Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lounaalle Kööpenhaminaan

Reissua pukkaa taas, seuraavaksi suuntana Kööpenhamina ja siellä asustava ystäväperhe uusine koteineen. Viimeksi kipaistiin Köpiksessä uudenvuoden tienoilla, kun ajettiin Helsingistä takaisin Düsseldorfiin, mutta nyt päästään viettämään siellä vähän enemmän aikaa. Iso kiitos kuuluu Saksan (ainakin Nordrhine-Westfalenin alueen) huikean rikkonaiselle toukokuulle, jossa on yksi ainoa ”kokonainen viikko”. Muuten joka viikolla joku arkipäivä onkin yleinen pyhä- ja vapaapäivä.

Pyhäpäivät mahdollistavat myös pitkät viikonloput. Meidän tilanteessa myös lasten päivähoito sanelee näitä aika vahvasti: monesti jos pyhäpäivän ja viikonlopun väliin jää yksi päivä, ”Brückentag”, silloin onkin päiväkoti kiinni tai vähintään Tagesmutter ilmoittaa pitävänsä lomaa. Ja kun toinen lapsi on jo kotona, joudun minäkin ilmoittamaan töihin etten pääse tulemaan. Silloin mieluusti pitää toisenkin lapsen kotona, ja näin lumipalloefekti on edennyt ja perheestä onkin jo 3/4 vapaalla.

Tivoli, Pieni Merenneito ja smørrebrød

Mutta siis se Kööpenhamina. Lukuunottamatta vuodenvaihteen pikapiipahdusta paikka on itselle ihan uusi tuttavuus. Mies on käynyt lapsena Tivolissa ja Legolandissa, mutta ei kuulemma osaa sanoa muuten kaupungista juuri mitään. Kaikkihan Köpistä aina kehuu, en muista lukeneeni yhtään kriittistä ja mollaavaa tekstiä tästä hyggen pääkaupungista!

Matkailumielessä odotan pääsyä sinne Tivoliin, Pienen Merenneidon näkemistä ja lisäksi aion syödä ainakin yhden smørrebrødin. Odotan auringossa kylpeviä värikkäitä taloja ja pieniä sisustusputiikkeja. Ikkunaostostelu riittää, koska en ole mikään sisustusihminen, ja ihanien liikkeiden yltäkylläisyydessä en koskaan osaa tehdä oikeita ostopäätöksiä. Sääkartat lupaavat oikein mainiota aurinkoista kesäkeliä (+26c), joten laukunkin pystyi pakkaamaan huolettoman kevyesti.

Laukut pakattuna

Ajomatkaa Kööpenhaminaan on rapiat 700 kilometriä, eli about sama kuin Helsingistä Kemiin. Kööpenhaminaan vaan joutuu hyppäämään välissä lautan kyytiin, reitille näyttää osuvan Puttgarden-Rødby -linja eli sama kuin joulun alla Suomeen mennessä. Herätyskello soi ensi yönä naurettavan aikaisin ja tavoitteena on olla lähtövalmiina autossa 04:00. Ollaan Kööpenhaminassa sopivasti lounasaikaan.

Lapset ovat taas olleet reissusta innoissaan ja erityisesti siitä, että lähdetään yöllä. Jo muutamana iltana on kyselty, että joko tänä yönä mennään? Reetta uhkasi nukkumaanmennessä, että aikoo herätä yöllä ihan itse ja Armin vannotti, ettei aijo jatkaa unia autossa ollenkaan, vaan aikoo katsoa tähtiä – no niin ja leffaa kanssa!

***

Blogini löydät myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply auringonpaistetta 31.5.2018 at 17:08

    Ihanaa matkaa teille Kööpenhaminaan! Täällä odotellaan teidän kokemuksia 🙂 (Meillä lapset myös rakastavat, jos matkaan lähdetään keskellä yötä 😀 )

  • Leave a Reply