Kuuma Köpis

Pitkä, aurinkoinen ja kuuma viikonloppu Kööpenhaminassa on nyt päättynyt onnellisesti kotisohvalle hieman pitkäksi venyneen kotiinajon jälkeen.  Ennen matkaa esittämäni toiveet toteutuivat jo ensimmäisenä päivänä, joten loput päivät pystyikin sitten ottamaan pelkän plussan kannalta. Taivas oli täydellisen pilvetön ja sään voi sanoa olleen todella  helteinen, kun jopa minä alan hakeutua varjoon.

Ajomatka Düsseldorfista alkoi aikataulussaan eli koko perhe kamppeineen oli autossa torstaina klo 4.12. Lapset eivät päässeet ihailemaan odottamaan yöllisiä valoja ja tähtiä, koska aurinko nousikin jo viiden jälkeen. Unta oli paikoittain vaikea saada uudestaan ja itsekin onnistuin vain torkahtelemaan matkan aikana. Lisäksi Reetta oli taas huonovointinen, valitettavan useasti. Onneksi tuo 3v osaa jo sanoa asiasta ja minusta on tullut salamannopea takapenkille kurottelija pussin kanssa, joten ylimääräisille pysähdyksille ei ollut tarvetta.

Lauttamatka Saksan Puttgardenista Tanskan Rødbyhyn tuli hyvään saumaan, saatiin aamiaista ja lapset pääsivät riehumaan pienelle leikkipaikalle. Matkan hinta oli noussut viime joulusta, henkilöauto 2 aikuisella ja 2 lapsella maksoi 105€. Matka olisi ollut netistä etukäteen ostettuna 10€ halvempi. Silti suht kova hinta mutta minkäs teet; lautan vältteleminen toisi turhan pitkän koukkauksen jo muutenkin reippaaseen reissuun.

Kööpenhaminassa meitä odotti ystäväperhe ja mainio sää. Lounastettiin pahin nälkä pois ja kauaa ei maltettu aloillamme olla, kun lähdettiin kaupungille. Ensimmäinen pit stop oli Torvehallernen ja siellä kulmakuppila, josta sai ”gin tonics to go”. Viereiseltä jäätelötiskiltä ostettiin lapsille reippaasti Düsseldorfin jätskiannoksia isommat herkut.

Oli todella mukavaa olla välillä itse vieraana muiden luona. Ohjelmaa ja nähtävää oli juuri sopivasti ja rennolle illan istumisellekin oli tilaa.

Kirjoitan myöhemmin siitä, mitä kaikkea ehdittiin Kööpenhaminassa nähdä ja kokea. Aikamoinen pintaraapaisu vasta, joten tilaus toiselle reissulle jäi selkeästi voimaan. Lisäksi minulla alkaa olla tarinaa lapsen matkapahoinvoinnista kokonaisen postauksen verran, joten siitäkin luvassa myöhemmin lisää, valitettavasti…

***

Blogini löydät myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Katriina 4.6.2018 at 12:27

    Arvaa tuliko kova kaukokaipuu, ikävä ja monet muistot, kun näin kuvan tuosta minun kotireitistäni Puttgarden – Rødbyhavnin lautalta ? (Lentokoneeseen ei voi ottaa autoa mukaan, Satakunnassa ei pärjää ilman, ja merimatka Helsinkiin oli liian kallis ja tylsä.) Minun rituaaleihini lautalla kuului ehdottomasti Krabbenbrot (katkarapuleipä). Odotan innolla seuraavaa postaustasi, koska monenlaisia muistoja Köpenhaminastakin on kertynyt.

  • Leave a Reply