Suomen suurin matkablogiyhteisö

Juhannusostoksilla Ikeassa

Oi Ikea, tuo ulkosuomalaisen ostoskeidas pohjolan herkkuihin ja oikean kokoisiin pussilakanoihin!

Ensi viikonloppuna juhlitaan taas keskikesää ja yötöntä yötä. Täällä Saksassa tosin tulee pimeää yhdentoista aikaan mutta sää sentään näyttää luovan aitoa juhannustunnelmaa; tällä hetkellä viikonlopuksi on luvattu pilvistä ja alle 20 astetta.

Ulkosuomalainen varautuu juhannukseen

Tämän vuoden juhannus on nyt järjestyksessään toinen, jolloin ei ollakkaan Suomessa totutusti ystävien mökillä. Viime juhannuksen alla kipuilin enemmänkin, varsinkin kun oltiin ennen muuttoa tuumittu lentävämme Suomeen juhannukseksi ja jouluksi. No, vain toinen noista toteutui.

Nyt siis tietää jo hieman, miten toimia. Ensinnä kannattaa pysyä poissa sosiaalisesta mediasta, koska sinnehän tulee vain joka tuutista toinen toistaan harmonisempia mökki, sauna & laituri -kuvia, fiilistelyjä Suomen luonnon kauneudesta ja kesämökin rikkumattomasta rauhasta. Kuvia kavereista grillaamassa ja nostamassa maljaa yhdessä.

Kävin valmistautumassa juhannukseen siis Ikeassa, sain sieltä purkilliset silliä ja kaikenlaista pikkusälää, mitä en ollut menossa ostamaan. Prkl Ikea! Täällä kyllä osataan tuoda ruotsalaisuutta esille ehkä jopa vahvemmin kuin Suomessa. Ikean pihalla oli koristeltu juhannussalko ja aulassa oli sini-keltaisessa kansallispuvussa näkkileivän maistattajaneitokainen.

Tälle juhannukselle on tiedossa upgreidaus verrattuna viime vuoteen, luvassa on nimittäin saunomista (!) ystäväperheen luona. Heillä on kerrostalon alakerrassa pieni sähkösauna asukkaiden käytössä. Autenttisesta kokemuksesta jää uupumaan vain kiukaan mahtipontinen kihahdus; tässä saunassa ei juurikaan vettä heitellä, koska löylyhuoneessa ei ole lattiakaivoa. Muutenkin saksalainen saunakulttuuri eroaa monilta osin suomalaisesta. Ottakaas juhannuslukemiseksi aiheesta laajemmin kirjoitetut jutut Heidin Viherjuuria -blogista ja Katin Suomalainen in Allgäu -blogista.

Leirielämää poissa Suomesta

Juhannusaaton saunomisen ja grilli-iloittelun jälkeen jatketaan juhannusviikonloppua Düsseldorfin suomalaisten kanssa, kun Suomi-koulu on järjestänyt perheleirin naapurikaupungissa olevassa leirikeskuksessa. Tarkoitus ei ollut varsinaisesti järjestää juhannustapahtumaa, mutta sattumoisin juhannus sopi suurimmalle osalle. Voidaan siis yhdessä purkaa Suomi-ikävää ilman kokkoa, saunaa tai pulahdusta järveen.

Mutta luvassa kuitenkin lisää grillausta, edullisia viinipulloja ja Mölkky-turnaus. Lähileikkikauppamme muuten myy tätä klassikkopeliä, paketissa lukee saksalaisittain ”Das Mölkky”. Eli jos mietit minkä artikkelin valitset, tässä vastaus.

Ja kuten ehkä nokkelimmat blogin lukijat ovat jo päätelleet; emme tänäkään kesänä tule Suomeen. Tämä päätös tehtiin siltä pohjalta, että hyödynnetään nämä (lähi)matkailumahdollisuudet vielä, kun voidaan ja iloksemme vierailijavirta Suomesta tännepäin on vahva. Tällä hetkellä alakertamme B&B varauksia otetaan vastaan syyskuusta eteenpäin. Kiitos kaikki ihanat, ketkä olette tänne päässeet tulemaan tai olette vielä tulossa, lämpimästi tervetuloa!

***

Blogini löydät myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Katriina 21.6.2018 at 02:07

  Niinpä, ruotsalaisten kurssi on korkealla. Aikuiset ovat lapsesta asti kasvaneet Astrid Lindgrenin kirjojen kanssa ja oppineet niitten henkilöitten mukana tuntemaan ruotsalaista elämää. Ruotsalaiset osaavat hyödyntää sitä erityisesti jouluna ja juhannuksena. He, mutta meillä suomalaisilla on sauna!
  Täällä etelässä, Pfalzin maakunnassa Saksassa ”suomitytöt” oppivat vaatimattomiksi. Me, 10 ison tytön porukka,kokoonnumme huomenna, torstaina juhannuksen merkeissä syömään ja puhumaan suomea Kalastajatorpan Beach Barissa ja kuvittelemme olevamme järven rannallaSuomessa. Järvi on oikeastaan uimalampi, eli entinen soranottopaikka, joita näillä seuduilla Reinin varsilla on runsaasti. Ravintola Fischerhütteon kaiketi kalastusseuran kantapaikka, josta saa näköjään mm. kalaa, lihaa ja pastaa. Nautitaan täällä kauempana etelässä pitkästä valoisasta kesäillasta puoli yhteentoista asti.Viina ei virtaa, ei olut eikä viinikään, kun matkaamme autoilla. Uimaan voisi pulahtaa lampeen. Jos mielii saunaan eikä hävetä alastomien miesten seura, on mentävä huomen aamuna klo 10 kaupungin Itäpuiston uimahalliin (Ostparkbad), missä on vara valita viidestä pienestä, mutta hienosta saunasta. Ujojen naisten pitää odottaa keskiviikkoon asti naisten eliittistä saunavuoroa. Ujoille miehille ei ole vuoroa.
  Keljut suomalaiset yrittivät ottaa meiltä yhden vaatimattoman ilon pois,eli sen ylimääräisenvaloisan iltatunnin, ja veivät aloitteen EU-parlamenttiin äänestykseen. Onneksi italialaiset ja/tai muut etelämaalaiset pitivät meidän saksansuomalaisten puolia, vaikka saksansaksalaiset olisivat suostuneet suomensuomalaisten ehdotukseen. Asian käsittely ja äänestys taisi Eu-parlamentissa kestää minuutin.
  Muuten minullakin on tuttavan omatekoinen Pölkky- peli, mutta ei tällä hetkellä pelipaikkaa eikä pelikavereitakaan.( Mölkky on tuotesuojattu.) Pelasin saksalaisessa koulussa neljäsluokkalaisten kanssa pihalla ja lapset tykkäsivät kovasti.
  Hauskaa juhannusta teillekin, vaikka puitteet ovatkin hiukan muunnettuja. Puuttuu vain Finnish
  Air Force (hyttyset). Onko ikävä?

 • Leave a Reply