IG Travel Thursday: Tiedän mitä teit viime kesänä

Minun on jo useasti pitänyt osallistua Instagram Travel Thursdayhin, joka on joka kuukauden ensimmäisenä torstaina vietettävä blogitempaus. Kesäkuun osalta teema on vapaa, joten päätin jakaa teille H niin kuin Hausfraun Instagram-tililtä viime kesän kohokohdat. Eli jos et tiennyt, mitä tein viime kesänä – tämä juttu on sinulle!

Viime kesä oli ensimmäinen kesämme Saksassa ja säät suosivat – ainakin suomalaisittain. Kielikurssinikaverini Espanjasta, Kreikasta ja Intiasta eivät siltikään jakaneet hehkutustani, kummia tyyppejä. Viime kesä oli myös viides (!!!) perättäinen kesäni kotona lasten kanssa, joten painiskelin mielessäni elänkö lomaa vai arkea.

Arjen ja lomailun ohella tietysti reissattiin! Vaikka emme aivan keskellä Eurooppaa asustakaan, pääsee täältä autolla niin kätevästi vaikka minne. Vaikkapa Kroatiaan. Vietettiin muutama päivä tien päällä, ja kyllä, Alpit saavat minut aina huokailemaan ihastuksesta.

Yksi ihanimmista kohteista matkalla Kroatiaan oli Eibsee aivan etelä-Saksassa. Tätä kuvaa ei viitsinyt alkaa käsittelemään ollenkaan, koska… no, näette varmaan itsekin ettei tarvetta ollut.

Perillä Kroatiassa, Istrian niemimaalla meillä oli kahdeksi viikoksi vuokrattuna loma-asunto kahden ystäväperheen kanssa. Yksi parhaimmista lomista, vaikka uima-altaan vesi olikin hiukka viileää. Mutta niin oli prosecco lasissa myös, ja sehän on tärkeintä. Tosi kiva kalkkijälki muuten tuossa lasin reunassa. Tämä lienee sellainen Instagram vs. reality -tilanne yhdessä kuvassa.

Ja tulipa sitä muutakin tehtyä kuin istuttua autossa tai altaalla, testasin rajojani paraglidingissa. Tuntui epätodelliselta juosta alas vuorenrinnettä ja päätyä leijailemaan tuulen vietämänä puiden latvojen yli kohti korkeuksia. Lue lisää: Paragliding experience

Kaksi viikkoa Kroatiassa hujahti ja oli paluumatkan aika. Tiedossa oli kaksi tiukkaa ajopäivää ja levähdys siinä välissä Salzburgissa. Kroatian matkajuttuihin voit tutustua täällä.

Tulen varmasti muistelemaan ensimmäistä Saksan kesää erityisen lämpimästi – koska oli niin lämmintä – mutta myös kiitollisena. Nyt eletään seuraavan kesän kynnyksellä, ja olen enemmän kuin innoissani tulevista reissuista. Toisesta olenkin jo hieman kertonut, ja lähtöpäivä on jo tässä kuussa! Seuraavaan reissuun starttaamme sitten elokuun puolella, ja silloin on luvassa 2,5 viikkoa autolla löyhästi Saksan ympäri muutamalla koukkausella – can’t wait!

***

Blogini löydät myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogit.fi:stä

***

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover ja Vagabonda.

Previous Post Next Post

14 Comments

 • Reply Tatjaana 7.6.2018 at 08:34

  Kuvat ei näy, pelkkää valkoista.

  • Reply Jenni / H niin kuin Hausfrau 7.6.2018 at 09:12

   Hei, kiitos tiedosta! Millä laitteella katsoit sivua? Kun mulla näkyy kuvat sekä läppärillä että puhelimella… Mikähän siinä on?

   • Reply Tatjaana 7.6.2018 at 09:41

    Tarkistin, puhelimella näkyy, mutta tällä pöytäkoneellani ei näy ja tämä on vuoden vanha, pitäisi olla hyvätasoinen. Vävy on tämän meille ostanut ja asentanut, samanlaisen kuin heillä töissä, musta, kirjan kokoinen laatikko pöydällämme.

 • Reply Kohteena maailma / Rami 7.6.2018 at 21:26

  Ompas huikea tuo laskuvarjohyppykuva! Salzburg on puolestaan ollut pitkään mietinnässä, olisihan tuo kaupunki kyllä nähtävä omin silmin.

  • Reply Jenni / H niin kuin Hausfrau 11.6.2018 at 00:31

   Kiitos! Laskuvarjohypyn olen hypännyt Suomessa, tässä oli kyseessä paragliding eli lieneekö se liitovarjoilu suomeksi. Mutta samapa tuo, huikeita kokemuksia molemmat <3 Salzburgin linnoitus on kyllä vaikuttava, sinne olisi kiva päästä ihan opastetulle kierrokselle, paikasta voisi saada niin paljon enemmän irti siten 🙂

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 9.6.2018 at 14:20

  Alpit on mun suosikkiasia Euroopassa! En ole Alpeille muutaman vuoteen ehtinyt ja ikävä on kova. Kroatia ja Salzburg on myös tuttuja paikkoja. Salzburgissa ehdin viettää aikanaan vain päivän verran, sinne olisi kiva palata 🙂

  • Reply Jenni / H niin kuin Hausfrau 11.6.2018 at 00:32

   Musta olis ihanaa päästä patikoimaan Alpeille kesäaikaan, voisin vaan huokailla kaikkien maisemien edessä <3

 • Reply Travelloverin Annika 10.6.2018 at 14:24

  Hei, kiva kun osallistuit!
  Lentelin pari vuotta sitten Motovunissa tuon saman kaverin kanssa! Ihan mielettömät fiilikset lennellä kaupungin yläpuolella.

  • Reply Jenni / H niin kuin Hausfrau 11.6.2018 at 00:33

   Sillä taitaa olla monopoli tuolla lentelyssä 😀 En tiedä, mutta mukava tyyppi oli ja hauska kokemus!

 • Reply matkalla 10.6.2018 at 16:28

  Menneisiin kesiin ja talviin on aika ajoin kiva palata! On teillä ollut reissukesä! Onko tälle kesälle jo suunnitelmia?

  • Reply Jenni / H niin kuin Hausfrau 11.6.2018 at 00:36

   Kiitos kysymästä, onhan meillä! Kaksi hyvinkin erihenkistä reissua tiedossa, ensin 2 vko Turkissa All Inclusivessa (ensimmäinen kerta sekä tuossa maassa että majoitusvaihtoehdossa) ja toisena sitten 2,5vko autolla löyhästi Saksaa ympäri – tästä en ole vielä ehtinyt blogissa puhumaan mutta aiheesta varmasti kuuluu piakkoin! 🙂

   Turkin tulevasta reissusta lisää: https://www.rantapallo.fi/hausfrau/2018/04/29/all-inclusive-turkissa-miten-tahan-paadyttiin/

 • Reply Terhi | VAGABONDA 23.6.2018 at 12:43

  Huikea paragliding-kuva! Minua tuskin saisi kokeilemaan kyseistä lystiä, sillä olen todella arkajalka. Ja olisinkin siksi varmaan silmät kiinni koko liitelyn ajan 😀 Hienot maisemat ylhäältä varmasti kyllä olisi!

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää 30.6.2018 at 22:12

  Tässähän oli hauska otsikko. Ja ihania kuvia! Oma kesäni viime vuonna ei ollut matkailullisesti kovin antoisa sillä olin ihan viimeisilläni raskaana. Mutta tänä kesänä otan takaisin senkin edestä!

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 6.7.2018 at 23:33

  No jopa oli vauhdikas viime kesä, mutta niin taitaa olla tämäkin kesä? 😀 Muistan kyllä seuranneeni Hausfraun meininkiä ja hurjia automatkoja. Teillä on kyllä reippaat autoilijamuksut. 🙂 Meidän kesät kuluu useimmiten Suomessa, muutamaa lyhyttä ulkomaan piipahdusta lukuunottamatta. Tänä kesänä oltiin seikkailuhenkisiä ja oltiin jopa kaksi viikkoa muilla mailla. 🙂 Siinäpä ne mun kesälomani olivatkin, joten töissä menee heinäkuu….

 • Leave a Reply