Suomen suurin matkablogiyhteisö

Maauimalat aukesivat: Freibad Kettwig

Johan oli vauhdikas alku tälle yh-viikolle! Olin aamulla henkisesti valmistautunut vaan möllöttämään lasten kanssa kotona, mutta onneksi on ystäviä, jotka ehdottavat mukavaa tekemistä ja saavat liikkeelle.

Helluntain jälkeinen maanantai, Phingstmontag, on täällä päin Saksaa vapaapäivä ja koululaisilla on lomaa koko viikko. Samaan saumaan monet maauimalat avasivat kesäkautensa, ja mikäs siinä kun ulkona päästiin hieman viileämmän viikonlopun jälkeen taas hellelukemiin.

Neljällä eurolla uimaan vaikka koko päiväksi

Ystäväperhe oli siis suuntaamassa Essenin kaupunkiin, ristikkotaloistaankin tunnettuun Kettwegiin, jossa olisi Freibad  eli ulkouima-allas, paras käännös olisi varmaankin maauimala. Sovittiin treffit puolillepäivin, joten ehdin hyvin pakata piknikki- ja uintikamat ja tarjoilla vielä lounaan ennen lähtöä.

Automatkaan meni ruuhkattomilla autobahnoilla noin puolisen tuntia, eikä paikka ollut yhtään niin täynnä ihmisiä kuin mitä etukäteen pelkäsin. Sisäänpääsymaksu oli hyvin maltilliset 4 euroa aikuisilta ja alle 6-vuotiaat lapset pääsivät polskimaan maksutta.

Alueella oli neljä allasta; kookas vinopohjainen allas leikkimistä ja yleistä polskintaa varten, iso allas hyppykorokkeineen ja uimaratoineen, syvä allas laudoilta hyppimiseen ja leikkipaikan välittömässä läheisyydessä oleva pikkuihmisten supermatala allas suihkulähteineen.

Ei alkuun huomattu tuota leikkipaikkaa tai sen allasta, joten siirrettiin meidän piknikvilttileiriä pariinkin kertaan, ennenkuin asetuttiin aloillemme tähän lasten alueelle.

Omia eväitä, jäätelöä ja ranskalaisia

Allasalueen reunamilla oli isot jo auringonpolttamat nurmikentät (pallonpeluu kielletty), joilla makasi pieniä seurueita ja pariskuntia pyyhkeineen siellä täällä. Sisäänkäynnin vieressä oli kioskiluukku, josta sai jäätelöä, juotavaa ja ainakin ranskalaisia. Saksassa ei liene sellaista paikkaa, josta ei saisi ranskalaisia!

Vietettiin oikein mukava iltapäivä, kolme tuntia sujahti eväiden ja jäätelöiden voimalla vikkelästi ja pidempäänkin olisi voinut olla. Näiden kolmen tunnin aikana pääsin myös uimaan ihan itsekseni puoli tuntia rataa eestaas, kun ystävät kyttäsivät leikkipaikan laidalla meidänkin lapsia. Yksin lasten kanssa paikka olisi ollut haastava, mutta kolmen aikuisen kombolla hoitaa jo neljäkin lasta ihan ongelmitta.

Vessat olivat siistit, suihkuja oli sekä ulkona että sisällä ja varjopaikkoja niityillä löytyi myös niitä haluaville. Leikkipaikan ja lastenaltaan yläpuolelle oli myös viritetty kolmimaisia varjoja, todella hyvä homma!

En ymmärrä, miksei me viime kesänä käyty yhdessäkään maauimalassa? Niitä on kuitenkin täällä siedettävän ajomatkan päässä useampikin. Tästä tulikin kertaheitolla tälle kesälle uusi viikonloppuprojekti, eli toivottavasti pääsen kertomaan teille muistakin Düsseldorfin alueen uimapaikoista myöhemmin.

Schwimmcentrum Kettwig

 • Osoite: Im Teelbruch 10-12, 45219 Essen (Kettwig)
 • Parkkipaikka aivan maauimalan vieressä
 • Ma-pe 06.00 – 10.00 ja 14.00 – 20.00
 • La-su ja pyhäpäivinä 08.00 – 20.00

***

Blogini löydät myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Liisa / Hollanninhippiäinen 21.5.2018 at 22:44

  Oikein hyvä, laajan näköinen paikka tuo. Sanastosta tuumin, että Freibad = lähinnä ulkouimala eli altain varustettu, mutta sitten on erikseen uimapaikkoina suosittu Baggerloch = hiekkakuoppa eli ihmisen tekemä syvennys, johon on annettu pohjaveden nousta ja tehty siitä uimapaikka virkistystarkoituksiin. Baggerloch on siten ennemmin maauimala, koska siinä on luonnonpohjainen vesistö eikä kaakeloitu allas. Kannattaa pitää silmällä myös Baggerloch-paikkoja lähistöllä, ne voivat olla oikein kivoja myös.

  • Reply Jenni / H niin kuin Hausfrau 22.5.2018 at 09:08

   Kiitos selvennyksestä! Tässä oli ihan tosiaan ihan altaat, mutta täytyykin vilkuilla myös noita Baggerloch-paikkoja 🙂

  Leave a Reply