Muutoksia kesäloman kynnyksellä

Viimeiset pari viikkoa ovat olleet haipakkaa, vaikka ei kotoa ole kovin pitkälle poistuttukaan. Vielä viime viikolla mulla oli kolmena päivänä töitä, kahtena päivänä kielikurssi, yksi Suomi-kouluun liittyvä kokous ja mieskin on tehnyt lähes ympäripyöreitä päiviä. Kipaisin lisäksi päiväretkellä Kölnissä tapaamassa bloggaajakollega Johannaa ja nauhoitettiin jakso hänen Sektii ja Würstii -podcastiin. Viikonloppuna tuli ystävä Suomesta meille kahden lapsensa kanssa kyläilemään, joten bed & breakfast avasi taas ovensa. Tällä viikolla oli Suomi-koulun viimeiset tunnit ja sunnuntaina vielä kevätjuhla.

Viimeinen työvuoro?

Viime viikon viimeinen työvuoro kaupalla oli kuitenkin mielenkiintoisin. Seuraavan viikon työvuorolista oli (vihdoin) tehty ja ihmettelin, kun siellä ei ollut minulle lainkaan vuoroja. Kysyin tästä pomolta ja hän vaan tokaisi, että ”ei sulla ole vuoroja seuraavaan kuuteen viikkoon!” Whaaat? Minulla on kuulemma niin paljon ylityötunteja, jotta niitä pitää nyt pitää pois. Eli tiedättekö mitä tämä tarkoittaa? Kesälomaa! Painelin sitten suoraan jätskille lasten kanssa.

Lisäksi taustalla on tullut tieto, josta en ole täällä vielä hiiskunut. Kauppa, jossa työskentelen, suljetaan loppukesästä. Tilalle tulee saman ketjun uuden konseptin liike, ja henkilöstö vaihdetaan siinä samalla. Tällä hetkellä paras tieto sulkemisajankohdasta on elokuun loppu, mutta käsittääkseni se voi olla aiemminkin.

Kun tieto sulkemisesta tuli kirjeellä kotiin, en oikein tiennyt mitä mieltä olla. Harmittelin, joutuisinko taas keräämään kaiken rohkeuteni ja alkaa metsästämään uutta työtä tällä välttävällä kielitaidolla? Toisaalta aika aikaansa kutakin, ehk tämä kortti on nyt katsottu ja on aika suunnata eteenpäin. Suurta tunnemyrskyä ei siis tullut suuntaan eikä toiseen. Enemmän uskon, että muutos koskettaa tietysti niitä henkilöitä, joiden talous on oikeasti riippuvainen kaupassa työskentelystä. Onneksi tietojeni mukaan lähes kaikki halukkaat ovat saaaneet paikan toisesta saman ketjun liikkeestä lähialueilta.

Lisäksi tässä on vielä sellainen hassunhauska lisätwisti, että olemme reissussa elokuussa muutaman viikon, joten voi olla etten enää pääse ollenkaan tekemään vuoroja kaupalla. Mutta katsotaan oliko viime perjantain vuoro sitten viimeinen vai ei, sepä selviää vasta myöhemmin. Jos oli, niin olisihan se nyt ollut kiva tarjota lomapullat tai vastaavaa työkavereille – vaikka ei kovin läheisiksi tultukaan. No, ne voi toki hoitaa myöhemminkin halutessaan.

Sata kesää tuhat yötä – tai ainakin kuusi kesää

Samaan hengenvetoon hihittelin vielä itsekseni, mitä tämä yllättävä ainakin kuuden viikon loma tarkoittaa löyhästi. Järjestyksessään kuudetta kesääni kotosalla! Ihan uskomatonta. Viime kesänä jo naureskelin viidennelle kesälleni kotona, ja nyt sitten vielä kerta kiellon päälle.

Ensi viikon arkipäiviksi yritän olla keräämättä ylimääräistä ohjelmaa, ja hoitaa arkisia rästijuttuja pois päiväjärjestyksestä. Ja ehkä innostun katselemaan sitä jalkapalloakin, kun MM-kisat starttaavat huomenna!

***

Blogini löydät myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Piyya 14.6.2018 at 07:33

  Hyvää yllättävää kesälomaa ?
  Ja jalkapalloahan on pakko seurata jos siihen on mahdollisuus ?

  • Reply Jenni / H niin kuin Hausfrau 14.6.2018 at 12:59

   Kiitos kiitos 🙂 Eiköhän tässä jotain matseja tule seurattua ja tietty finaalia kohden mentäessä sitten enemmän. Kiva kun voi reilusti kannustaa nyt omaa asuinmaata, kun Suomi ei vieläkään päässyt kisoihin mukaan…;)

   • Reply Piyya 14.6.2018 at 22:20

    Mulla on kyllä hirvee dilemma, koska oma suosikki maa karsiutui. Siis Italia !
    Mä en edes tiedä onko mun mielestä kisoja ollenkaan Italian puuttuessa joukosta ?

 • Reply MKA 14.6.2018 at 09:56

  Koita nyt nauttia! 😀 Miten ne ylityötunnit pääsi yllättämään? Olitko tehnyt yli 450e edestä töitä useampana kuukautena, kun olen kuullut että on mahdollista saada niistä palkka seuraavana kuukautena? Ja jos päätät uutta työtä lähteä etsimään niin eiköhän se jo kokemusta rikkaampana löydy 🙂

  • Reply Jenni / H niin kuin Hausfrau 14.6.2018 at 13:00

   No ei ne nyt siinä mieless yllättämään päässet, kyllähän jos useampana viikkona tekee 3 x 7,5h päivän niin se on reilusti enemmän kuin työsopimuksen 9h/vko. Eniten yllätti tämä ajankohta, tai lähinnä se kun siitä ei kerrottu etukäteen 🙂

   • Reply MKA 15.6.2018 at 13:00

    No noi on kyllä jo pitkiä päiviä minijobissa! Oon jotenkin ollu käsityksessä, että kaupan kassoille varsinkin teetettäis vaan lähinnä 5h päiviä, jotta ei tarvii ees tauolle päästää. Suomessakin tuntui jo niin ilkeeltä, jos 5h päivänä joutui sitä ainokaista kahvitaukoa ensimmäiset 3h odottamaan. Kyllä mun kroppa ja mieli vaatii jotain purtavaa juuri kolmen tunnin välein ettei mee naama ihan irveeseen. 😀

    • Reply Jenni / H niin kuin Hausfrau 15.6.2018 at 22:49

     Suomessa silloin vuosia sitten kaupassa 7,5h päivään kuului 2 kahvitaukoa ja puolen tunnin lounas. Täällä on ollut vain se puolen tunnin lounas. Alkuun kesti kyllä totutella, kun aamuvuoro alkoi 06 ja ekalle tauolle pääsi vasta kympin aikaan… Toisaalta sitten loppupäivä tuntui lyhyeltä 😛

  Leave a Reply