Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkustan ympäri Eurooppaa, autossa paljon on tunnelmaa

Matkustan ympäri maailmaa, laukussa leipää ja piimää vaan…

Piimää sain viimeksi jouluna eikä ihan maailmaakaan kierretä, mutta sentään silleen löyhästi Saksa tulee kierrettyä elokuussa. Otetaan auto alle pariksi viikoksi ja ajellaan yhteensä lähemmäs 3000 km. Esittelen tässä reitin pääpiirteittäin, ja kommentteihin sopii vinkata lisää näistä kohteista tai niiden reitillä olevista helmistä.

Kurkkaa myös karttakuva jutun lopusta. Los geht’s!

Koblenz ja Deutsches Eck, Saksa

Tämä ”joentörmä”, kuten appiukkoni Koblenzia ja Deutsches Eckiä nimittää, on ollut vierailtavien kohteiden listallani jo pitkään. Kyseessä on paikka läntisessä Saksassa, Rein- ja Mosel-joen yhtymäkohdassa. Tiedän, että siellä on gondolihissi, josta voisi ihailla näkymiä ja muuten olisi tarkoitus lounastaa jossain päin kaupunkia.

Blautopf, Saksa

Olen jo pitkään tallentanut satunnaisia mielenkiintoisia paikkoja Google Mapsiin. Tallennus onnistuu helposti halutun kohteen kohdalta, klikkaa Save ja valitse valmiista vaihtoehdoista haluttu lista, jolle kohde tallennetaan. Tallennan tällaiset ”Want to go” -tägin alle, jolloin ne näkyvät vihreinä lippuina kartalla jatkossa.

Yksi vihreä lippu löytyy tämän erityisen sinisen järven kohdalta, ja sainpa vielä varattua hotellin suht sopuhintaan aivan järven kupeesta.

Ravensburger Spieleland, Saksa

Saksa tuntuu olevan täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia teemapuistoja, ja reitille osuu kätevästi Ravensburger Spieleland. Väittäisin tämän olevan suomalaisten keskuudessa hieman tuntemattomampi, ainakaan itse en ole aiemmin tällaisesta kuullut. Meillä on kotona monia Ravensburgin lautapelejä ja palapelejä, ja aikuisetkin tykkää että lapset tykkäävät niitä pelailla. Suunta kohti vaativampia strategiapelejä on auki!

Puisto käsittää monta erilaista teemakokonaisuutta, ja yhdet vetonaulat ovat Die Maus und der Elefant, joita voisi varmaan verrata joihin Pikku Kakkosen klassikkohahmoihin, joiden parissa koko kansakunta on TV:n äärellä kasvanut.

Bodensee, Saksa

Bodensee, suomeksi Bodenjärvi on Keski-Euroopan kolmanneksi suurin järvi Balatonin ja Genevenjärven jälkeen. Sitä ympäröi niin Saksa, Sveitsi kuin Itävaltakin, joten veneretkellä järven yli voikin päätyä eri maahan.

Bodenseen alueella olisi nähtävää ja koettavaa vaikka kuinka paljon – mitä enemmän Googlaan, sitä enemmän niitä vihreitä lippuja alueelle ilmestyy – mutta meillä on aikaa vain reilun päivän verran. Majoitukset olivat lähinnä sikahintaisia järven tuntumassa, mutta hieman etäämmältä löytyi suotuisa airbnb-asunto Deisendorfin kylästä.

Liechtenstein

Vain reilun 38 000 asukkaan pikkuvaltio, Liechtensteinin ruhtinaskunta ei nyt suoranaisesti omaa mitään sen kummempaa, mitä vartavasten mentäsiin katsomaan. Mutta koska piipahdus siellä ei tee suurta mutkaa matkaamme, niin miksipä ei! Uusi maa lapsillekin ”olen käynyt” -listaan. Ollaan Miehen kanssa tuolla piipahdettu jo aiemmin vuosia sitten eräällä Euroopan autoreissulla, ja taidettiin tehdä sama minkä moni muukin turisti: lähetettiin postikortit.

Legoland, Saksa

Kaikkihan tietää Tanskan Legolandin Billundissa, mutta tiesitkö että Saksassa on myös Legoland? Tämäkin oli itselle uusi tieto vielä reilu vuosi sitten, ja koska sekä Mies että lapset rakastavat Legoja niin onhan siellä käytävä. Joulun jälkeen he kokosivat iltapuhteina valtavan NinjaGo merirosvolaivan, josta en ole vieläkään ihan varma kenen lempilahja se oikein oli.

Das Kehlsteinhaus, Saksa

Reittiä suunnitellessa haluttiin, että valitaan kohteita sekä lasten että aikuisten ehdoilla. Hitlerin loma-asunto Kotkanpesä menee jälkimmäiseen kategoriaan. 1800 metrin korkeudessa Saksan Alpeilla oleva alppimaja tarjoaa nykyisin museon, ravintolan ja myös täällä olisi luvassa huikeita näkymiä Kögisseelle ja hyvällä säällä jopa Salzburgiin saakka.

Praha, Tsekki

Tsekin pääkaupunki ei varmaan kummempia esittelyjä kaipaa, mutta itselle tämä on täysin uusi, joskin pitkään himoittu kaupunki. Aikaa Prahassa meillä on vajaat kaksi päivää, joten taas joutuu suorittamaan rankkaa priorisointia sen kanssa, mitä haluaa, ehtii ja jaksaa siinä ajassa tehdä. Ainakin Lähtöportti-blogin juttu pienoisrautatiemaailmasta voisi olla aika kova vierailukohde lasten kanssa.

Tropical Islands, Saksa

Vanhaan Zeppelin-ilmalaivahalliin rakennettu Tropical Islandsin tekotropiikki hiekkarantoineen on jotain, jota en osannut kuvitella olemassakaan. Tämä on kuitenkin totta, vain 60 km Berliinistä ja ta-daa, olet rantalomalla. Odotan innolla, mitä mieltä lapset tulevat olemaan tästä paikasta. Mulle ja Miehelle tämä on tuttu myös vuosien takaa, mutta tällä kertaa pääsemme myös yöpymään maailman suurimmassa sisävesipuistossa.

Lue lopullinen juttu roadtripiltä Tropical Islands on tropiikkisi Berliinin kupeessa

Celle, Saksa

Celle on kaupunki Ala-Saksin osavaltiossa; jos vedät viivan Hampurista etelään ja toisen Berliinistä länteen niin suurinpiirtein viivojen risteyskohdassa. Tämäkin löytyi kartalta vihreällä lipulla varustettuna, ja kaupunkia on kehuttu Saksan kauneimmaksi. Toisen maailmansodan tuhoilta säästyivät ristikkorakennukset houkuttanevat paikalle kesäaikaan muitakin kuin meidät.

Lue lopullinen juttu roadtripiltä Kanoottihommia Cellessä

Utrecht, Alankomaat

Roadtrippimme viimeinen etappi on Utrecht, joka valikoitui kohteeksi Amsterdamin hotellihintojen ollessa pilvissä ja kaverin hyvän vinkin perusteella. Utrechtiä on kuvailtu pienois-Amsterdamiksi kanaaleineen, ja saatiinkin kiintoisan oloinen majoitus aivan yhden kanaalin varrelta. Alunperin toiveena oli majoittua houseboatissa, mutta sopivaa (lue: fiksun hintaista hyvästä paikasta) ei etsinnöistä huolimatta löytynyt.

Lue lopullinen juttu roadtripiltä Utrecht – varteenotettava vaihtoehto Amsterdamille

Miltäs reitti ja kohteet kuulostavat? Tämä lienee ihan hyvää vastapainoa parin viikon all inclusivessa löhöilylle. Kaikki autoreissun majoitukset on varattu, ajokilometrit laskettu ja matkakuume sen kun vaan nousee kun tätä kirjoitin!

Ajoetapit ovat tällä kertaa aika kevyitä, pisin yksittäinen veto on heti alkuun, 500km. Mutta sitten kun se on lusittu, niin kaikki loput ajot ovat lyhyempiä. Kartan mukaan jäädään Utrechtiin, mutta toki ajetaan sieltä vielä kotiin Düsseldorfiin. Google Maps ei vaan antanut mun laittaa enempää määränpäitä reitille, rajansa kaikella, njih.

Linkkaa ihmeessä blogitekstisi tai kirjoita muut vinkkisi, jos tässä oli tuttuja kohteita. Kaikki tiedonmurut otetaan ilolla vastaan! Share the love!

***

Blogini löydät myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Erja 18.6.2018 at 22:28

  Koblenz!❤️
  Mä asuin 7 vuotta Koblenzin lähellä ja käydään siellä muutaman kerran vuodessa, koska mun miehen vanhemmat asuu siellä. Gondolihississä kannattaa käydä. Siellä ylhäällä on linnoitus, Ehrenbreitstein. Se on myös näkemisen arvoinen paikka.

  • Reply Jenni / H niin kuin Hausfrau 19.6.2018 at 14:31

   Ei hullumpi paikka asua 😀 Kiitos, täytyy kurkata tuo linnoitus 🙂

 • Reply Ulla 18.6.2018 at 23:03

  Legolandiin on meiltä n. tunnin ajomatka. Tosi kiva paikka, suosittelen. Playmobilland olisi niin ikään vajaan tunnin ajomatkan päässä, se on meillä tämän kesän käyntilistalla. Kiitti tuosta Ravensburg Spielland -vinkistä, Sendung mit der Maus on meidänkin sunnuntaiaamujen vakkariohjelma ja kovassa suosiossa.

  • Reply Jenni / H niin kuin Hausfrau 19.6.2018 at 14:33

   Tuohon Playmobillandiin sain myös vinkin, täytyy laittaa se muistiin tuleville kesille 🙂 Kerro sitten millainen oli!

 • Reply xx 19.6.2018 at 00:56

  Mä vietin välivuotta kymmenisen vuotta sitten Leipzigissä, tällä kertaa teidän reitti näyttää menevän ohi, mutta suosittelen ehdottomasti poikkeamista siellä joskus. Todella tunnelmallinen ”pikku”kaupunki, joka on tunnettu mm. messuistaan ja Bachin kotikaupunkina ?

  • Reply Jenni / H niin kuin Hausfrau 19.6.2018 at 14:33

   Leipzig on ollutkin mulla mielessä kanssa pitkään, aina se pumpsahtaa jossain tekstissä vastaan 🙂

 • Reply Jonna 19.6.2018 at 10:56

  Mahtavalta reissulta kuulostaa! Varmasti kaikki kivoja ja lasten mieleisiä paikkoja. Me on myös mietitty tuota Tropical Islandia Berliinin lomamme yhteydessä, mutta en tiedä riittääkö meillä aika. Varmasti olisi upea paikka, mutta olemme Berliinissä vain pari päivää. Koblenz on kyllä ihastuttava kaupunki, kävimme siellä useampaan otteeseen. Blogista löytyy pieni esittely kaupungista: https://www.rantapallo.fi/lempipaikkojani/2016/05/30/koblenz/

  • Reply Jonna 19.6.2018 at 10:59

   Suosittelen myös ihan Koblenzin vieressä olevaa Stolzenfelsin linnaa. Mahtavat näköalat Reinille ja todella kaunis puutarha. https://www.rantapallo.fi/lempipaikkojani/2017/07/24/linnoja-reinilla-stolzenfels-koblenz/

   • Reply Jenni / H niin kuin Hausfrau 19.6.2018 at 14:35

    Tropica Islandiin kannattaa kyllä varata suoraan koko päivä, sen verran iso paikka ja paljon ihmisiä, että ainakin viimeksi muistelen meidän seisseen jonkin verran myös jonoissa.

    Ja kiitos linkeistä ja vinkeistä, muistelinkin että te ootte tuolla käyneet enemmänkin 🙂

 • Reply Frida Ingrid 19.6.2018 at 11:21

  Kivan kuuloinen reitti! 🙂 Me ollaan juuri tällä hetkellä kiertämässä omalla autolla Eurooppaa, ja juurikin Saksassa huristellaan. Tosin tänään jo Luxemburgin kautta Belgiaan! Samoja piipahduksia teidån kiertueelta meillä ollut Praha ja Liechtenstein, ja kokonaisuudessaan tähän mennessä jo 14 maata. 🙂 Ihanaa roadtrippiä teille!

  https://www.rantapallo.fi/fridaingrid/

  • Reply Jenni / H niin kuin Hausfrau 19.6.2018 at 14:37

   Ihanaa matkaa teille! Luxemburg on tosi kiva paikka, Belgiassa en kauheasti Brysselistä perustanut mutta ranskalaiset ja vohvelit pelastaa reissun 😛 Teillä tulee kyllä huikea määrä maita – kiitos Euroopan lyhyiden välimatkojen! 🙂

 • Reply Katriina 19.6.2018 at 13:40

  Kuulostaa hyvältä. Olette valinneet reitin Bodenseejärven itäpuolitse ja sielläkin on paljon nähtävää. Lasten kanssa matkustamisessa on tietenkin asetettava omat prioriteettinsä, mutta on mahdollista yhdistää matkaan kaksi Bodenseen päänähtävyyttä, jotka itse tunnen. 8 km:n päässä Deisendorfista on Unteruhligenissa maailmanperintökohde , arkeologinen kivikautinen museo Pfahlbauten/ Pilewellings, jossa on myös lapsille aktiviteettejä, (kotisivu saksaksi ja englanniksi). Sieltä pääsee kätevästi lautalla suoraan Bodenseen länsipuolelle, toiselle päänähtävyydelle tosi ihanalle Mainaun kukkaissaarelle (Bernadotte suvun omistuksessa ja hoidossa). ( Mainaulla pärjää pankkikortilla, heh!) On näköjään saatavana myös kombilippuja (kotisivu Die Bodeseeschifffahrt, BSF). Mainausta voi ajaa Konstanzin kautta Sveitsin läpi Bodenseen rantaa Liechtensteiniin (Konstanz -Vaduz n. 96 km). Näkymät Alpeille ja järvelle matkan varrella ovat mainiot. Sveitsin frangeja ei välttämättä tarvitse vaihtaa, koska ajomatkaa Sveitsin puolella on vain n. 50 km. Sikäli kuin ymmärsin oikein tietullia pitää maksaa moottoritiellä.Kannattaa tarkastaa asia, ettei joudu maksamaan 200 frangin sakkoa. Hauskaa matkaa!

  • Reply Jenni / H niin kuin Hausfrau 19.6.2018 at 14:38

   Kiitos paljon vinkeistä! Tuon Mainaun saaren olinkin jo laittanut vierailtavien kohteiden listalle 🙂 Katsotaan mitä reittiä ptkin päädytään ajamaan 🙂

  Leave a Reply