Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ennakkoluuloja All inclusivesta

Alkuvuonna iltoja ja taas iltoja netin äärellä pähkäiltyämme, kesälomaa kuumeisesti erilaisilta varaussivustoilta etsien, päädyimme lopulta hieman yllättävään ratkaisuun: kahden viikon All inclusive -lomaan Turkissa.  Kohde on lähellä rantakaupunkia nimeltä Side, jonka rannoista olen kuullut paljon hyvää.

Aiemmin olen ollut ”Ei koskaan ikinä all inclusiveen” -koulukuntaa, mutta en liene ainut kahden pienen lapsen äiti, joka kääntää kelkkaansa tässä asiassa. Meidän perheen matka on jo maksettu ja reissuun päästään kuun lopussa. Pakettiin kuuluu siis lennot, hotellikuljetukset, ruuat ja juomat hotellilla koko kahden viikon ajaksi.

Kreetalla 2014 & pieni vesipeto Armin 1v 3kk

Tietyt ennakkoluulot ovat silti vielä valloillaan, ja ajattelin listata niitä tähän. Tässä olisi nyt sellainen todellinen worse-case-scenario,  yhdistelmä asioita joita olen kuullut muilta tai millaisia kauhukuvia itsellä on. Loman jälkeen olisi sitten tarkoitus vertailla, pitivätkö ne paikkaansa vai menikö paremmin.

Ennakkoluulo 1: Välinpitämättömät turistit

Sikailevat turistit valloittavat pyyhkeillään parhaat aurinkotuolit heti aamun sarastaessa ilman aikomustakaan olla itse paikalla ennen puoltapäivää. Lapset saavat riehua vapaasti niin ettei kukaan lomalla olevista vanhemmista jaksa kiinnostua, vaikka heidän Pirkko-Petteri olisi juuri vetänyt kastelukannulla Irma-Tanelia takaraivoon.

Ennakkoluulo 2: Ruokailu malliin back to school

Ruokailut ovat kamala massatapahtuma, jonne nälkäiset turistit vaeltavat laumoina aina samalla kellonlyömällä. Ruokaa on tarjolla monipuolisesti, mutta kahdessa viikossa tarjontaan ehtii jo kyllästyä. Lapset syövät pelkkiä ranskalaisia ja jäätelöä koko loman ja kiukuttelevat verensokerin heitellessä. Ihmiset mättävät ilmaista ruokaa ylenmäärin lautasille ja siitä suoraan roskiin. Kertakäyttöastioita kuluu ahdistavia määriä, eikä mitään jätteitä lajitella.

Ennakkoluulo 3: Teemaillat

Hotelli on järjestänyt erilaisia teemailtoja vaivaannuttavine ohjelmineen, joissa halutaan ottaa yleisöä mukaan tekemällä tehtyihin perinnetanssijuhliin. All inclusive -rannekkeella saatua ilmaista alkoholia nauttineet turret ovat riehakkaalla tuulella ja väsyneet lapset porhaltavat kaikkien jaloissa.

Ennakkoluulo 4: Minimaalinen Miniclub

Lasten Miniclubin ohjaajat tykkäävät jutella mielummin keskenään eivätkö ole oikeastaan kiinnostuneita, mitä lapset touhuavat. Leikkivälineet kaipaisivat päivitystä ja värityskynät teroitusta. Lapset tuijottavat piirrettyjä sen pari tuntia päivässä.

Kreetalla 2014 oli oikein kivat lasten leikkitilat. Kuvassa pieni Armin.

Ennakkoluulo 5: Huono palvelu

Palvelualttius on vähän niin ja näin – kaikkihan jo maksettu etukäteen. Tai sitten tarjolla olisi kaikenlaista lisämyyntiä asioista, joiden olisi olettanut kuuluvan hintaan.

Ennakkoluulo 6: Olet jumissa hotellilla

Hotellilta ei pääse helposti pois vaikka haluaisi, koska hotelli sijaitsee keskellä-ei-mitään.

Ai kamala kun tulikin negatiivinen juttu. Ei todellakaan mun tapaista, mutta tällaisia asioita olen nyt ehtinyt päässäni pyöritellä. Toki mainittakoon, että meidän varaama paikka on saanut hyviä arvosteluja netissä ja tähtiäkin on viisi, joten toivon todella, että pääsen kirjoittamaan suurimman osan näistä ennkkoluuloista suohon!

***

Kuvat Kreetalta vuodelta 2014, jolloin oltiin ehkä lähimpänä All inclusive -meininkiä mitä tähän mennessä koskaan. Kyseessä oli tuolloin ns. normaali pakettimatka (lennot+hotelli) Finnmatkoilla.

***

Blogini löydät myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply maailmanlaidalla 16.6.2018 at 00:55

    Olipa hauska lukea millaisia ennakkoluuloja all inclusive herättää. Monessa kohden ehdin miettimään, että näinhän se voisi olla vaikka olisi missä tahansa hotellissa, eikä liity millään tavalla all inclusiveen. Juuri kotiuduimme Bulgarian Sunny Beachilta all inclusive lomalta (matkassa 2 aikuista ja 6 lasta). Totesimme, ettei tämän helpompaa lomaa olisi voinut olla. Ei tarvinnut miettiä matkan aikana ”mitään”. Oli helppoa mennä syömään, kun siltä tuntui eikä tullut kenellekään kinaa siitä, mitä syödään ja missä. Ruokaa oli lähes koko ajan tarjolla ja meidän hotellissa oli tosi monipuolisesti. Lasten kerho toimi hienosti ja siellä pidettiin kyllä hyvää huolta lapsista ja haettiin aktiviteetteihin altaalta mukaan. Toki totesimme aikuisten kesken, että viikko oli riittävä aika – ainakin tässä kohteessa. Mukavaa reissua ja toivottavasti saatte hyvän kokemuksen all inclusivesta! Onneksi yleensä hotellilta pääsee helposti pois, jos mm. ruoka alkaa hotellilla tökkimään… 🙂

  • Reply Pirkko / Meriharakka 17.6.2018 at 10:11

    Ymmärrän All-inclusiven pienten lasten kanssa ja paikoissa, joissa lähimaillakaan ei ole ravintoloita, joissa voisi ruokailla, mutta muissa tapauksissa All-inclusive lienee hiukan huono valinta sikäli, että silloin matkailijan rahat menevät hotelliketjulle, joka saattaa olla ulkomaalaisessa omistuksessa ja mahdollisille lähiseudun paikallisille yrittäjille jää vain murut jos sitäkään. Samaa ongelmaa on tietysti risteilyillä, sillä risteilyvieraat, joilla kaikki kuuluu pakettiin eivät juuri jätä rahaa kohteisiin, paitsi ehkä retkimaksuista osan. Eli niinkuin lähes aina, asioilla on puolensa ja puolensa 🙂

  • Leave a Reply