eteenpäin. Sanoisin Club Hotel Felicia Villagen olleen kuitenkin oikein hyvä neljän tähden paikka.

Saksalaiset, venäläiset ja me

Matka varattiin Saksan TUI:n kautta, eikä kyseinen hotelli näytä olevan Suomen saati pohjoismaiden valikoimassa ollenkaan. Toki hotellin voi varata omatoimisesti suoraan heidän sivuiltaan tai vaikka Booking.comista.

Hotellissa oli siis lähinnä saksalaisia, venäläisiä, puolalaisia, latvialaisia, liettualaisia ja myös muutamia turkkilaisia lomalaisia. Joitain muitakin kansallisuuksia oli edustettuna, mutta me oltiin kyllä takuuvarmasti ainoat suomalaiset. Oltiin myös ainoat samalla lennolla Düsseldorfista tulleet asiakkaat ja saatiin näin ollen ekslusiivinen tervetulotilaisuus turkkilaiselta oppaaltamme, jonka englanti oli huonompaa kuin meidän saksa. Päädyttiin siinä alkupöhnässä varaamaan vielä häneltä yhden päivän retken Alanyaan, oi näitä aikoja, ja tästä lisää myöhemmin.

Kaikki mahdolliset ohjelmat ja palvelut pystyi hoitamaan saksaksi, tarjoilijat puhuivat saksaa ja hotellin respaneitikin lähinnä pyöritteli päätään, kun kerran kävin yrittämässä asiointia englanniksi. Turkin kieltä ei tullut opittua, eikä kukaan aloittanut meille keskustelua englanniksi, vaan saksalla mentiin. Saksalaisia turisteja tämä ei näyttänyt haittaavan lainkaan, itse olisin kyllä saanut jonkun tasoisen ahdistuskohtauksen, jos koko loman olisi voinut hoitaa suomeksi…

Mitä resortissa ei ole, sitä et tarvitse

Resortin alue oli isompi, kuin mitä olin kuvista etukäteen mieltänyt. Siellä oli kyllä kaikki, mitä voi parin viikon aikana tarvita. Pelkästään uima-altaita oli neljä; iso Action Pool, matala lasten allas, supermatala pikkulasten allas ja erillään näistä älämölöpaikoista oleva Relax-pool. Action Poolilla oli kolme erilaista vesiliukumäkeä ja musiikkia soitettiin aamusta iltaan. Oli vesijumppaa, vesipooloa, vaahtobileet, veden päällä kelluvaa pomppulinnamaista esterataa ja lasten kerhon vetämiä aktiviteetteja. Allasbaarista sai juotavaa ja välillä myös syötävää ja tällä allasalueella pystyi hyvin viettämään leijonanosan päivästä.

Siistiin hiekka/pikkukivirantaan oli viherkentän läpi mentävä matka, kuntosali löytyi, kampaaja, kauppoja (feikkituotetta feikin perään), hierontaa, aerobiciä (kuka hullu haluaa hyppiä steppilaudalla neljänkymmenen asteen helteessä?!), tikanheittoa, jousiammuntaa, lasten leikkipaikkaa… Ja nämä kaikki näyttivät keräävän päivittäin osallistujia!

Hyvä ruoka mutta huonot juomat

Ruoka on erityisesti all inclusivessa todella suuressa roolissa, eikä siitä ollut juuri mitään moitittavaa. Tarjonta oli tuoretta, monipuolista, värikästä ja kauniisti esillepantua. Vaikka väkeä oli ruokailuissa paljon, jonottaa ei tarvinnut kuin ehkä suosituimpia erikoistarjoiluja, kuten grillattua lohta tai erikseen jokaiselle tehtyjä pasta-annoksia. Jälkiruokapöydässä oli sekä lounaalla että illallisella pieniä makeita kakkupaloja ja paikallisia herkkuja (baklavan kaikki variaatiot) monen metrin verran sen seitsemää sorttia ja muutama päälle.

Juomatiskeille ei ollut jonoja enkä nähnyt kenenkään tilailevan kaljaa heti aamusta. Hotelli on vahvasti profiloitunut perhehotelliksi, ja sinne näytti eksyneen vain muutama lapseton pariskunta. Ensi kerralla he ehkä lukevat hotellikuvauksen hieman tarkemmin ennen matkan varaamista.

Drinksut olivat pääsääntöisesti aika kauheita, tuli ikävä kunnon Aperol Spritziä tai huolellisesti tehtyä Pina Coladaa. Mielummin olisin juonut yhden hyvän drinksun kuin kymmenen huonoa. Tosin en sitten juonut niitä ollenkaan, vaan tyydyin litkimään sitä ainutta tarjolla ollutta paikallista valkkaria, jonka sai paremman puutteessa kylmänä alas.

Ennakkoluulot eivät olleet kaukana todellisuudesta

Moni kertoo aina olleensa jossain all inclusivessa, joka oli todella kiva. No mikä tekee all inclusivesta todella kivan? Sanoisin tällä kokemuksella, että hotellialueen monipuolisuus, ruokailuiden sujuvuus, ruuan taso ja vaihtelu, toimivat, siistit ja viihtyisät altaat ja se, että eri ikäiset lapset on huomioitu – aikuisia unohtamatta. Viikko tässä paikassa olisi ollut liian vähän, mutta kaksi viikkoa juurikin sopivasti.

Loppuun vielä yhteenvetona lyhyesti, miten kävi ennen matkaa kirjoittamilleni ennakkoluuloille! Haluaisin kuitenkin huomauttaa, että vaikka nämä osuivatkin pelottavan hyvin oikeaan tietyin paikoin, on all inclusive -meiningillä ehdoton paikkansa kahden pienen lapsen kanssa. Ruokaa saa aina jostain, kaikki on lähellä, kaikki on helppoa ja tekemistä ja ohjelmaa riittää erityisesti lapsille – jolloin aikuisetkin voivat hengähtää. Mutta niin, ne ennakkoluulothan olivat:

1: Välinpitämättömät turistit

Oi kyllä! Aurinkotuoleja varattiin ja tästä ehdinkin jo avautua kokonaisen jutun verran. Lähdettiin siis leikkiin mukaan ja pidettiin tukikohtaa lastenaltaan viereisellä varjoalueella.

2: Ruokailu malliin back to school

Vaikka hotellissa oli paljon lomalaisia, ruokailut sujuivat ihmeen kivuttomasti. Satunnaisia jonoja saattoi muodostua, mutta kun esim. aamiasta oli tarjolla klo 7-11 niin siellä harvoin oli ryysistä. Lapset söivät ranskalaisia varmaan koko vuoden edestä (eivät sentään aamiaisella, vaikka niitä olisi ollut tarjolla!) mutta jäätelö meni maksimissaan yksi päivässä, koska sen jakelu oli rajoitettu yhteen tuntiin iltapäivällä. Kertismukeja kului allasalueella, mutta muuten tarjolla oli ihan oikeat astiat, joten sitä muoviroskaa ei tullut niin paljon kuin pelkäsin.

3: Teemaillat

Joka ilta paitsi sunnuntaisin hotellin amfiteatterilla oli iltashow, jonka tasoa voisi verrata sellaiseen ruotsinlaivashowhun. Kerran kahteen viikkon osui monipuolisin turkkilainen ilta, josta on pakko avautua vielä myöhemmin lisää.

4: Minimaalinen Miniclub

Lasten kerho yllätti positiivisesti, ohjelmaa oli vaihtelevasti aamu- ja iltapäiville ja ohjaajia oli useita. Mutta niin oli kyllä lapsiakin!

5: Huono palvelu

Palvelun taso oli todella vaihtelevaa, osa henkilökunnasta oli hommissa suurella sydämellä ja joku saattoi käydä röyhkeästi kyselemässä tippejä suoraan pöydistä ruokailun jälkeen.

6: Olet jumissa hotellilla

Et muuten ole, jos vuokraat auton pariksi päiväksi kuten me tehtiin! Mutta joo, ilman sitä kyllä, resortin lähellä oli lähinnä muita resortteja.

Lähtisinkö uudelleen? Miksipä ei – kaikki toimi, kaikki oli helppoa ja lapset saivat uida sydämensä kyllyydestä! Uusintamatka kiinnostaa kyllä vain, jos se ei ole vuoden ainoa reissu. Vaikka lomailu on siistiä niin se on matkailu joka avartaa. Tässä oli kuitenkin ensisijaisesti kyse lomailusta eikä matkailusta, ja nyt ymmärrän, että niillä on ihan vissi ero.

***

Pssst…! Erityisesti Instagramissa nyt paljon lisää lomakuvia, käy kurkkaamassa!

***

Blogini löydät myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Anu 11.8.2018 at 18:45

    Tosi hyvä huomio tehdä ero lomailun ja matkailun välillä! Toissakesänä oltiin mekin all inclusive -resortissa samoilla nurkilla, ja lähdin samoin ennakkoluuloin. Lisäksi mukana oli vähän huolta Turkin niihin aikoihin melko levottoman tilanteen vuoksi. Lomakohteena se oli lasten kanssa oikein mainio, mutta eipä siinä tosiaan matkailusta voi puhua.

  • Leave a Reply